2021. május 1., szombat

Albert Tímea: Szemrebbenés nélkü

Nem biztos, hogy sokan ismeritek Albert Tímea írónő nevét, a közelmúltban olvastam két könyvét is. Most a Szemrebbenés nélkül című kötetről írnék bővebben. Nagyon örülök, hogy elolvashattam, köszönöm szépen a lehetőséget, innen is.
Albert Tímea:
Szemrebbenés nélkül


Fülszöveg

"Az ​életet nem lehet a nagy ő-vel leélni. Hogy miért? Mert túl veszélyes. Fájdalmas, félelmetes. Ha megtalálod a tökéletest, onnantól mindig félni fogsz, hogy elveszíted. Viszont ha csak olyan nagyjából közepeset találsz, azzal az élet még vállalható. Azt be is bukhatod. Az el is hagyhat. Na de, ha a nagy ő hagy el, akkor az világvége. Az apokalipszis, onnantól nincs tovább.

Mila végre túl volt élete legnagyobb szakításán. Elköltözött Blue Ridge-be és már teljesen tünetmentes volt Luke Fenningentől. Nem ábrándozott arról, hogy majd egyszer talán visszatér, és bocsánatot kér minden tettéért, nem emlékezett a mobilszámára, ha álmából felköltötték, sőt már a képeit sem nézegette Facebookon. Ám egy szép nyári napon erre ébredt:

Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 1 perce
Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 1 perce
Luke Fenningennek tetszik a fényképed. 2 perce

Mila Jhonson elhatározza, hogy megleckézteti egykori szerelmét. Nem csak azért, amit a múltban tett, hanem azért is, mert nem hagyja őt továbblépni. Nem engedi, hogy túl legyen rajta. De vajon sikerül neki az őrült terve, vagy az érzelmei mindent összezavarnak?"

Vélemény

5/5

Gyönyörű kötet. Nem csak kívülről, hanem belülről is. Elvarázsolt, összetört és újra épített. Csodálatos a borítója, illetve a kézírással írt fejezet címek is.

A történet Mila és Luke története. Minden nőnek van egy Luke nevű férfi, fiú az életében, és mind hasonlítunk egy kicsit Mila-ra. A történet akár rólunk, olvasókról is szólhatna. Bár néha idegesített Mila karaktere, de maga a történet nagyon tetszett. A felépítése is és a múltba visszatekintő részek is nagyon tetszettek. Illetve a beékelt üzenetek is. Ezek mind színesebbé tették a könyvet. Az ok, ami miatt eleinte nem volt szimpatikus karakter Mila, az az volt, hogy a helyében én sem cselekedtem volna másképpen, nehéz reálisan gondolkodni abban a helyzetben, amikor a szív diktál. Kicsit hasonlít rám Mila, hiszen én sem szeretem, ha valaki csak annyit ír, hogy "Ok."...

Bár nem csak Mila karaktere nem tetszett, de Luke sem, de mindez csak eleinte volt így, aztán a történet alakulásával a véleményem is megváltozott róluk. Nem tetszett, hogy a férfi kihasználta a nőt, és ő ezt hagyta is… Aztán, ahogy a szálak csavarodtak, úgy kezdtem szurkolni, hogy a végére minden alakuljon jól és legyen happy end, annyira megkedveltem a két szereplőt.

Magával ragadó történet, gyorsan lehet vele haladni, ami nagyon szomorú, mert így hamar a végére értem. Az írónő stílusa nagyon tetszik, már-már azt mondhatom, hogy imádom. A stílusa egyedi és magával ragadó. Több stílusban is megállja a helyét.

Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom. Egyszerű, de nagyszerű romantikus történet, romantikakedvelőknek. Tetszett a történet humora és felépítése is. Fantasztikus könyv született ismét, már alig várom, hogy olvashassam a következő kötetet. Mindenkinek csak ajánlani tudom Tímea könyvét, hiszen a szerelem sok oldalát ismerhetjük meg a Szemrebbenés nélkülben is. A történet úgy lett megírva, mintha Mila hozzánk olvasókhoz beszélne, emiatt jobban lehetett élvezni, mintha egy barátnő tanácsait, történetét hallgattam, olvastam volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése