Rólunk

2021. január 9., szombat

Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde ''Most egy igényes mesekönyvet foghattam a kezembe, ami elrepített vissza a gyermekkoromba. Azon belül is abba az időszakba, amikor még hittem a csodákban. "

Most egy mesekönyvről hoztam nektek értékelést. Tudom, tudom, azt szoktátok meg tőlem, hogy főleg felnőtteknek szóló könyveket olvasok és értékelek, de elárulom, szeretek néha gyermek is lenni. Ezért is örültem, amikor sikerült beszereznem Lillen, a tündelány történetét.

Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita:
Lillen, a tünde

Tartalom:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Egy különc tünde kislány izgalmas kalandjai.
Vajon milyen lényekkel ismerkedik meg útjai során? Kik lesznek az új barátai? Minden csupa vidámság, nevetés? Vagy lesz egy kis ijedség is?
Mindre választ kaphattok, ha elolvassátok Lillen varázslatos kalandjait.
Egy új világ, tele izgalmakkal. A képzeletnek semmi sem szabhat határt. Nem számít honnan jöttél, nem számít, hogy nézel ki, a barátság örökre szól.
„Lillennek az elmúlt hetekben annyi kalandban volt része, hogy azt hihetnénk, időre van szüksége ahhoz, hogy minden új élményét feldolgozza, pihenjen egy kicsit. De nem! Ő nem ilyen volt, szomjazott az újdonságokra, a barátokra – mindent és mindenkit meg akart ismerni, amit és akit csak lehetett. Titkon persze abban reménykedett, hogy ő lesz az első tünde, aki végre feljegyzi a fontos tudnivalókat, és tovább is tudja majd adni az ifjúságnak. Hisz a múltunk, a gyökereink a legnagyobb kincs mindenki számára. „

Véleményem:
5/5

Most egy igényes mesekönyvet foghattam a kezembe, ami elrepített vissza a gyermekkoromba. Azon belül is abba az időszakba, amikor még hittem a csodákban. Ez a könyv felnőttként gyorsan kiolvasható, nekem fél óra kalandot jelentett. Nagyon élveztem ezt az aranyos történetet. A szereplői szerethető lények. Szinte csak a dolgok jó oldalát mutatja be, ami főleg a mai világban fontos. De persze vannak utalások a rossz oldalra is. A gyerekek varázslényeket ismerhetnek meg a könyvben. Ilyen lények pl.: a lebegők, unikornisok, kentaurok, törpök, tündérek, tündék, szellők, szárkány, boszorkányok, főnixek és még sok-sok varázslatos lény.

Ez a könyv Lillen, a tündérlány kalandjait mutatja be, és több rövid mesét tartalmaz. Lillen történetét hol Anita, hol pedig Dóri szemén keresztül ismerhetjük meg. Nekem legjobban a szárkánnyal való találkozás tetszett, illetve a tündérrel és a főnixszel való találkozás.

Minden mese tanít valamit. Csak egy gondom volt ezekkel a történetekkel; túl rövidek lettek. Így az én gyermeki részemben pedig egyre csak nőtt a kíváncsiság. Hogy mi történt egy-egy történetben még, vagy mi történhetett volna. A gyermeki énem kereste a választ a miértekre, a hogyanokra.

És minő meglepő, itt is akadt egy csomó kérdés, amikre vagy kaptam választ, vagy nem. Íme néhány ezek közül:

Vajon hogyan ünneplik meg a kentaurok a csillaghullást? Milyen a többi törpe, és miért mondják rájuk azt, hogy mogorvák? Mi lehet a szellők titka? Miért nem esznek húst a tündék? A tündérek varázspora honnan származik? A főnix valóban újraéled a hamvaiból? Hányféle boszorkányszakma létezik? Hol élnek az unikornisok? Kik a libegők, és miért nem hagyják el a kastélyt?

És még reggelig sorolhatnám a rengeteg kérdést. Remélem hamarosan folytatódni fog Lillen kalandjai, mert kíváncsi lennék, hogy mibe keveredik még. Hogy kiket ismer meg és hogy fogadják őt.


Kedvenc idézeteim:




Csete Dóra hivatalos oldala

Kőszegi A. Anita hivatalos oldala

Lillen a tünde weboldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése