Rólunk

2020. január 14., kedd

Amikor egy kóma kell ahhoz, hogy észhez térjünk - Vélemény L.J.Wesley - Brooke című regényéről


Ezúton szeretném megköszönni a  szerzőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam a regényt. Az évet az író gyermekkönyvével kezdtem, mely maximálisan elnyerte a tetszésemet, így ez az érzés teljesen meghatározta a Brooke-kal való kapcsolatomat is!

L.J.Wesley - Brooke

Tartalom:

Egy baleset, ami mindent megváltoztat. Brooke emlékek nélkül a saját testének börtönébe kerül. A kezelések hatására lassan visszatérő emlékei meggyötrik a lelkét. Vajon miként viseli ezt az időszakot? Ugyanaz az ember lesz, aki volt? Van még bármiféle jövő Brooke számára?

Véleményem:
 5/5

A történet onnan indul, hogy Brooke, a főhős egy baleset következtében kómába kerül.  Már az első oldalon tetszett a technika, ahogyan a szerző ezt az olvasó elé tárja, ugyanis nemcsak külső szemlélőként élhetjük át az eseményeket, de a nő gondolataiba is betekintést kapunk. Talán ez is hozzájárul ahhoz a szívszorító érzéshez, amely a hatalmába kerített és meg is maradt az olvasás végéig.
Brooke nehéz sorsa már az első oldalon nyilvánvalóvá vált amellett, hogy egy igazán erős személyiség. A kómás állapotból való felépüléstől kezdve egészen a magánéleti problémáin át, lelkiereje újra és újra megmutatkozik. Szeretem az olyan karaktereket, akiket nem gyűr le az élet és ő határozottan ilyen.
A szerző nagyon tehetséges. Nem elég hogy hitelesen ír, de mindezt az ellenkező nem bőrébe bújva.
Összességében az egész könyv olyan mélyen megérintett, hogy egy pár napig biztosan nem szeretnék mást olvasni. Át kell gondoljam mit is jelent a küzdés magunkért és az életünkért. Hálásan vagyok, amiért pont ebben az időszakomban talált meg a történet, hiszen képes vagyok erőt meríteni belőle.
Ajánlom azoknak, akik szintén magánéleti problémákkal küzdenek, mivel olyan gondolatokat tartalmaz, ami erőt adhat ahhoz, hogy felülkerekedjünk a saját nyomorunkon.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:
Mogul Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése