2021. május 18., kedd

Halász Emese: A jóslat (Skorpio vumen 1.)

Halász Emese Skorpio vumen sorozatának első kötetét olvastam el, és már alig várom, hogy megjelenjen a folytatás, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy is folytatódik Elise története. Úgy gondolom, kevesen ismerik az írónő munkásságát, legalábbis ezt a kötetét. A moly.hu szerint eddig összesen 10 ember olvasta, pedig a tavalyi évben jelent meg a könyv. Több embernek kellene olvasnia ezt a könyvét is. Ezúton is köszönöm neki, hogy elolvashattam…

Különleges élmény volt olvasni a történetet. Az írónő életébe engedett tágabb bepillantást. Ezáltal a történet által jobban megismerhettem Emese így is kellemes személyét, életét. Aki olvasta, tudja, hogy melyik szereplő is az, aki igazából az írónő. Teljesen valósághű a könyv. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Halász Emese:
A jóslat
(Skorpio vumen 1.)


Fülszöveg:

Van az a mese a skorpióról és a teknősről. Nos, a skorpió én vagyok, a teknős pedig az egész világ. S ott van még az a három férfi. Mind fontosak számomra, mégis mindet meg kellett bántanom. Velük együtt pedig magamba is belemartam. Az én utam a szenvedés köveivel van kirakva. Titkok, félbehagyott történetek és fájdalmak maradnak a nyomomban. Azt hittem az élet csak szex vagy szerelem. Pénz és hatalom. Magam sem hittem, hogy mást is tartogat számomra.

Elise Harper vagyok és meghaltam, hogy élhessek.

Véleményem:
5/5

Jövőbe tekintéssel kezdődik a történet, ami egyfajta keretet ad a könyvnek. Ezután a szerző előszava következik, ami szintén felkeltette az érdeklődésemet.

Minden fejezet a számozás mellett kapott egy címet is, illetve a későbbiekben (7. fejezettől) idézeteket olvashatunk W. Shakespeare-től. Halász Emese a 7. fejezettől három részre osztotta a könyvet.

Elise történetét ismerhetjük meg ebben a kötetben. Amely által az írónőhöz is közelebb kerülhetünk. A főszereplő érzelmi hullámvasúton ül, ezt az élményt érezhetjük, miközben a történetet olvassuk. Bár Elise múltjáról megtudunk dolgokat, azért még mindig homály fedi, hogy mi is történt vele. Egy erős jellem, aki mindent elér, amit akar. Ám hiába ez az adottság, ha eközben nem boldog. Ezt a boldogságkeresést élhetjük át Elise-sel együtt.

Emellett több szereplőt is megismerhetünk, (nevén szólítva 33 személyt). Sokuk pozitív nyomot hagyott bennem. Mint például a boszorkány nagymama, akiben az élet bölcsességei vesztek el. Olvasás alatt tényleg olyan érzésem volt, mintha egyfajta pszichológusi szerepkört is betöltene. Nagyon bölcs asszony, igazán szerethető. Szinte magam előtt láttam a személyét, míg olvastam.

Mellett Helen és Viv karaktere is szerethető volt, bár nem sok szerepet kaptak. Ám ettől eltekintve kedveltem őket is. Csakúgy, mint Laslie-t és Sandrát. Végig jelen voltak, igazi barátai voltak Elise-nek. Ilyen barátokra vágyik az ember. Ha szükség volt rájuk, ők ott voltak támaszként, vagy lelki szemetesládaként is. Általában kedves személyek, de ha kellett, oda tudtak szólni, hogy helyre tegyék Elise-t.

Fordulatokban és érzelmekben gazdag történet. Titokzatos, izgalmas, misztikus, szerelmes és szomorú könyv volt egyben. Megnevettetett, ugyanakkor szomorúvá is tett. A veronai jelenet, amikor bár messziről, de a testbeszédből érezhető volt a búcsúzás Elis és Viv között, könnyet morzsolós rész volt. Ezenkívül akadt még olyan pillanat, ahol a könnyeimmel küszködtem.

Megannyi kérdést és érzelmet hagy maga után a könyv, így elolvasás után is. Elgondolkodtató. A misztikus részek azok, amik inkább gondolkodásra késztetnek. Ez roppantul tetszett a történet során. Nem volt zavaró sem a misztikus, sem az erotikus jelenetek összessége, váltakozása. Nem a megszokott történtet kaptam, ami nagy pozitívum. Még egy olyan dolog, ami az írónő mellett szól, hogy a könyv által megengedte az olvasóinak, ezáltal nekem is, hogy jobban megismerhessem.

Nagyon tetszettek a beékelődések, mint például az üzenetváltások, illetve a Zach és Elise közötti levelezés. A fejezetek előtti Shakespeare idézetek által is színesebb lett a történet. Beékelődések alatt azokat a részeket értem, amikor egy-egy üzenetváltás történik és ezeket a leveleket olvashatjuk.

Mint említettem, fordulatokban gazdag történet. Olyan váratlanok ezek a csavarok, amikre nem is számítottam. Lenyűgözött a könyv egésze.

Ami viszont nem tetszett, ahogy vége lett, és hogy még várni kell a folytatás megjelenéséig… Türelmetlenül várom, hogy megtudjam, miként alakul Elise élete, melyik utat választja.

Nem mindenki az, akinek látszik. Elise igazi személyét kevesen ismerik, de akik igen, azok elfogadják, szeretik. Nem is tudja, hány embernek fontos, hányan hiányolják, amikor elutazik. A könyv mondanivalója, hogy legyen időnk saját magunkra, tudjuk meg, kik is vagyunk valójában. Ne játsszunk szerepet, ne játsszuk meg magunkat. Semmi sem történik véletlenül, mert nincsenek véletlenek. Minden okkal történik.

Összességében mindenkinek csak ajánlani tudom a történetet. Nemcsak nőknek lett megírva, hanem férfiaknak is. Egyaránt tudunk belőle tanulni nemtől függetlenül. Sok tanulságot tartalmaz, fontos mondanivalója van.

Szex, szerelem és misztikum egy történetben. Mindhárom megfelelő arányban, egyenletesen adagolva. Zseniális alkotás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek. Ismét egy új kedvencet tudhatok magaménak.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése