Rólunk

2021. március 13., szombat

Tudtad-e? Gwendolyn Tussaud

Tudtad-e? rovatunk következő részében egy olyan írónőről tudhattok meg érdekességeket, akinek még egyenlőre önálló kötete nem jelent meg, de a Kortárs körkép 4. novellás kötetben található már írása. Ez az írónő nem más, mint Gwendolyn Tussaud.


Tudtad-e?



Íme 1O tény az írónőről:

1.
Szeretek érdekes és kissé extrább témákkal foglalkozni, mint pl. az ázsiai szórakoztató iparban tevékenykedő melegek kapcsolata egymással, vagy a poliamor kapcsolatok, esetleg az előző életünkből velünk maradt érzéseink és mostani kapcsolatunk a múltunk szereplőivel.


2.
Mindig végig gondolom, hogy milyen tudásra, vagy információra lenne szükségem ahhoz, hogy elég hitelesen meg tudjam írni a dolgokat, ezért nagyon sok magyar, angol és mostanában már koreai oldalt is meglátogatok, hogy választ kapjak a kérdéseimre.


3.
Nagyon ritkán van ihlethiányom, általában akkor, ha túlhajtottam magam és lelkileg is elfáradtam, de olyankor többségében elég egy számomra érdekes kép, vagy egy zene, aminek tetszik a ritmusa, esetleg egy rövid tiktok videó, és máris újra munkába tudok állni. A mindennapokban szinte minden tud inspirálni, legyen az egy zene, egy kép, vagy csak egy pillanatnyi érzés, ami átfut rajtam.


4.
Szerintem külön írás előtti rituálém nincsen, csak apró kis szokásaim. Írás közben gyakran elfelejtek inni, amikor belemerülök a történetbe, ezért rászoktam arra, hogy mindig tartok magam mellett egy poharat félig töltve valamilyen üdítővel, és ilyenkor, ha felemelem a fejem, akkor eszembe jut, hogy szükségem van a folyadékra is. Ezen kívül eléggé túlmozgásos vagyok, és valamelyik testrészem folyton mozgásban van, ami elég zavaró tud lenni, ha úgy rázom a fejem, hogy nem látom a billentyűzetet. De mindig van mellettem egy füzet, amit aktuálisan az íráshoz neveztem ki, és két toll, amivel általában a levegőben szoktam dobolni, ha olyan a zene, amit hallgatok.


5.
Írás közben mindig hallgatok zenét, sőt bármit csinálok, mindig szól valamilyen hangerőn egy dal. Írás közben mindig fejhallgatót használok, ami azért is jó, mert segít koncentrálni az, hogy közvetlenül a fülemben cseng a zene basszusa és az sem elhanyagolható, hogy nem zavarom vele a testvéremet és a szüleimet. Minden jelenetnek megvan a maga ritmusa és stílusa, ahogy minden történetnek is, és egyik legjobb barátnőm mindig ezért röhög rajtam, mikor megkérdezi, hogy az aktuális jelenethez milyen zenét használtam. Én úgy érzem, kissé fordítva lettem fejben bekábelezve, mert a legjobb romantikus jeleneteim akkor készülnek, amikor valami elég durva zene, legtöbbször finn metál, vagy egy elég ütős kpop szám szól a fülembe, de halt már meg szereplőm karácsonyi zenére is, és az sem túl ritka, hogy gyönyörű szerelmes számok alatt szakítanak a főhőseim.


6.
A karakterek általában előbb születnek meg a fejemben, minthogy tudnám, kik ők, vagy hogy néznek ki, de az első találkozásunknak leggyakrabban valamilyen érzelem a kiváltó oka, és akkor látom is őket teljes valójukban, hallom a hangjukat, és utána akár napokat is képes vagyok eltölteni a pinteresten és a google-on, hogy megtaláljam azt a földi halandót, aki legjobban hasonlít rájuk. De az is előfordult már, hogy előre meg volt a neve, és a kinézetét kerestem, aztán, amikor megtaláltam a tökéletes embert, akkor a karakter az arcomba csapta, hogy őt Kyunsoo-nak hívják és nem annak, amit én kitaláltam… Veszekedtünk vele egy sort, amit én nyertem, úgyhogy a főszereplőt Kyunsoonak hívják…


7.
 Az írás maga egy elég tudatos folyamat nálam. És próbálom folyamatosan is képezni magam, hogy minél jobb legyek, hiszen mindig van hova fejlődni. A történet alakulása inkább a szereplőkön múlik… Persze megvannak az elképzeléseim, hogy mit szeretnék, de ha megmondom nekik, akkor úgyis ellenkeznek és mindent homlokegyenest máshogy csinálnak, ezért megvárom, amíg megcsinálják a maguk kis bolondságait, rossz döntéseit, aztán, ha visszajöttek és lehiggadtak, akkor újra elkezdünk együtt dolgozni. Addig pedig én elég jókat szórakozok a pofára eséseiken.


8.
Mostanában a legtöbb ötletem nagyon egyszerű dolgokon alapul, mert most kicsit azzal szeretnék kísérletezni, hogy egy nagyon egyszerű, teljesen hétköznapi történetet és szituációt mennyire tudok feltölteni olyan érzelmekkel, amik utána tovább viszik a cselekményt is.


9.
Bal kezes vagyok, ennek ellenére szerintem egy balkezes szereplőm sincs.


1O.
Bár nekem van egy nővérem, a karaktereimnek 90%-ban fiú testvéreik vannak, ha épp nem egykék.

Gwendolyn Tussaud hivatalos oldala


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése