Rólunk

2020. augusztus 27., csütörtök

Gabriell Russ: A tigris szeme " Egy történet amit mindenkinek olvasni kell, mert az állatkínzásra is fel kell hívni a figyelmet, s ilyen formában ez tökéletes''

A mostani könyvet szívből ajánlom mindenkinek, mert most egy olyan művet hoztam, amit szerintem mindenkinek el kellene olvasnia. Gabriel Russ: Tigris szeme c. könyve egy zseniális történet, amiben minden benne van.

Gabriel Russ
A tigris szeme


Tartalom:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
A szavannák vadregényes világát az orvvadászat, a pénzért való szisztematikus öldöklés évtizedek óta egyre közelebb sodorja az ökológiai katasztrófához.

Vajon bele lehet, vagy kell ebbe nyugodnunk?

Világunk utolsó esélyét főhőseink képviselik, akik őszinték, dacosak és nem megvehetők. Náluk nem a zöld hasú ropogásáig tartanak az elvek. Ugyan a világ két távoli pontján élnek, mégis együtt veszik fel a harcot egy kegyetlen orvvadásszal és az általa vezetett bűnszervezettel.
Gabriel Russ lebilincselő, szerelmi szállal is átszőtt regénye egzotikus tájakra kalauzolja el az olvasót, és mutatja be ezt a kegyetlen világot.
Harc egy ügyért, ami már száz éve is halott volt.


Értékelés
5/5

Egyet sajnálok, hogy általában az 1-től 5-ig terjedő skálán értékelhetőek a könyvek. Ez a könyv sokkal, de sokkal többet megérdemelne. Gabriel Russ könyve zsenialitás. Sok minden van benne ami kell. Nem tudom, hogy hol bujkált eddig az író, de hamarább kellett volna ráébrednie, hogy ő mire is hivatott. Erre a történetre alig vannak szavaim, vagy ha vannak is akkor attól félek, hogy nem fogok leállni az ömlengéssel. Komolyan, én ilyet eddig még nem olvastam. Ez a könyv hatással volt rám. Eddig is tudtam, hogy nem csak én nekem vannak állatvédői hajlamaim, de amit az író alkotott ebben a könyvben, az fenomenális. Aki nem olvasta, komolyan mondom, ne hagyja ki. Miért? Azért mert ebben a könyvben tényleg minden megtalálható. Ha egyszer az ember a kezébe veszi, alig tudja majd letenni. Számomra furcsa volt, hogy férfi létére ilyen nyíltan írt az érzelmekről, két fiatal között. Emellett az állatok iránti szeretete, tisztelete és nagyrabecsülése a könyv minden egyes lapjáról érződik. A vadon élő állatok otthonának leírása nagyon is valósághű, olyan volt mintha olvasás közben én is ott lettem volna köztük, szinte a lelki szemem előtt ott lebegett a táj, éreztem a természet illatát. Az állatokat láttam magam előtt, ahogy menekültek, élelem után kutattak, vagy vadásztak. A tájleírás nagyon is hiteles volt, kevés ilyen könyvvel találkoztam eddig. Ennek a történetnek van mondanivalója, de kevés olyan műhöz volt szerencsém, amely ennyire naprakész. Olyan problémákra hívja fel a figyelmet, amelyek manapság kevés figyelmet kapnak. Melyek ezek a problémák? Az állatkínzás, az orvvadászat, a környezetünk tönkretétele. Sőt ez a könyv rejteget még számunkra gyilkosságot is, amiről szinte mindenki hall, de senki nem jár a dolgok után. Emellett van benne szerelmi szál is, érzelmek, érzések, barátság, összetartás, család, gyász. Ezt a könyvet zsebkendő nélkül olvasni nem is lehet. Nehéz témákat boncolgat, de mégis nagyon hitelesen. Ebben a könyvben rengeteg munka van, ami látszik is rajta. A legnagyobb meglepetésként az ért, hogy ilyen könyvet egy férfi írt meg. Ez a könyv tele van fordulatokkal, érzelmekkel, akcióval, nyomozással. Rengeteg meglepetést tartogatott ez a könyv a számomra. Elárulom, nekem a vége volt a legsokkolóbb. De az utolsó fejezet vitt mindent. Szeretnék gratulálni az írónak ehhez a csodához. Emellett köszönöm a lehetőséget, hogy olvashattam. Ezt a könyvet nem csak a felnőttek, de a tinédzserek számára is kötelezővé tenném. Sokkoló hatása van. De a legjobban a könyvben az tetszett, hogy állatokról szólt nekünk embereknek, valamint összefogásról, a küzdelemről, a veszteségről és a győzelemről. Emellett ami még nagyon tetszett, hogy sok érdekességet vitt a könyvébe az író, így az ember olvasás közben tanulhatott is egy s mást más kultúrákról, tájakról, népcsoportokról, életmódról stb. 

Kedvenc idézeteim:

Isten megteremti a világot. Színes állatvilággal és növények millióival, hogy egymással szimbiózisban éljenek. Szaporodjanak, sokasodjanak. A Föld benépesült, de kellett valaki a saját képére. Ezért megteremté az embert. Az embernek értelmet adott, hogy fejlődni tudjon.

Eszközt vadászatra, hogy egyen. Megtanította, hogy csak annyi vadat ejtsen el, amennyit a létfenntartás megkövetel. Ez a tisztelet évezredekig működött is, de a törzsfejlődés során valamikor hiba csúszott a rendszerbe. Az ember megteremtette a pénzt, a fizetőeszközt, a hamis értéket. Az élet nem számított többé. Halomra gyilkolta az állatokat és fajtársait.

Sportból ölt.

A buddhizmus úgy tartja, hogy a halállal csak a test szűnik meg. A lélek tovább él. Visszaszületünk a földre. Hogy milyen formában, az attól függ, hogyan éltünk, de egyes hiedelmek szerint mi választjuk meg.
Csend van. Néma csend. Szinte hallatszik, ahogy a Föld lélegzik. Csak az éjszaka lényeinek neszei hallhatók, mintha lidércek bujkálnának a fák között.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése