Rólunk

2020. augusztus 15., szombat

Julia Lewis Thomson: Többek által " Az élet kiszámíthatatlan, az utunk előre megírt, de semmi nem készít fel egy szeretett fél elvesztésére"

Többek által lettem az a személy, aki ma vagyok. Sokat segített a könyv a gyász feldolgozásában. Julia Lewis Thomson könyve bemutatja a mindennapi problémákat, a megoldással, a barátsággal és a családi háttérrel együtt. 

Julia Lewis Thomson
Többek által
(Többek 1.)


Tartalom:

Te ​megérdemelnéd a második esélyt?

Anna mély érzésű lány, aki szeretetre vágyik. Igazán megérdemelné, hogy boldog legyen. A Defektesek dobosa, András megadja neki mindazt, amire szüksége van: szerelmet, nyugalmat és boldogságot. De vajon mindez az övé lehet anélkül, hogy megjárná a poklot? Annának nem adatik meg a könnyebbik út
Az élet tragédiák sorozata. Anna, amikor már mindent elveszített, ráébred, hogy választania kell: hagyja, hogy végleg maga alá temesse az önsajnálat, vagy belekapaszkodik egy halvány napsugárba, és elhiszi, hogy az rá ragyog.
Vajon Anna képes szembe nézni saját félelmeivel, és megleli azt, amiért érdemes küzdenie? Lesz-e elég bátorsága újra szeretni és az új szerelemért áldozatokat hozni? Tud-e küzdeni egy olyan férfi szerelméért, akivel a kapcsolatát mindenki helyteleníti? Vagy engedi, hogy mások irányítsák, azt remélve, hogy így nem érheti több fájdalom?

Julia Lewis Thomson valódi mélységekbe és magasságokba röpíti olvasóját. A szerző hisz abban, hogy kockázatokat kell vállalnunk ahhoz, hogy megtalálhassuk a boldogságot, amihez olykor fel kell égetnünk a hidakat magunk mögött, illetve meg kell bocsátanunk magunknak és a szeretteinknek

Értékelés
5/5

Ez a könyv a magasságokba repít, aztán a mélységekbe taszít. Ez volt az első könyvem az írónőtől, és pont a legjobbkor akadt a kezembe, mert segített nekem a gyászom feldolgozásában. Ez a könyv adott erőt nekem arra, hogy felálljak és tovább tudjak menni. Anna és András története egy nem hétköznapi párost mutat be vagy mégis? Annát egy kicsit magamnak éreztem, mert tudtam vele azonosulni. Sokszor én is úgy érzem, hogy talán engem nem lehet szeretni, de mindig van remény. Ez a remény Anna számára András volt, aki megtanította neki, hogy mi is az igaz szerelem. Hogy nem szabad félni az érzésektől, fel kell azokat vállalni. Be kell ismernem sokáig mérges voltam az írónőre, azért amit tett szegény Andrással. Aztán később rájöttem, hogy semmi sem történik ok nélkül, mindennek oka van, ezt próbálta elmondani az írónő. Ezt az üzenetet rejti a könyv, azaz ezt is, mert van más üzenete is a könyvnek. A barátok olyanok, mint egy második család, mindig számíthatunk rájuk, még akkor is, amikor a vér szerinti családunkra nem. Úgy mondják: bajban ismered meg az igaz barátot/barátokat és ez milyen igaz. E könyv elolvasása után jöttem rá, hogy eddig én nem válogattam meg a barátaimat mindenkiben megbíztam, és amikor baj volt elfordultak. Ez Annával nem fordult elől, ezért irigykedtem is rá. Persze sajnáltam a betegsége miatt, és azért, hogy fel akarta, ill. feladta az álmait vagy mégsem? Ekkor jött Tamás és új irányt mutatott neki. Ebből is látszik, hogy vannak emberek, akik nem hiába lépnek be az életünkbe, és nem hiába lépnek ki. Mindenkitől tanulhatunk valamit. Lásd Anna és András kapcsolatát, ő az aki megtanította Annát tiszta szívből szeretni, és gyászolni is sajnos. Aztán lásd Anna és Tamás kapcsolatát, ami megmutatja, hogy mindig van remény az újrakezdéshez. Hogy az emberek úgy is tudnak gyógyulni, hogy segítenek egymáson. Mert mindenkinek kell egy második esély a boldogsághoz.



Kedvenc idézeteim:

''Tragédiák sorozata az élet, és ezt nem könnyű feldolgozni. Mindenki másképp éli meg a bajokat, és más módon próbál túljutni rajtuk. Egyeseknek évekbe telik, míg rájönnek, hogy a fájdalomban nem dagonyázni kell, hanem felállni, szembenézni vele és túljutni rajta, mert az élet csak így mehet tovább. De csak akkor megy tovább, ha a szívünkre hallgatunk, és nem engedjük, hogy mások irányítsanak az általunk választott úton. ''

''Szeretném, ha mernél álmodni, és végre elindulnál a megvalósításuk felé.''


''– Hogy ízlik az együttélés? – kérdeztem Lénától.
Szuper lenne, ha lehajtaná a WC-deszkát!
Az a hülye deszka! – dünnyögte Peti.
Bocs, srácok, nem akartam darázsfészekbe nyúlni! Látom, még dolgoztok a témán – kuncogtam rajtuk; olyan aranyosak voltak együtt.
Mi is összeköltözünk – jelentette ki széles mosollyal Kata.
Gratulálok! Végre az öcsém is megkomolyodik.
Pedig mondtam neki, hogy ne tegye, mert házisárkányokká váltok, amint ugyanott van a fogselymetek, mint a mienk – mondta Peti.
Vond vissza! – nézett rá haragosan Léna.
Jaj, nem! Te cuki, puha, kicsi cicuska vagy, veled még Mordor is szép hely! – próbálta Peti menteni a bundáját.''




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése