Rólunk

2020. május 31., vasárnap

Csernovszki-Nagy Alexandra: Lina múltja

Csernovszki-Nagy Alexandra regénye a második olvasmányom a könyvelhagyós játék keretein belül. Köszönjük szépen az írónőnek a felajánlást! Az értékelésemet lent olvashatjátok, hamarosan pedig jövünk a részletekkel arról, hová rejtettük el a könyveket.

Csernovszky-Nagy Alexandra: Lina múltja
(Gyarmaty Karolina történetei 1.)


Tartalom

„Tél vége felé döbbenetes dolog borzolta a kedélyeket ebben az álmos kis városkában. Olyan, amiről a legvadabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy megtörténhet ezen a helyen! A viharoknak és esőzéseknek köszönhetően a víz kimosott egy női holttestet a földből, nem messze a Lévay család otthonától. A ház népe összeszaladt, rég lehetett már ekkora izgalom a környéken.”

Véleményem
3,5/5

A Lina múltja egy történelmi romantikus krimi, melynek a kiegyezés utáni évek Magyarországa adja a hátteret. A történelemi rész valóban csak háttér marad, kevés bepillantást nyerünk abba, mik a kor jellegzetességei, milyen a légkör és egyáltalán mi történik ezekben az években Magyarországon.
A regény központjában a főhősnő, Gyarmaty Karolina áll. Lina történetét két idősíkon mutatja be az írónő: a jelenben frissen megözvegyülve egy barátnője családjához kerül, ahol hamarosan gyilkosság történik; a múltban pedig megismerkedik egy férfivel, akihez rövid időn belül hozzá is megy.
A könyv borítója nagyon tetszik, a kék-vajszínű színkombináció és a kép gyönyörű, ráadásul jól illeszkedik a cselekményhez. A regény pedig kétségtelenül olvastatja magát, az írónő jól eltalálta azt az egyensúlyt, hogy a szöveg korabeli hatást keltsen, mégse legyen nehezen emészthető. Sokszor azonban úgy éreztem, hogy a történet bővebb kifejtést igényelt volna. Átrobogtunk a fontos eseményeken, a jelenetek gyakran hiányosnak vagy lezáratlannak tűntek, így a hatásuk is elmaradt.
A szereplők érzelmeinél és a köztük lévő viszonynál is a felszínt kapargattuk. Ezt főleg a múltbeli szálnál éreztem. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a bántalmazó kapcsolat megjelenik egy történelmi regényben. Érdekes olvasni arról, mennyire másképp vélekedtek az emberek a nők veréséről akkoriban, és az is izgalmas, hogy Lina a korabeli asszonyokhoz képest másképp fogja fel ezt a helyzetet. Ám ez sem volt elég mélyen kifejtve ahhoz, hogy átérezhető legyen a helyzet. Kapkodó volt a cselekmény, Lina férje, Gyula egyik pillanatról a másikra vált kedves úriemberből verbális bántalmazóvá, majd tényleges agresszorrá. Nem volt meg a folyamat, nem voltak meg a jelek, amik erre utaltak.
A jelek és a nyomok hiánya a krimiszálra is jellemző. Az alaphelyzet itt is nagyon érdekes: előkerül egy cseléd holtteste, akiről azt hitték, megszökött a szeretőjével. Majd mind újabb és újabb halálesetekre derül fény, amik egyre személyesebben érintik Linát. A nyomozás azonban esetleges, gyakran nem éreztem logikusnak, és meglepett, ki a gyilkos, mert egyetlen apróságtól eltekintve semmi sem mutatott rá. A korábbi viselkedéséből sem érződött, hogy valami nincsen rendben vele.
Maga a cselekmény, főleg a regény végén, számomra nagyon hihetetlen volt. Egy romantikus lektűrtől nyilván nem lehet elvárni, hogy teljesen reális legyen, de a regény környezetén belül el kell hinnem, hogy akár így is történhetne. Itt azonban hiányzott a kellő alátámasztás.
Lina és a barátnője bátyja, Márton között alakuló kapcsolatot viszont nagyon szerettem. Márton jól sikerült karakter, kellően titokzatos, érezhetően más, mint a többi férfi. Sokáig nem tudjuk, valóban mit is gondol Lináról, de végig védelmezi a nőt, miközben közösen nyomoznak. Lina karaktere is kedvelhető, olvasás közben mindig vártam, mikor jön újabb közös jelenetük, és miattuk szívesen tovább olvasnám a sorozatot.
Kicsit sajnálom, hogy a múltbéli szálnál sok mindenre nem kaptunk választ, és a jelenben játszódó cselekmény is nagyon hirtelen ért véget. Ennek ellenére ajánlom azoknak az olvasóknak a könyvet, akik szeretik a történelmi romantikus regényeket.


A könyv megrendelhető az írónő Facebook oldalán:


Gazi Béla - Pillanatok


Még május elején elindítottunk egy játékot, miszerint könyveket értékelünk és majd az ország bármely pontján elhagyjuk. Sok kedves és lelkes író jelentkezett, amiért én és a Magyar Szerzők Könyvei Magazin munkatársai nagyon hálásak. Köszönjük a lelkesedést és a bizalmat. Az egyike volt eme kötet is, amit most hoztam számotokra. Kérlek, fogadjátok sok szeretettel!

Gazi Béla - Pillanatok



Tartalom:

Pillanatok. Mindannyiunk életében több ezer, sőt több millió van belőlük. Vannak szépek és kevésbé szépek, rosszak és jók, könnyűek és nehezek. Kedves Olvasó! Fogadd hát szeretettel az én saját valós és kitalált pillanataimat!

Véleményem:
5/5

Első pillanatra megtetszett ez a kis kötet, hiszen borítóját tekintve egy letisztult, de nagyon elegáns külsőt kapott. Szeretem mikor a borító giccs mentesen képes egy kis ízelítővel szolgálni és eléri, hogy az olvasó már alig várja, hogy kézbe vehesse. Én pont így jártam.

A kötet csupán 92 oldal, mégis egy fiatal író lélek esszenciája benne van.

Különlegessége nem a formátum, hisz verset sokan írtak már, sőt haiku is bőven készült már, hanem ahogy tálalva lett, és amiről szól.
A könyv három fő részre osztható.
Ha a részeket szétszedem, akkor látni fogjátok, hogy bár elkülönül mégis egy egységet képezve felölel több tematikát is.
Az első rész egy kisebb csokor vers, mely a 7. oldaltól a 38. oldalig tart.
Nem kevés témát ölel fel, de a kedvenceim: számomra fontosabbak, amiket nem csak olvastam, de hosszan gondolkodtam, velem voltak napközben, mikor mással kellett foglalkozzak és még azon kevés órában is, mikor aludtam. Ezen költemények egy kritikus lélek megnyilvánulásai, megkérdőjelezve a mai világképet, a társadalmi normákat. Mégis nem a megszokott elfolytot agresszió érződik soraiból, hanem a szeretetteljes kétségbeesés.
Érződik, hogy nem csak papírra vetette gondolatait az alkotó, hanem mélyebb gondolatokkal, hosszabb töprengésekből íródtak az adott művek.
Én csak egyet emelnék ki, de számomra ez a kedvenc:

„Szemét a por lepi,
Nem tudja hová megy.
Testét a kor töri,
Nem pedig női kegy.


Ködbe s homályba vész,
Órája lassan jár.
Az örvény egyre húzza,
És sodorja az ár.

Csak megy a világba,
Lelke kihalt s üres.
Rég volt már szíve
Erős, bátor, tüzes.

Nincs hazája s élete,
Vándorol a földön.
Nincsen rég, ki szerette,
Nincs helye a földön.”

A második rész, a haiku sorainak adott helyett. Bár terjedelmileg nem sok, hiszen a 41. oldaltól a 48. oldalig élvezhettem eme pár soros bölcsességeket, élet pillanatokat, és bár kevesellem csak a saját önzésem miatt, mert nagyon szeretem ezt a műfajt. Azon alkotók, akik tudnak játszani a szavakkal, bizony az én lelkem húrjait is megpendítik.
Nézzétek csak:
Elgondolkodom
Néha: Miért jut ott több
Máshol meg kevés?

A harmadik rész egy újabb csokor vers, mely a 49. oldaltól az utolsó oldalig foglalja el a maga megérdemelt helyét.
Ezen költemények már egy érettebb lélek megnyilvánulásai.
Itt már a szerelem és egy bizonyos társ is előkerül. Szerelemről, vágyódásról, megértésről és a meg nem élt pillanatokról kapunk különleges sorokat.
És bizony olyan témák is előkerülnek, mint a vallás és más letűnt korok alkotói.
Hogy csak a kedvencemet idézhessem:
„Életed már homályba vész,
De tovább él a szellemed.
Ott pihen a verseidben
Zűrzavaros életed.
Mennyi szó rekedt benn,
Megannyi gondolat.
Ott maradt a kezedben,
Nem díszíti papírodat.

Ha élhettél volna még,
Csupán néhány évet,
Hány verset írtál volna?
Mennyi cifrát, s szépet?!”

Ezen rész, már sokkal érettebb, kicsit nyitottabbá válik az olvasó felé.
Érződik, hogy az alkotó beérett az írásra, és bár pontosan nem tudtam meg, hogy mennyi idő telt el az első alkotás és a második részben összegyűjtöttek között, mégis egyértelmű, hogy más stílusú.
A művekben a ritmikusság a jellemző, csak néha van egy-egy metafora és néhol érződik egy kis kilengés.
Többnyire, ha ráéreztem az adott ritmusra könnyen befogadóvá váltam a leírtakkal kapcsolatban és csak faltam a sorokat.
Alapvetően kerülöm a túlzott vallással kapcsolatos írásokat, itt is több vers szól egy magasztosabb személynek, de annyira mély érzelmekből, őszinte, tiszta gondolatokkal találtam magam szembe, hogy még az én kemény lelkemet is bizony megolvasztotta és meghatódtam.
Az, hogy mit képviselek teljesen mindegy e tekintetben, de azt mindig elismerem, ha olyan lélekesszenciával találkozom, mely hiteles. Ezt pedig egy alkotó: a munkáján át tudja bizonyítani.
Érződik ki mesterkélt és ki valódi hittel létezik és alkot.
Nem gondoltam volna, hogy ezt írom, de ilyenkor az én lelkem is feltöltődik és ezt külön meg szerettem volna köszönni.
Kedves Gazi Béla!
Köszönöm, hogy írsz, és ilyen tisztán nézel a világba.
Nem vagyunk egyformák és pont ezért, engem nagyon nehéz meghatni.
Neked sikerült. Köszönöm.
És, hogy lásd miről is írok itt neked: ezt a könyvet a játékszabályoknak megfelelően „elhagyom” a fővárosban. Én pedig egy saját példányt veszek, mert nem egyszeri olvasás volt a számomra és kell a polcomra!
Üdvözöl: egy új lelkes olvasód!
Bárki is találja meg eme kis könyvet, bízom benne, hogy olvasás után hasonló érzésekkel csukja be az utolsó oldalt. Számomra kedvenc lett!

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

2020. május 30., szombat

Olvassunk e-könyveket! – Ajánló 2.

Bár a karanténnak lassan vége, mi továbbra is jövünk az e-könyv ajánlóval. Ezúttal három nagyszerű írónő regényét hozzuk el nektek, melyek elektronikusan is elérhetők.

(forrás: moly.hu)

Palotás Petra: Vénasszonyok nyara
Létezik ​halhatatlan szerelem?
Az ötvenes évek elején német gimnazista lányok Balatonfüreden töltenek egy nyarat. A borász Péterffy család jóképű, festőpalánta fia könnyen magába bolondítja Esthert, a messziről jött diáklányt, és ő maga sem tud ellenállni az északi lány ártatlan szépségének.
A bontakozó szerelmet azonban csírájában elfojtják részben a lány szülei, részben pedig a történelmi változások, melyek következtében egy esztendő múlva már hiába keresi Esther a füredi villájukból kitelepített magyar családot.
Mennyi esély van rá, hogy az egykori fiatalok útjai több mint hatvan év elteltével újra keresztezzék egymást?
A lehetetlen mégis megtörténik Rügen szigetén, egy idősek otthonában, ahol a nyolcvanhat éves művész előrehaladott demenciájának köszönhetően egy furcsa szerelmi háromszög részesei lesznek.
Vajon milyen titkokat rejt a múlt, és milyen ismeretlen veszélyeket a jövő?

Megvásárolható:


Lylia Bloom: Ne mondd, hogy akarsz
Szabolcs szereti az életét, és nem akar változtatni rajta.
Tetoválóként könnyen megkaphatja a lányokat, akiket elvarázsol csibészes mosolya és mérhetetlen önbizalma. A legfontosabb számára, hogy ne kötődjön senkihez, és ennek érdekében szigorúan betartja a saját szabályait.
Júlia utálja az életét, semmi mást nem akar, csak változtatni rajta.
Elege van az anyjából, és az általa felállított szabályokból. Alig várja, hogy nagykorú legyen, és szó nélkül maga mögött hagyhassa az elvárásokat. Addig azonban hátra van még egy kötelező program.
A közös nyaralás egymás mellé kényszeríti őket, és nem várt gondolatokat hoz felszínre.
Szabi képes lehet beismerni, hogy többet érez, mint amit valaha is meg akart engedni magának? Lia vajon félreteszi a menekülési kényszert a fiú miatt?
Vár rád Barcelona és egy lassan kibontakozó szerelem Lylia Bloom legújabb regényében.

Megvásárolható:



Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Ezernégyszázhatvanöt, ​Magyar Királyság. Mátyás király erős kezű uralkodása stabilitást és rendet teremtett az országban, a nemesi viszályokat mégsem tudta teljesen felszámolni. A Szilágyi családdal folytatott birtokviták miatt kegyvesztetté váló, azelőtt a Felvidéken a nagy hatalmú Perényi família érdekeit veszélyeztetik a gyorsan felemelkedő Szapolyaiak, akik a királytól több környékbeli birtokot kaptak adományként, köztük Tokaj várát is. Perényiék nem nyugszanak bele a vereségbe: minden rendelkezésükre álló, törvényes és törvénytelen eszközzel igyekeznek gyengíteni riválisaik pozícióit.
Egy Tokaj melletti kis faluból három nő keveredik Szent Iván éjjelén a közeli Öreg-erdőbe: egy tehetős gazda boldogtalan felesége, a falu kondásának nincstelen, de talpraesett lánya, és egy apátlan-anyátlan árva, aki évek óta kénytelen elviselni mostohája kegyetlenségét. Mindhármuk lépteit a végső kétségbeesés vezérli, és nem is sejtik, hogy sorsuk hamarosan összefonódik és örökre megváltozik.
Bányai D. Ilona regénye hiteles történelmi környezetbe helyezve mutat be három időtlen női sorsot. Hősnői és szereplői között ugyanúgy felbukkannak történelmi alakok, mint egyszerű emberek. Magával ragadó, egyedi hangvételű történetének örök tanulsága, hogy kellő akarattal és elszántsággal a legelesettebbek is sorsfordító tettekre képesek, és nélkülük néha a legnagyobbakra is bukás várna.

Megvásárolható:


2020. május 26., kedd

Miller-Ferjentsik Viola - Barátom, a fa


Sokszor úgy érzem, hogy ami önmagunkon kívül esik, arra nehezünkre esik figyelni, vagy egyáltalán nem törődünk vele. Gondolok itt minden olyan tényezőre, amit természetesnek veszünk, és úgy érezzük törődés nélkül „jár” nekünk. Pedig semmi sincs ingyen, és bár van, ami nem pénz kérdése, hanem apró cselekvések összessége, erőfeszítéssel járnak és sokszor nem láthatóak rögtön az eredmények. A mai kötet, melyet be szeretnék mutatni nektek, egy gyermekeknek készült természetvédelemmel foglalkozó, ismeretterjesztő sorozat második kötete.
Az első részt pár nappal ezelőtt már véleményeztem, ha kíváncsiak vagytok rá, keressétek oldalunkon!


Miller-Ferjentsik Viola - Barátom, a fa


Tartalom:

Móna kedvenc fája kivágásra kerül, s ez őt arra sarkallja, hogy megvédje a környék többi kivágásra ítélt fáját. Mozgosítja családját, az óvodát és az ovisok szüleit és sikerül környezetbarátabb megoldásra sarkallnia a helyi önkormányzatot. Roppant aktuális mű, ami arra neveli gyermeked, hogy álljon ki saját jövőjének érdekében.

Véleményem:
4,5/5

Barátom, a fa címmel jelent meg a SzóKiMondóka második kötete, melyben a következő fontos téma, már a címből is kivehető.
A mese hozza az előző kötetből már ismert elemeket: az első oldalon található a boríték, mely a szókártyáknak van fenntartva, valamint játékos módon oktatja a szavakat. Ismételten hiányzik a rögzítésre a lehetőség, ezért még mindig csak kézben tudja tartani a gyermek és nem egységben látja a történettel.
A mese valóságos alapokon mozog, de azért felfedezhetőek a megszokott; könnyedebb formátumok.

Móna kedvenc helyének eltünése okozza az alap gondot, és mint kiderül ez a kedvenc fája.
Megtudhatjuk, hogy kis összefogással mennyi mindent elérhetnénk a való életben is, hisz nem hiába hívják közösségnek a munkahelyi, iskolai, óvodai, akár lakó negyedekben élők személyeit is.
A történet átfogóan említést tesz a nagyvilágban történtekről, és felhívja a figyelmet az idősebb fák fontosságára.
Elmeséli a fák hasznosságát nem csak ránk nézve, hanem a környezetre és a különböző fatípusok között is.
A kötetben egy kedves mondóka található, mely nagyon könnyen megtanulható.
És a könyv legvégén, pedig játékos feladatokra hívja az alkotó a gyerekeket. A szókeresőtől kezdve, az útvesztőig megtalálható minden, ami egy kis gondolkodásra ösztönöz.
Bár elégedett vagyok a kötettel, mégis úgy érzem az előző jobban tetszett.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

2020. május 25., hétfő

Maradj otthon! - Rendeld meg, olvass! Newskids Kiadó

Maradj otthon! sorozatomban, a következő Kiadó pedig nem más, mint Newkids Kiadó lesz, ahol tehetséges magyar szerzők vannak itt, rendhagyóan érdekes, szívszorító történetekkel is. Az alkotók meleg regényeket írnak nekünk, akikhez közel áll ez a fajta zsáner. Én például nyitott, vagyok, erre a témára, hiszen ugyanúgy éreznek ők is, mint mi heterók a másik iránt. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a kiadó egyik írójától, Hayden Moore-tól már olvashattam egy könyvet, a Csendkirályt. Imádtam a történetet és többek között azért is, mert nem csak meleg volt a karakter, hanem siket is. Ezért is tudtam könnyedén belehelyezni magam a karakterbe, hiszen én is hallássérült vagyok. Ezért arra gondoltam, hogy miért ne kerülhetne a NewKids Kiadó a rovatomban. Hiszen annyi csodás könyv van itt is, amit jó magam is szívesen olvasnék, illetve ajánlanék nektek is. Kérlek, támogasd a NewKids Kiadót és szerzőit a vásárlásoddal!Köszönöm!





Carol Souya:
Évszakok


Tartalom:
Mindennek ​az alapja a ritmus. Ritmusra lélegzünk, arra ver a szívünk, arra forog a Föld is. És ahol van ritmus, ott van tánc is. Izmaink szinte maguktól mozdulnak, hogy eggyé olvadjanak a zenével. A tánc az élet. Érzelmeket fejez ki, kapcsolatokat épít, gyógyít testet és lelket. Sasha is tudja ezt. Egész életében balett-táncosnak készült, és most ott áll álmai kapujában. Lassan értelmet nyer a sokévnyi gyakorlás, a fájdalmakkal átvirrasztott éjszakák, minden munka és lemondás, ami közelebb vitte a céljához.Kyle sorsa a mozdulatlanság. Autóbalesete után megszűnt a létezés azon formája, amit ismert és szeretett. Maradt a kiszolgáltatottság, a kilátástalanság. És a zene… A zene az egyetlen, ami most is ott van, hogy áthidalja a szürke valóság és a színes álmok közötti szakadékot.De vajon létezik-e közös dallam két ember számára, akik ennyire különbözőek? Elég-e, ha egy ritmusra dobban a szívük?Carol Souya bemutatkozóregénye bátor és merész, egy lebilincselő lelki utazás. Magában hordozza a legfontosabb üzenetet: A boldogság akkor is megtalálhat, ha te nem keresed!

Hayden Moore:
Nem játékszer


Tartalom:
“A ​lélek szabad.” 
Adam mottója talán egyszerűen hangzik, mégis annyi mindent sűrít magába. 
Egészen mást jelent ez ugyanis egy költőnek, egy rabnak és egy prostituáltnak. 
Adam kurva. 
Az anyja is az volt. Sokan talán azt hiszik, ez valami örökletes dolog, ahogy a melegség is. 
De egyik sem az. A melegséget nem választhatod, vagy annak születsz vagy nem, de néha arról sem te döntesz, hogy áruba bocsátod-e a testedet. 
Mert mi van akkor, ha a testeden kívül semmi másod nincs, és a túlélésed a tét? 
Adam megköti a saját alkuját, kiegyezik a sorssal. Cserébe nem kér mást, csak azt, hogy gondoskodhasson a mostohatestvéreiről. Csakhogy ezért is állandóan küzdenie kell. 
Kamaszévei gyorsan tovatűnnek, és ő a felnőttlét küszöbén találja magát, kiégve, elhasználtan és reménytelenül. 
De az élet mindig tartogat meglepetéseket, és a legnagyobb vihar után is kisüt a nap. 
Adam, bár lassan, lépésről lépésre, de mégis kezd hinni abban, hogy a sorsa jóra fordul. 
Aztán ismét minden összeomlik, és a boldogság, a szerelem, a hit és a remény ugyanúgy tűnnek el a semmiben, mint egy-egy felvillanó kép a diavetítőben. 
Talál-e kapaszkodót, és talál-e magában elég erőt, hogy tovább harcoljon az életben maradásért, és kijusson a fényre, vagy mindent feladva engedi, hogy lehúzza és elnyelje a mocsár? 
Vajon kivívja-e lelkének a szabadságot?

Becca Prior:
Tanítvány sorozat


Tartalom:
A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.

Becca Prior
Festett Testek sorozat


Tartalom:
Elijah kényszerből vállalja el az aktmodell szerepét egy mesterkurzuson. 
Leonard Chambers, a sikeres festő ugyanis köztudottan seggfej. 
Arrogáns, beképzelt és elviselhetetlen. 
Mégis annyira vonzó, hogy Ely az első pillanatban beleszeret. 
Csakhogy a férfi tartós kapcsolatban él, Elijah pedig rejtőzködik. 
El kell titkolnia a másságát, mert a nevelt fia gyűlöli a melegeket. 
Ráadásul mindketten mást akarnak: Leon futó kalandot, Ely életre szóló szerelmet. 
Becca Prior új sorozatának első kötetében ismét helyet kap a romantika, a bizsergetően nyers erotika és a humor is.

Becca Prior
Stockholm – szindróma
(Második kiadás)


Tartalom:
Mikor ​elrabolják, Brian Hayes pontosan abba az életbe csöppen, amit mindig is szeretett volna elkerülni. Bár apja az alvilág koronázatlan királya, Bry eddig azon volt, hogy ő más emberré váljon, és megfeleljen halott édesanyja egykori elvárásainakAz élet azonban mindig tartogat meglepetéseket, és a leggondosabb számításba is hiba csúszhat. Briannek fel kell idéznie a gyermekkorában tanultakat, ha túl akarja élni a borzalmakat. Arra azonban nem lehet felkészülni, hogy épp akkor éri utol a szerelem, mikor a puszta léte is veszélybe kerül. Pláne arra nem, hogy a fogvatartója lesz a szíve választottja. 
Elrablója, Jake Harris egy jelentéktelen alak, aki az öccse életéért cserébe elvállal egy munkát, de arról fogalma sincs, mibe keveredik. Mikor szembesül a zord valósággal, és rájön, hogy nemcsak a testvére, hanem a saját biztonsága is veszélybe kerül, olyan döntést hoz, amivel mindkettejük életét kockára teszi. Csakhogy nincs választása…Ez azonban nem csak egy egyszerű krimi. Sokkal inkább az emberi természet sokszínűségéről szól, és arról, hogy a múltbeli események mennyire meghatározzák mostani döntéseinket. 
Brian és Jake szerelme, sorsuk nem várt fordulatai, az őket körülvevő világ történései rengeteg izgalommal és érzelemmel töltik meg az oldalakat. 
Becca Prior már megszokott, szókimondó stílusában, rengeteg erotikával, humorral és akcióval fűszerezett története egy olyan világot mutat be, ahol a rosszfiúk is lehetnek szerethetők. 
Azoknak ajánljuk, akik nyitottak a meleg-erotikára, és szeretik az feszültséggel teli, gyorsan pergő jeleneteket.

Carol Souya:
Angelo

Tartalom:
Öt ​év magány. Öt év kilátástalanság. Öt év kirekesztettség.
Egy szörnyű balesetben Gergő testének nagy része megég, de a legborzasztóbb, hogy az édesapját is elveszíti. Magába zárkózik, falakat épít a külvilág ellen. Csak édesanyja, Vera kap bebocsátást a zárt ajtók mögé. Ők ketten szimbiózisban élnek, együtt küzdve, egymásra utalva. 
Egy anya azonban mindig többet és jobbat akar a gyermekének. 
Vera ráveszi Gergőt, hogy költözzenek az édesapja rokonaihoz, Carrarába. 
És az új élet – bármilyen hihetetlen a fiúnak – új barátokat és új kihívásokat tartogat.


Soha ne mondd, hogy soha! 
Gergőnek be kell látnia, hogy bár sablonos és közhely, mégis igaz. 
Hiába vagy “fasírtfej”, hiába gondolod, hogy veled már nincs terve a sorsnak, mégis jöhet valaki, aki szelíd szeretettel, türelmes kedvességgel csalogat ki a csigaházadból. 
Az őszszemű fiú tiszta, üde lelke gyógyír lehet-e Gergő sebeire? 
Egy angyal puha szárnyai vajon kifaraghatóak-e a kőkemény márványból?

Hayden Moore:
Üvegkalitka


Tartalom:
Hayden ​Moore, a Csendkirály szerzőjének újabb kötetében egy amerikai kisváros látszólagos nyugalmába repít minket. Egy világba, ahol mindenki templomba jár, és mosolyogva feszít az ünneplőruhájában, egészen addig, amíg otthon magára nem csukja az ajtót. 
David egy olyan családban él, ahol az erőszak és a vallás remekül megfér egymás mellett. Egyetlen mentsvára Corey, aki szelíd szeretettel, kitartó gondoskodással és őszinte barátsággal ajándékozza meg.
A gyermekkor azonban gyorsan véget ér, és szembe kell nézni az újabb nehézségekkel. A kamaszodó Davidnak egyre keményebb csatákat kell megvívnia bigott, zsarnok apjával, aki agresszióval próbálja helyes úton tartani a fiait.
A két kamasz barátságát átszínezi az idő, de David nehezen vallja be magának is, hogy immár mélyebb érzéseket táplál Corey iránt. Vajon szembe mer-e szállni az értékrenddel, amit belévertek az évek alatt? Vajon legyőzi-e önmagát és ezzel együtt basáskodó apját, hogy egy utolsó harcban a saját boldogsága legyen a tét?



Becca Prior:
Lélekjelenlét




Tartalom:
2254. ​Föld bolygó.
Megszűnt a pénz, nincsenek betegségek, nincs veszély. Nem létezik hatalom, korrupció. Az emberiség megtalálta a boldog jövő felé vezető utat.
Vagy mindez illúzió, és az ember továbbra is önző, hiszékeny és manipulálható?
Uriah Spencer egy önmagát kereső fiatalember, aki rájön, hogy a kiüresedett emberi kapcsolatoktól nem sokat várhat. Rendel hát magának egy humanoidot, hogy enyhítse magányát.
Ivey egy tavaszi napon érkezik meg az életébe, és abban a pillanatban átír mindent, amit Uriah valaha gondolt.
Vajon a tapasztalatlan, mindenre rácsodálkozó, és emberi mértékkel mérve még gyermeki ártatlanságú Ivey szemüvegén keresztül Uriah is másként látja majd a világot?
Meddig tart az ember, vagyis a kérdés inkább az, honnantól ember valaki? Egy mesterséges intelligencia elnyerheti-e az egyenlőséget? A lélek jelenléte elegendő indok-e arra, hogy felülbíráljuk a szabályokat?



A könyveket itt tudjátok beszerezni:
Newskids Kiadó

2020. május 23., szombat

"Mielőtt elkezdtem írni, előtte mindig imádkoztam Istenhez bölcsességért" - Interjú Deme Mónika írónővel

Deme Mónika írónő, olyan témát választott könyvei témájául, mely eléggé megosztó lehet az olvasók körében. Ez pedig nem más, mint a keresztény vallás. 

Jómagam is ebben a hitben nevelkedtem, mégsem egyszerű megfelelő kérdéseket fogalmaznom a témában. Mégis hiszem, hogy ebben a tematikában is lehet és kell értéket alkotni! Mónika ezt tűzte ki céljául, de lássuk is, hogy mit kaphat az a Lélek, aki az ő könyveit lapozgatja! 





Bella: Mesélj egy kicsit magadról! Mikor lett az életed szerves része a kereszténység?

D. M.: Röviden magamról: Deme Mónika vagyok, 1988.február 5.-én születtem Pusztaszabolcson. Édesanyám „ölében,, csak hat hónapot lehettem, s így oxigénhiány következtében mozgássérülten ismertem meg e világot és a hallásom, beszédem is megsérült. Édesanyám 2 éves koromban megpihent, s nővére fogadott magához, s azóta is velük vagyok nagy szeretetben. A Pető Intézetben végeztem el a nyolc általános iskolát Budapesten. 2006-ban egy szakközépiskolát kezdtem el Balassagyarmaton, amit különböző okok miatt nem tudtam befejezni, s így 2007-ben végleg hazaköltöztem. 


Bella: Mit gondolsz, mennyire volt számodra befolyásoló tényező a hátrányos helyzeted abban, hogy Isten felé fordultál? 

D. M.: Itthon elkezdtem verseket írogatni, festeni, rajzolni, többet olvasni, s hasznos dolgokkal eltölteni az időt. Alaptermészetem, hogy semmit fel nem adok. Szívemből mondom mindig: megoldjuk, mert hiszem, hogy a jó Isten, aki eddig is megsegített, ezután is mindig meg fog segíteni. Köszönöm neki, hogy két bottal rövidtávon közlekedni tudok, az elektromos kocsimmal, vagy a háromkerekű biciklimmel pedig másokat is meglátogathatok. Igaz, hogy segítségre szorulok, de amit tudok, igyekszem magam is megtenni. 



Bella: Hogyan töltöd a szabadidődet? Milyen tevékenységek azok, amik az írás mellett még fontosak a számodra?


D. M.: Nagyon szeretem az állatokat, leginkább a lovakat, kutyákat, delfineket, róluk szívesen is olvasok. Vannak, kedvenc költőim is, akiknek írásait szívesen olvasom: József Attila és Petőfi Sándor. Van néhány ,,amatőríró társam”, akik miatt szívesen leülök a gép elé, hogy olvassam írásaikat! Igaz engem nagyon le tud kötni az irodalom, de ami most igazán betölti az életemet, és örömömet lelem benne, az Isten szent szava és szeretete, valamint annak hirdetése! Ezt mind Isten és az internet segítségével teszem. Weblapokat, vagy aki úgy tudja ezt, hogy honlapokat, blogokat, fórumokat indítottam, vagyis nyitottam meg. 





Bella: Mikor lett az életed szerves része a kereszténység? 

D. M.: Ez egész pontosan 2012. november 23-án történt. De én már előtte is nagyon sok helyen kerestem, a lelki békémet, de nem leltem békére. Aztán mégis, amikor kerékpároztam a városomban a bátyámmal elmentünk egy ház előtt, ahol megfogott egy dallam és ennek hatására rákerestem a házra kiírt szövegre. Pár hónapig interneten követtem Őket. Utána egy városunkban lakó lány, akit már néhány éve ismertem, kezdett beszélni nekem Istenről. Nekem gondot okozott, hogy a hátrányos helyzetem miatt, hogyan fogadnak be abba a közösségbe. Nem a hátrányos helyzetemet nézték, és nem is volt akadálya annak, hogy én Isten felé forduljak, nagyon megragadott az az üzenet, amit a pásztor akkor mondott. 

Bella: A mindennapokban, hogyan éled meg a hitet? 

D. M.: Nagyon sok közösségi oldalon vagyok tag pl:. facebook, network, hotdog, twitter, rowiw, stb. Próbálkozom könyvírással is, valamint személyesen próbálok beszélni a szüleimnek Istenről és más embereknek az utcán, hogy Isten mennyire szereti őket. János 3:16 „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” Visszatérve szerkesztéshez: szinte a minden egyes oldalon valamilyen formában szerkesztek, ami miatt támadások is érnek, de jó tapasztalataim is vannak. Isten csodás dolgokat képes elvégezni az életünkben! Ahogy olvastad, az íráson kívül internetes oldalakat szerkesztek, de még festek, olvasok és amikor csak módomban áll, akkor még lelki gondozok és nem utolsó sorban igehirdetést tartok. 

Bella: Hogyan sikerült leküzdened a kiadással kapcsolatos nehézségeket? 

D. M.: Mustármagnyi hittel, vagyis Istenbe vetett hittel.


Bella: Milyen nehézségekbe ütköztél az írás során? Véleményed szerint lassabban készül egy vallási témájú mű, mint mondjuk egy romantikus regény? 

D. M.: Véleményem szerint nem készül lassabban egy keresztény témájú mű, mint mondjuk egy romantikus regény, mert Isten adja az ihletet – így nehézségekkel sem nagyon találkoztam a könyveim megírása során. Mielőtt elkezdtem írni, előtte mindig imádkoztam Istenhez bölcsességért. 

Bella: Miképpen fogadták az olvasóid a gondolataidat? Marketing szempontjából, mennyire volt nehéz dolgod? 

D. M.: Vannak, akik nagyon szeretik Istentől kapott gondolataimat, mert úgy érzik most mutatta meg nekik Isten, hogy Ő mi mindent képes tenni az életünkben, ha Őbenne bízunk. Akik a kezükbe veszik a könyveim, azok megtapasztalhatják miként képes gyógyítani és megszabadítani dolgoktól és azt is, hogy mekkora a szeretete a mi Teremtő Istenünknek. Erről szólnak a könyveim. 

Bella: Hol tudják beszerezni ezeket az érdeklődők?

D. M.: Az alábbi linkek bármelyikén rendelhetnek tőlem a kedves vásárlók, illetve információt is kérhetnek a vásárlással kapcsolatban:



A szerkesztőség nevében, további sok sikert kívánok!

2020. május 22., péntek

Vélemény Bombicz Judit Mesék elalvás előtt című mesekönyvéről

Szeretném ismét megköszönni Bombicz Juditnak, hogy megkaphattuk a könyvét, amit ráadásul a kislányomnak dedikált. Mindig keressük azokat a mesekönyveket, melyekben izgalmas, aranyos történetek rejlenek, és szerethető főhősökről olvashatunk. A Mesék elalvás előtt is bekerült a kedvenceink közé.

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt


Tartalom
Szeretettel ajánlom minden meserajongó gyermeknek és szüleiknek, Mesék elalvás előtt című könyvemet.
Olyan történeteket írtam, melyek hősei néha emberek, de főként, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok, vagy tárgyak. Sok történetemben megjelennek a kisegerek, valamiért nagyon szeretem beleszőni őket a mesékbe.
Mindegyik történetnek van valamilyen rejtett tanulsága, így a kicsik észrevétlenül tanulnak meg olyasmit, amire szeretnénk felhívni a figyelmüket.
Úgy érzem, nincs szebb annál, mint amikor egy csöppség csillogó szemekkel hallgatja a felolvasott mesét, és nem akarja, hogy véget érjen.
Végül, de nem utolsó sorban ott a sok szép illusztráció, amik színessé, szebbé teszik az egész kiadványt.
Jó szórakozást kívánok a történetekhez!
Bombicz Judit

Véleményem
4,5/5

Bár a borító nálam elég hátul szerepel a fontossági sorrendben, amikor könyvet választok magamnak, de a mesekönyveknél figyelek rá, hogy szép legyen a grafika. Hisz egy kisgyereknek ez legalább annyira fontos, mint a történet. Ha tetszenek neki a képek, akkor saját maga is lapozgatni fogja a könyvet, ha pedig nem, akkor talán azt sem fogja hagyni, hogy felolvassunk belőle.
A Mesék elalvás előtt borítója nagyon szép és ötletes, zöld-sárga színvilágával pedig még ki is emelkedik a többi mesekönyvünk közül. A belső grafikák is aranyosak. A kislányomnak azonnal megtetszett.
A kötetben szereplő mesék változatosak. Vannak, melyek az ünnepekhez kapcsolódnak (A húsvéti nyuszi), vannak kisállatos történetek (Csoda a falon túl), vannak, melyekben növények a főszereplők (A veteményeskert lakói), vagy épp megszemélyesített tárgyak (Egy állólámpa meséje). Mindegyik szereplő nagyon édes, hamar a szívünkbe zártuk őket. A történetek pedig egyformán szerethetők, és közös bennük, hogy valamilyen tanulságot közvetítenek. Néha számomra ezek túl hangsúlyosak a mesék végén. Szerintem jobb, ha hagyjuk, hogy a gyerekek a cselekményből, a szereplők tetteiből jöjjenek rá, mire is oktat a történet, nem kell mindig kimondani.
Amit hiányoltam a könyvből, az a tartalomjegyzék. Egyszerűbb lenne annak segítségével megkeresni a kedvenccé vált meséket. Ezenkívül a szöveg szedése számomra sokszor túl sűrű, nehéz követni, hol tartunk a felolvasásnál. Érdemes lett volna jobban tagolni a szöveget, és minden oldalra tenni egy rajzot, hogy megtörje a szöveg monotonitását.
Ám ezektől eltekintve a kislányom és én is szerettük a könyvet, a kedvenc meséinket pedig biztosan sokszor fogjuk még olvasni. Ajánlom a kötetet minden kisgyereknek és anyukának.

Az írónő Facebook oldala, amin keresztül meg lehet rendelni a mesekönyvet:

2020. május 21., csütörtök

Sam Wilberry - Tira Nael - Betty Forester - Lélekcseppek


Mitől is különleges, hogy olyan sokfélék vagyunk? Miért keresi legtöbbünk az egyediséget, amitől kitűnhetünk a tömegből? Miért érezzük, hogy a szürke hétköznapok maguk alá temetnek, de mi csak sodródunk az árral és nem teszünk semmit? Ezen és ezekhez nagyon hasonló kérdéseket teszek fel magamnak, mikor látom az emberekben az igényt a változásra, de nem mernek változtatni, színt vinni az életükbe. Mert mit szólnak mások? Mivel divattervezőként mindig az újdonságot keresem és a merészet, ez jellemző lett az olvasásaimra is. Ezért választottam a Szivárványálom Könyvek köteteit, mert valami frissre, valami katarzisra vártam. És bizony meg is kaptam! Figyeljétek csak!


Sam Wilberry - Tira Nael - Betty Forester 
 Lélekcseppek


Tartalom:

Kedves Olvasó!

A Szivárványálom könyvek sorozat első kötetét tartod a kezedben.
Ezt a verses- és novelláskötetet azért találtuk ki, hogy egy kicsit megismerkedhess szerzőinkkel, és az első regényeiket úgy tudd a kezedbe venni, hogy már találkoztál a nevükkel és a stílusukba is betekintést nyertél.
Reméljük, elnyeri a tetszésed ez a kis kedvcsináló, és a továbbiakban is bizalmat szavazol a kiadványainknak.  A kötetben olvashattok egy bónusznovellát Hajnal Kittitől is.

Vélemény:
5/5


Mint már fent említettem: valami frissre vágytam és így fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy új kiadókkal ismerkedjek meg.  Ezért is esett a választásom, a Szivárványálom Könyvek köteteire. Szeretnék elmerülni ebben a világban, és felfedezni mindazt, melyet ezen írók tartogatnak leendő olvasójuk számára.
Úgy döntöttem az lesz a legjobb, ha kronológiai sorrendben haladok a könyvek olvasásával, így a kezdeti botladozásokról képet kapva, láthatok egy fejlődésváltozást, amit nagyon szeretek. Ne ítéljetek el kérlek, de rögeszmém a fejlődések értékelése, és nagyon becsülöm azon alkotókat, akik eme rögös útra lépnek és töretlen lelkesedéssel alkotnak!
Ezért lett ez a kis „kedvcsináló”, az első választásom.

A cím nagyon kellemes érzéssel töltött el, hiszen a Lélekcseppek egy aprónyi eszencia az alkotók lelkivilágából, pont annyi, amivel megadhatja számomra a kezdőlökést, de akár el is veheti a kedvem.
A kötet négy író munkásságából merítkezik, mert bár három alkotó adja a tartalom háromnegyedét, és meglepetésként egy negyedik is feltűnik, mégis meg kell, hogy jegyezzem mindenki kellett ahhoz, hogy a kialakult véleményem létrejöhessen. De erről kicsit később.
Szerkezetileg az írók külön-külön világot képviselnek, és ezeken belül is három részre tagolódik a művek felosztása.
Az elsők átlagban a versek, a második az egyperces novellák és a harmadikként a novellák helyezkednek el.
Nézzük is, akkor sorjában:

Az első alkotó, kinek beleláthattam világában, Sam Wilberry volt.
Az ő versei megleptek, mert valami elnagyoltságot vártam, de nagyon kellemesen csalódtam.
Az egyik kedvenc versrészletem tőle, amit bevallok őszintén azóta többször olvastam, és még mindig fedezek fel valami újat, valami felemelőt. Nézzétek csak:
Te vagy a szél,

ki a napfényen hegedül,
a levegő, ami felrepít,
és a szív, ami bennem él.

Te vagy a nyári szellő,

az esti holdfény,
és a lobogó tábortűz,
ami felmelegít. „


Az egyperces novellák mély érzésűek, mindig adnak gondolkodni valót, de meghagyták bennem az érzést, hogy pont annyit kaptam egy adott eseményből, amennyit éppen elviselek.
A novellák már súlyosabbak voltak, érzelmi mélységük érződik, de nem engedtek belefulladni.
Többnyire jellemző az íróra, hogy a szerelmet, vágyódást és az élet adta el nem fogadást választotta témakörének. Minden megnyilvánulásából süt valami megfoghatatlan légkör, egy olyan érzéssel párosítva, mely fellobbantja a lelkemet, ugyanakkor türelemmel kivárom soromat, mikor csak és kizárólag az ő kötetét olvashatom.
Írás technikailag élvezetesen ír, szépen bánik a szavakkal. Néhol feltör egy kis nyersesség, ami viszont számomra inkább mosolyra adott okot, sem mint, hogy idegesített volna. Élveztem a munkáságának felfedezését és töretlenül kíváncsian várom a könyveit.
A második alkotó, számomra az egyik legnagyobb kedvencemmé nőtte ki magát.
Minden sora hozzám beszélt, a bőröm alatt éreztem mondanivalójának súlyosságát, ezért az ő műveit legalább háromszor olvastam. Ő pedig nem más, mint Tira Nael.
A versek közül többet is ki szerettem volna idézni, de csak annyit írtam ki végül, amennyivel más olvasni vágyó molynak még csábító elixír lehet, de nem tömény, nem fullasztó.
Nézzétek, csak miről is beszélek:

Nem akartad tudni az igazat,

Csak hogy nyugodt maradhass,

Titkoltad álmaidat,

Hogy titok maradhass,

Mert minden álmod te vagy,

Mert így hihetsz, amit akarsz,

Hisz soha nem adod ki magad.

De egyedül vagy

És mit ér a magány?

Nem ezt akartad,

De nem választhattál.

Mások adták rád szerepedet,

S te nem tudtad, hogy levetheted.

Most már nem számít,

hisz hamarosan vége,

Most is egyedül vagy. Megérte?”


Ez a költeménye számomra egy tükör volt, pedig amióta csak élek nyitott léleknek hittem magam.
Jó volt szembesülni és látni bizony van még min dolgozni magamon.
Ami pedig ezt a művét illeti, csak áldani tudom, hogy leírta, mert pontosan értem minden sorát és bizony azóta megtanultam, pedig nem magoltam esküszöm.

„Hogy süthet a Nap,
Mikor annyira fáj,
S egy összetört szívvel labdázva
Én lettem a zsonglőrkirály.

Eddig csak bohóc voltam,
S keserű jutalom nekem,
Hogy fájdalomdíjamért
Ily magas rangra emelkedtem.”


Az egyperces novellák szintén hozzám szóltak, mindenhol megértettem azon apró, rejtett üzeneteket és bizony sokszor éreztem elszorul a torkom.
A novellái közül, pedig abszolút kedvenc lett: a Két szék közé címet viselő alkotása.
Mert nem elég, hogy a végén koppant egyet az állam - amit itt is kérnék, aki megtalálja, legyen kedves visszaszolgáltatni-, mert bizony a csavar a végén nagyot szólt. De ugyanakkor felmértem, hogy a karakterek felszínessége ad egy olyan koktélt, melyet meg nem élnék, de ha nem létezne, meg azért panaszkodnék. Imádtam.
A harmadik részben pedig, Betty Forester alkotásai voltak. Nála már eltér a megszokott szerkezeti forma, mint a versek és egyperces novellák hiányoznak, de helyettük kap az olvasó két novellát, melyből személyes kedvencem a Keresztutak című lett. Nagyon tetszett az egész körülmény felvázolása, teljesen élethűre sikeredett és bizony személyesen is megnéztem volna eme jelenetet.
Az utolsó alkotó személye meglepetésként van feltüntetve a fülszövegben, ezért rá külön figyelmet fordítottam.
Hajnal Kittitől szintén nem olvastam eddig semmit és csak reméltem valami hasonló élményben lesz részem, mint az első három alkotótól.
Sokkal többet kaptam. Míg a vers felemelt és elgondolkodtatott, addig a novella megtépázta a lelkemet, teljes mértékig átéreztem a karakter bizonytalanságát, kétségeit és azt a hatalmas fájdalmat, amit évek óta hurcolt magával. Az események alakulása kellemes meglepettséget okoztak, a végkifejlet pedig megsirattatott. Igen, valahogy ezt a véget kívánnám mindenkinek. Mert minden lélek megérdemli az elfogadást és a szeretettel való odafigyelést.
Összességében elmondhatom, hogy új kedvencet avattam, mind az írók tekintetében, mind a kötetet nézve.
És felmerült bennem a kérdés: miszerint, ha ez a kis kedvcsináló ilyen hatással volt rám, vajon az önálló kötetek milyenek lehetnek?
Nos, erre hamarosan megkapom a válaszomat.
Remélem lesz kedvetek elmélyülni ebben a világban, én jó szívvel ajánlom nektek! 

A könyvet itt tudjátok beszerezni: