2021. április 28., szerda

Megyeri Judit - Csontvázak a szekrényben (Rózsakői rejtélyek 2.)



Megjelenés előtt volt szerencsém elolvasni Megyeri Judit legújabb kötetét, a Rózsakői rejtélyek 2. részét. Ezúton is köszönöm neki, hogy elolvashattam még mielőtt a boltok polcaira kikerült volna. Bár eddig csak a 0,5 részét olvastam, de érthető és élvezhető volt a sorozat ezen része is. Voltak benne utalások az előző részre, de teljes mértékben értettem, miről van szó, anélkül is, hogy az előzményeket olvastam volna.

Megyeri Judit:
Csontvázak a szekrényben
(Rózsakői rejtélyek 2.)


Fülszöveg

Ha ​a legmocskosabb titkod napvilágra kerül, a következmények beláthatatlanok…

Alex azt hitte, nem tartogat semmilyen meglepetést a jövő. Ugyanaz a munka az apja cégénél, ugyanazok az arcok a bulikban, ugyanolyan nők az ágyában. Aztán előkerül a lánya, akiről eddig nem is tudott, és a mindennapjai fenekestől felfordulnak. Apává kell válnia, de fogalma sincs, hogyan csinálja, ráadásul valaki nyilvánosságra akarja hozni a múltja legsötétebb foltját, amivel romba döntheti az egész életét.

Liza azt hitte, jó ötlet Rózsakő közelébe költözni. Így legalább a barátnője, Flóra mellett lehet, akit nemrég majdnem megölt egy őrült gyilkos. Állást vállal a szomszéd város gimnáziumában, közben görcsösen igyekszik bizonyítani, hogy nincs szüksége komoly kapcsolatra, és semmit sem jelent neki Alex meg a hónapokkal korábban együtt töltött éjszakájuk. A férfi zsarolója azonban mindent összezavar.

Alex és Liza folyton hajba kapnak, izzik körülöttük a levegő, mégis együtt kell kideríteniük, mi áll a fenyegetések mögött. Szimpla zsarolás vagy valami jóval több? Egyre közeledik a halloween, ám a csontvázak nemcsak ünnepi díszként szolgálnak, hanem egymás után potyognak ki a szekrényből…

Véleményem

4,5/5


A könyvben Alex és Liza történetét olvashatjuk a cselekmény során, illetve az ő barátaik, családjuk is helyet kapnak a történésekben. Alex és Liza a két főszereplő, az ő zsarolásuknak a történetét követhetjük nyomon.

A regényben szerepet kap kaland, zsarolás, szerelem, szomorúság, tragédia és annál több titok. Amik nem biztos, hogy jó, ha kiderülnek. Nem spoilerezek, éppen ezért olvassa el mindenki, így kiderül, aminek ki kell derülnie.

Bár voltak utalások a Rózsakői rejtélyek 1. részére, de ettől eltekintve érthető volt a történet és élvezhető is. Bár számomra már csak akkor lett izgalmasabb, amikor a zsarolás a képbe került, és elkezdődött az igazi nyomozás. Ettől a ponttól kezdve folyamatosan izgultam, hogy mi lesz a következő oldalon. Nagyon tetszett Pápaszem és Bájgúnár szócsatája, roppant szórakoztatónak találtam.

Bár nem olvastam az előző részt, azt tudom, hogy ott Ben és Flóra történetét olvashatjuk, de örültem, hogy ebben a részben jelen voltak, és így jobban megismerhettem őket, mielőtt jobban elmerülnék a történetükben. Liza és Alex mellett jelen voltak ők is ebben a részben. Mindegyiküknek vannak titkaik, amiket nem szeretnének nyilvánosság előtt kiteregetni. Tetszett, hogy Lizát egy független karakterként ismerhettük meg.

Egy romantikus krimiről van szó, egyik sincs túlerőben, egyenlő arányban vannak jelen a történet egésze során. Teljesen lekötött a cselekmény alakulása, a zsarolás kezdetétől érdekelt a nyomozás is és a szereplők magánélete is egyaránt. Borzongató volt, hogy a tettes mindig jelen volt, mi mégsem tudtuk, hogy ő az. Észrevétlen maradt, mint egy szellem… Ettől sejtelmes hangulata lett a könyvnek, ami pozitív hatást gyakorolt rá, ami szinén nagyon tetszett. Volt egy tippem, hogy ki is az, de ez meghiúsult, és arról a szereplőről egészen más derült ki, amitől kicsit keresni kellett az államat. A Halloween-i partin történteket eléggé rémisztőnek találtam, ez tette számomra még izgalmasabbá a könyvet.

Összességében, egy hangulatos, ugyanakkor könnyed történet ez. Nehezen haladtam vele, ami betudható volt annak, hogy az időjárás miatt kicsit nyomott volt a hangulatom. Olvasmányos, és nagyon jó stílusban megírt, jól felépített regényt kaptam. A vége miatt várom már a folytatást, várom, hogy újra a szereplőkkel lehessek, addig is pótolom az első rész olvasását. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a krimit, romantikával fűszerezve, a nagy titkokat és a borzongató hangulatot.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése