2021. június 9., szerda

N. Fülöp Beáta - Adanai tulipánok

Egy friss megjelenésű regényről hoztam a véleményem. N. Fülöp Beáta írónő 12. könyve az Adanai tulipánok, melyet volt szerencsém elolvasni. Ezúton is köszönöm az írónőnek a lehetőséget. A kötetet még kevesen olvasták, de a többi könyve elég népszerű, ismert, az idő múlásával ez is biztos elterjedtebb lesz. A Gyémántfelhő Kiadó gondozásában jelent meg ez is, csakúgy, mint a többi kötete.

Nagyon szeretem Beáta írói stílusát, leírásait. Ez is gyönyörű kívül és belül is egyaránt. Egy igaz szerelem történetét írja le, emellett a tulipánok is helyet kaptak. A cselekmény roppant szórakoztató.

N. Fülöp Beáta:
Adanai Tulipánok


Fülszöveg:

Aylin ​és Ismail Törökországban, egy Adana melletti városkában tulipánok termesztésével foglalkoznak. A boldog jegyespár közé próbál éket verni főnökük, agyafúrt, sok-sok ármánnyal és zsarolással körbebástyázott, és ettől visszautasíthatatlan ajánlata. Főhőseink, ezzel a tisztességtelen ajánlattal két gazdag család generációkon átívelő harcának lesznek áldozatai, mely többször az életüket is veszélybe sodorja.

Aylin és Ismail története egy igazi szerelempróba. Egy harc, saját magukkal és a bennük tomboló érzelmekkel. Vajon a szerelmük elég erős ahhoz, hogy a jól kitervelt összeesküvés megpróbáltatásait túlélje? Vajon egymásnak tett ígéretüket, és egymásba vetett hitüket megtöri-e az a jól kidolgozott terv, melyben felcsillan a pénz, a hatalom, a fényes jövő ígérete, csak éppen más-más társ oldalán? Vajon mennyi megpróbáltatást visel el egy igaz szerelem, és mi képes megingatni azt?

Véleményem:
5/5

Aylin és Ismail történetét követhetjük végig. Középpontban a párkapcsolat áll. Emellett fontos szerepet kapnak a tulipánok is.

Szerelem, ármány, zsarolás, hatalomszerzés, összeesküvés, vágyódás a pénz után, mindez helyet kap a kötetben. Sok kérdés felmerült olvasás közben, amelyekre a választ is megkaptam. A szerelem tényleg mindent kibír? A boldog kezdet boldogan is fejeződik be? Ez utóbbi kérdés nem a két főszereplőre vonatkozik, hanem másokra, ami majd kiderül, ha elolvassátok a könyvet.

Mint írtam, a középpontban a párkapcsolat, szerelem áll. Ez utóbbi sok próbát, nehézséget kiáll, de vajon mennyi megpróbáltatást bír ki valójában? Túlélheti a zsarolást, a fenyegetést vagy az összeesküvést? Az a sok nehézség, ami a két főszereplő közé beférkőzik, megrontja kettejük kapcsolatát? Hogy végződik a mű? Kiderül, ha elolvasod a történetet. Kis szerepet kapott a történetben az érzékiség, de épphogy csak jelen volt, észre se lehetett venni. Nem volt zavaró.

Csodálatos borítója van, amely visszatükrözi a cselekményt. Jól felépített, fordulatokban gazdag történet. Nem várt csavarokkal tette még színesebbé az írónő a művét. Jól nyomon követhető a cselekmény, nincs túlbonyolítva.

Varázslatos tájakra utazhattam el az Adanai tulipánok által. Járhattam Adana és Isztambul varázslatos utcáin. Gyönyörű leírásokkal színesítette meg N. Fülöp Beáta az amúgy sem unalmas történetet. A leírások részletesek voltak, ezáltal javítva az összhatást, a képzelőerőt felerősítve. Általuk jobban el tudtam képzelni a helyszíneket. Kirándulhattam a gyönyörű városokban, megismerhettem a kultúrát, a tájat és az ételeket.

Összességében egy gyönyörű történetet volt. Csak ajánlani tudom. Ha nem jártál még Törökországban, azért. Ha voltál már, de visszavágysz, akkor pedig azért olvasd el. Romantikus regény, szebbnél szebb tájakkal. Az események csak úgy pörögtek az oldalakkal együtt. Gyorsan lehetett vele haladni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése