Rólunk

2020. március 17., kedd

Amikor a szerelem és a vágy mindent az uralma alá hajt - Vélemény Sütő Enikő Árnyak fogságában című regényéről


Szeretném megköszönni, a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak és Sütő Enikőnek, hogy megkaptam  az új regényét. Bár sokat hallottam a munkásságáról, ez volt az első alkalom, hogy olvashattam tőle!


Tartalom: 

Sonia vagyok. Ha rám nézel, egy átlagos lányt látsz, átlagos álmokkal. De van egy titkom.
Olyan, amiről hosszú ideig én sem tudtam.
Egy átlagos család, átlagos élet látszatát kelti. Ha ránk nézel, el sem tudod képzelni, mi történik zárt ajtók mögött, hisz imádni való a csillogás, ami körbe vesz minket.
A szüleim gyilkosnak tartanak.
És amit sokszor hallasz, végül el is hiszed.
Ekkor érkezett az életembe ő. Pokolian szexi volt és arrogáns.
Akart engem és úgy törődött velem, ahogy senki más.
Ha csak egy játéknak is tekintett, mégis tanított nekem valami fontosat.
Nem az számít, mások mit gondolnak rólam.
Az a fontos én kinek gondolom magam.
Biztosan tudom már. Sonia Whole vagyok egy átlagos fiatal lány, és nem vagyok gyilkos.

Véleményem:
4/5


Az első 150 oldallal nagyon nehezen haladtam. Sonia karakterével nem tudtam azonosulni, emiatt nehezen értettem meg a cselekedeteit. A magánya és a szeretetéhsége óriási, ami annyira meglepő és érzelmileg terhelő volt számomra, hogy többször félre kellett tennem az olvasást, mert át szerettem volna gondolni, min megy keresztül a főhősnő.
Mikor lelkileg valaki egy ilyen nagy terhet cipel, az óhatatlanul kihat a jelenére is.  Kale felbukkanása a lány életébe óriási változásokat hoz, bár azt nem igazán értettem, hogyan is szerethet bele pont egy ilyen emberbe. A férfi arrogáns,  túlságosan magabiztos, nem hiszem , hogy egy olyan lány illik mellé, mint Sonia. Viszont, mint karakter nagyon erős. Teljes mértékben hozza azt a szerepet, amit az írónő szánt neki.
A cselekményszál viszont szépen kitalált. Izgalmas, elgondolkodtató és maximálisan hat az érzelmekre. A lány múltjával kapcsolatos részek többször megleptek, és minél több morzsát kaptam belőle, annál inkább képes voltam megérteni őt.
Mivel egy könyv szerves része a borító is, szeretném elmondani, hogy Enikőé mennyire gyönyörűséges! Titokzatos, mégis egyszerű és letisztult. Maximálisan sejteti, hogy milyen történetet rejt, mégis a „kevesebb több” elve érvényesül, és ezt nagyon szeretem.
Összességében egy érdekes, rejtélyekben és erotikában gazdag történetet kaptam. Ajánlom azoknak, akik nem habos-babos történetet szeretnének olvasni, ám mégis vágynak egy érzéki kikapcsolódásra!

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése