2021. október 27., szerda

Új remény, új cél – („Novellából regény - A Varázslónő”)

 Előző írásomban elkalauzoltalak benneteket A Varázslónő novellasorozatom kulisszatitkaiba. A cikk megjelenése után nagy fordulatot vett az életem, és ezzel együtt a történet is. Szerkesztő társaimmal folytatott beszélgetés felnyitotta a szememet, hogy a szívemhez nőtt novellából írjam meg első regényemet. Sokáig foggal-körömmel ragaszkodtam egy teljesen új ötlethez/témához, azt hittem csak egy olyan történetből lehet regényem, ami semmilyen formában nem jelent még meg. Szerencsére ráébresztettek a többiek arra, hogy ez egyáltalán nincs így. Teljesen új irányt vett írói szárnypróbálgatásom azzal, hogy belevágtam A Varázslónő novellám átírásába. Ahogy már múltkor is említettem, nagyon megszerettem a karaktereket, érdekel a sorsuk, a lelkükben dúló érzelmek sokasága és jellemfejlődésük.

 


Felszabadító érzés volt, amikor meghoztam a döntést, A Varázslónő lesz az első regényem. Végre tisztán láttam magam előtt az egész történetet. Izgalmas időszak előtt állok, ebben biztos vagyok. Első lépésként átalakítottam az írói oldalamat. A Varázslónő fejezeteiből eltüntettem néhányat, csak „beleolvasó” részek maradtak kedvcsinálónak a jövőbeni megjelenéshez. Mivel teljesen a regényre szeretném fordítani a figyelmemet, így újabb novellasorozatot egyelőre nem fogok publikálni. Természetesen az Álom és az Emlékek továbbra is fent vannak a weben, azok elérhetőek maradnak az olvasók számára. Rövid, egyrészes történeteim folytatódnak a regényírás mellett. Szeretném megosztani veletek továbbra is a gondolataimat a könyvemmel, illetve a hétköznapi témákkal kapcsolatban. Írói oldalamon kívül megkozmetikáztam kicsit Facebook és Instagram fiókomat is, bejegyzéseimnél kialakítottam egy egyszerűbb és letisztultabb formát.

Második lépésként kerestem magam mellé egy mentort, aki segítséget nyújt abban, hogy az olvasók számára a legmegfelelőbb formában és stílusban tudjam tálalni készülő regényemet. Nagyon fontosnak tartom, hogy minden érzelem úgy kerüljön ki belőlem, ahogy azt elképzeltem. Szeretném, ha az olvasók ugyanolyan lelkesedéssel, izgalommal és kíváncsisággal haladnának a könyvben, mint ahogy én haladok a történet megírása közben. Nagyon sok munka áll még előttem. Tisztában vagyok vele, hogy kezdő íróként sok képességet kell még elsajátítanom ahhoz, hogy a könyv minden szempontból tökéletes formában szülessen meg. 

 


Jóslatokba nem szeretnék bocsátkozni, egyelőre nem tudom megítélni mennyi, időbe fog telni, mire az olvasók kezükbe vehetik A Varázslónő-ről szóló regényemet, de bízom benne, hogy a jövő év második felében már konkrétumokkal tudok szolgálni. Addig is kövessétek oldalamat és írásaimat, melyen a rövid novellák mellett, folyamatosan megosztom veletek a regény előkészületeivel kapcsolatos információkat, érdekességeket. Egy kedvenc karakterem bölcsességével zárom mai írásomat.

“Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!”

Yoda Mester
 
Ha kíváncsiak vagytok az eddig megjelent novelláimra, írásaimra akkor kattintsatok az oldalam linkjére:
 


Fotó: Pixabay

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése