2021. augusztus 25., szerda

Kezdetek – avagy hogyan is kezdtem az írást - ("Lassan egy éve, hogy kiálltam a nyilvánosság elé, és bemutattam az első novelláimat.")

 Az egész egy augusztusi napon kezdődött, amikor az egyik barátnőm felvetette, mi lenne, ha nemcsak a családomnak mutatnám meg az írásaimat, hanem létrehoznék egy facebook oldalt. Napokig forgolódtam álmatlanul, amikor azt mondtam „Miért ne!”. Ha nem próbálom meg, sosem derül ki, mennyire működne ez nekem, illetve mennyire fogad el az olvasóközönség. 

Nagy lelkesedéssel és izgalommal tavaly szeptember 5-én létrehoztam Elena Honoria novella oldalát. Kezdetben döcögősen indult, nem ismertem még ezt a világot. Úgy éreztem, nem elég, ha kirakom egy-egy írásom, a marketingre is nagy szükség van. Hiszen enélkül nem találom meg azt a közönséget, ami szívesen olvassa a történeteimet. Az első fél év volt az igazán tanuló időszak. Sajnos belefutottam egy-két rossz döntésbe. Nem jó helyen jelentek meg írásaim, így sajnos megtapasztaltam azt is, milyen, amikor a sárga földig lehordják az embert. Hetekig magam alatt voltam, annyi bántó kritikát kaptam. Egyszerűen felfoghatatlan volt számomra, hogy mivel érdemeltem ezt ki. Aztán rájöttem, talán csak annyi történt, hogy rossz helyen lettek publikálva.

Ekkor kaptam egy hatalmas segítséget, elkészült a saját írói weboldalam. Ide teszem ki azóta is a novelláimat. Az írás mellett nagy örömmel keresek illusztrációkat a történetekhez, melyekkel remélem, még jobban felkeltem az érdeklődést a műveim iránt.

Eddig két novella sorozatot publikáltam Álom és Emlékek címmel. Mind a kettőre büszke vagyok! Aki írt már könyvet, novellát, verset stb. tudja, hogy milyen sok munka és idő van minden egyes történet mögött.

A sorozatok mellett van egy kakukktojás történetem is, melynek a címe A Varázslónő. Fantasy világban játszódik, de az érdekessége, hogy történet a történetben. A fantasy világ adja a keretet, ebben rejtettem el önálló írásokat. Számomra is meglepő lett, de annyira megszerettem a fantasy világ szereplőit, hogy a következő epizódok már róluk fognak szólni, velük lehet jobban megismerkedni.

A 2021-es év új ötleteket is hozott magával. Elindítottam egy női témákat boncolgató rovatot. Írtam már kisgyermekes anyukáról, egy fiatal lányról, akinek a mai napig megmaradt a tánc iránti szenvedélye. Írtam nagymamámról is, aki az egyik legfontosabb ember az életemben. Az utolsó publikációm pedig egy fiatal nőről szól, aki belekeveredett egy olyan kapcsolatba, amiből képtelen kilépni. Rabja a szívének és a körülményeinek.

Összegezve az elmúlt egy évemet, tavaly még nem gondoltam volna, hogy ennyi történetet fel fogok tudni mutatni. Féltem, hogy elfogynak az ötletek, hogy sokáig nem fogok tudni írni, mert belekerülök egy alkotói válságba. Szerencsére eddig kisebb hullámvölgyeim voltak csak, de idővel mindig visszatért az ihlet.

A jövőre pedig egy nagy projekttel készülök. Egy önálló történtet szeretnék könyv (e-book) formájában kiadni. Sokat dilemmáztam rajta, hogy apránként, sorozat formájában tegyem-e ki, mint az eddigieket, vagy írjam meg az egészet és lássuk meg, mit szólnak hozzá a kiadók, később pedig a közönség. A döntésem végül az lett, hogy nem kerül ki a weboldalra, hanem megírom az egészet. Egy könyvben szabadabban lehet fogalmazni, ott olyat is leírhatok, amit a webre nem tennék ki. Bízom benne, hogy megértem rá. A történet vázlata már készen áll. Most már „csak” papírra (laptopra) kell vetnem a gondolataimat.

Szeretném veletek megosztani az első könyvem előkészületeit és folyamatait. Hamarosan újabb cikkel jelentkezem, melyben beavatlak benneteket egy-két kulisszatitokba az előkészületekkel, az írással és a történettel kapcsolatban…

 

Ha kíváncsi vagy a történeteimre kukkants be az oldalamra:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése