Rólunk

2021. január 30., szombat

C.C.Brown: Tania - Az Ausztrál pokol ''De vajon mondhatjuk azt, hogy ez a történet ott folytatódott, ahol az első véget ért, vagy mégsem?"

Szeretném megköszönni a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam a Tania könyv folytatását is, amit C. C. Brown írónő írt.

C.C. Brown:
Tania
Az Ausztrál pokol



Tartalom:

Almási Tania az esküvőjére készülődik, miközben sógora, Robert elrabolja. Egy börtönhajón ébred, és tudatosul benne az út során, hogy nincs menekvés számára az Ausztrál börtönszigetről. A hajó az útja során hajótörést szenved, és Tania a szomszédos szigeten tér magához. Az életben maradás, a terhessége, és hogy nem láthatja viszont szerelmét arra ösztönzi, hogy elinduljon vissza Anglia felé. Izgalmas hajsza és lelki megpróbáltatások sora veszi kezdetét. 


Véleményem:
5/5

Hű ez igen. Alig vártam már, hogy Andre és Tania története folytatódjon. Mert az első részben nagyon a szívemhez nőttek mind a ketten, és ezen felül is nagyon kíváncsi voltam a kalandjaikra. Mert igen, az ő életük nem unalmas vagy hétköznapi, hanem tele van kalandokkal. Amikor befejeztem a történet első részét, már neki is álltam a másodiknak, mert annyira kíváncsi voltam rá. És nem kellett csalódnom az írónőben. De vajon mondhatjuk azt, hogy ez a történet ott folytatódott, ahol az első véget ért, vagy mégsem? Olvasás közben számtalan érzés lett újjá rajtam. Hasonlónak gondoltam, mint az első részt, de mégsem volt ugyanaz. Ez a rész igazi kalandokkal és izgalmakkal, sőt meglepetésekkel teli történetnek bizonyult. Úgy olvastam volna még róluk, és valahol a szívem mélyén bízom benne, hogy a kalandjaik még nem értek véget. Azok után sem, ami Roberttel történt.

Na, akkor szedjük kicsit rendbe a fejemben lévő gondolatokat.

A történet az én szememmel:

Csak azok tudhatják, hogy is épül fel a történet, akik elolvassák a regény folytatását is. Adott a főhősnőnk, Tania, aki már az első részben is sok kalandon ment át, és sok embert ismert meg, itt ez csak folytatódik. A történet elején még mindenki boldog, addig a pillanatig, amíg Robert el nem rabolja Taniát. Ez azért érdekesség, mert a könyv akkor kezd igazán érdekessé válni, amikor Robert egy rabszállító hajóra teszi a lányt. Ebből már sejthető, hogy Tania mennyire nem egy sima utazáson vesz részt, olyannyira nem, hogy egy börtönszigetre akarják őt vinni, de útközben történik valami és a lány a kenguruk földjén találja magát 1893-as évben. Ez az utazás tele lesz ezenkívül is izgalmakkal, titkokkal, fordulatokkal és meglepetésekkel. Olyan dolgok is találhatóak benne, amik tudomásunk szerint az akkori világban normálisnak számítottak. Ebben a részben betekintést nyerhetünk egy börtönsziget és egy másik sziget életébe is, ahová embereket telepítettek be. Sőt olvashatunk arról is, hogy milyen volt akkor egy egyedülálló nő sorsa, aki teherbe esett a szerelmétől.

A szereplők nagyjából ugyanazok ebben a történetben is, mint az első részben. Talán csak egy-két emberrel bővült a csapat, akiket szintén megszerettem. Róluk is szívesen olvastam volna még.

Ami számomra ebben a történetben kifejezetten tetszett, az az volt, hogy Andre a megérzéseire hagyatkozva nem adta fel a reményt, és Tania után indult. Bár nem tudta, hogy merre menjen, vagy hol keresse. Kalandjai során voltak többen a segítségére, ilyen volt pl.: Fehér Sam, Lady Thinder, Tania apja, Peter és még John is.

Erre a könyvre mondhatnám azt is, hogy két, izgalmas kalandokkal teli utazás története. Ami igaz is rá. Mert ez a könyv két, de inkább három részre is osztható.

Első rész: Tania elrablása, a hajóra kerülésének és ott töltött idejének a története.

Második rész: Tania kalandjai a kenguruk földjén

Harmadik rész: Andre elindul megkeresni szerelmét, és az ő kalandos útja a kenguruk szigete felé, ami a börtönszigeten át vezet.

Ezt a történetet nem szabad kihagynia azoknak, akik olvasták az első részt. Illetve azoknak sem, akik szeretik a régi időkben játszódó könyveket. Mert ebben a regényben sok mindent megtudhatunk az 18OO-as évek végéről.

Ezek pedig:

  1. Milyen lehetett egy női börtön egy szigeten?

  2. Milyen nehézségekbe ütközhetett egy rabszállító hajó?

  3. Hogyan viselkedtek a nőkkel, akik terhesen egyedül utaztak, illetve férj nélkül kényszerültek anyává válni?

  4. Hogyan tudtak egymás mellett megélni a bennszülöttek és a betelepített emberek?

És sok érdekes más témát is boncolgat még a könyv ezeken kívül.

Sok kérdés is felmerült bennem, amik közül nem mindenre kaptam választ, az olvasás során. Íme néhány:

Mi John titka? Hogy került Peter az 1893-as évbe, és miért jött? Mit érzett Tania, amikor a hajón ébredt? Mi történt Andre első feleségével? Miért gyűlöli egymást a két testvér? Robert hová zárta először Taniát? Ki volt az, aki segített Taniának a hajón, aki nem tudott ellenséges maradni vele? Ki a jó, és ki a rossz? Mi történt volna, ha Tania vendégségben marad a vak asszonynál és annak családjánál? Vajon miben tudnak segíteni hősnőnknek a bennszülöttek?

Még egyszer szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy elolvashattam e remek könyvet. Remélem, hogy itt még nem érnek véget Andre és Tania kalandjai.


C.C.Brown hivatalos oldala

Libri

Bookline


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése