2019. december 26., csütörtök

Vidó Kinga: Akarom-e tudni? - egy magyar szerző lebilincselő romantikus története

Amikor ráakadtam Vidó Kinga könyvére, már a tartalma alapján azt mondtam, hogy „na ez az, ez kell nekem”! Olvasás után pedig kiderült, hogy még annál is jobb, mint amire számítottam.

Vidó Kinga: Akarom-e tudni?

Tartalom:

A frissen diplomázott Lucille Haggerty négy éve, a bizonyos rosszul sikerült születésnapi buli óta, nem járt Watsonville-ben. Ma végre hazaérkezik. Josh Halding, Lucille bátyjának legjobb barátja azonban itt él és esze ágában sincs távozni. 
A két fiatal folyamatosan egymás idegein táncol és a csípős megjegyzéseknek, humoros beszólásoknak, apró figyelmességeknek, meglepő ajándékoknak se szeri, se száma. A család és a baráti kör teljes tanácstalansággal figyeli kettejük kapcsolatát. 
A helyzet egyre bonyolultabb, pedig a napok gyorsan telnek és a nyár végén Lucille visszautazik Princetonba…

Véleményem:
5/5

Ritka az igazán jól megírt romantikus regény, de az Akarom-e tudni? ilyen. Egészen elvarázsolt, magába szippantott. Miután elkezdtem, le sem tudtam tenni, ameddig el nem olvastam. Hajnalig fennmaradtam, de nem bánom, mert egy csodát ismerhettem meg a leírt sorokból.

Imádtam a főszereplők közötti csipkelődő, humoros szópárbajokat. Az elejétől fogva ott bujkált bennük a felfokozott vágy feszültsége, a szerelem édessége, ugyanakkor folyamatosan félreértették egymást a szerelmesek.

Bevallom, ez a könyv Shakespeare Sok hűhó semmiért című alkotására emlékeztet – ami egyébként az egyik kedvencem –, abból is leginkább Benedetto és Beatrice kettőse jutott eszembe.

Teljesen elvesztem a regény hangulatában. Még most, olvasás után is hiányoznak a szereplők, mintha régi kedves barátaimtól vettem volna búcsút.

Remélem, tovább gondolja a cselekményt a kedves szerző, és akkor megismerhetem a barátok sorsát is, de szívesen olvasnám a már megismert történetet a fiú szemszögéből.

Itt lehet megtalálni a szerzőt:

Itt lehet a könyvet beszerezni:


1 megjegyzés:

  1. Gyuri bácsi!

    Kölcsön szeretném kérni a könyvet.
    Ismerjük egymást a kultúrális élet szinpadáról.

    Üdvözlettel: Dalma

    Ui: Itt lakom a testvérétől karnyújtásnyira. Nuszbek u. 33/4.

    VálaszTörlés