Rólunk

2021. április 28., szerda

Előolvasás: Fróna Zsófia: Fegyverek Háza (A fegyverforgató 1.) - ( "Fróna Zsófia valami elképesztő, varázslatos történetet írt. Hihetetlenül izgalmas, humoros és rejtélyes világot tárt elénk. Sok titok lappang Megaira családjában, iskolájában, és persze maga történet is, ahogy kezdődött, egészen megmagyarázhatatlan volt.")

Hálásan köszönöm Fróna Zsófia írónőnek, hogy lehetőségem nyílt megjelenés előtt elolvasni Fegyverek Háza (A fegyverforgató 1.) című könyvét. Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagyszerű kötetet ismerhettem meg. Nagyon kevés urban fantasy könyvet olvasok, magyar szerzőktől pedig még kevesebbet. Ezzel viszont kedvencet avattam, eszméletlen, letehetetlen és fordulatos történetnek tartottam. Még egyszer köszönöm, Zsófia!


Fróna Zsófia:
Fegyverek Háza

(A fegyverforgató 1.)


Tartalom:

Egy lány.
Egy farkas.
Egy tőr.
Egy történet…

A harcos lélek küzdeni fog a végsőkig, a gyenge feladja, mielőtt célba érne.
A tizenhét éves Megaira feszegeti saját határait, mindent megtesz, hogy kiderítse, mire hivatott.
Miközben próbál rájönni, valójában hová tartozik, rejtélyes meghívást kap a Fegyverek Házába.
Vajon az a sorsa, hogy fegyverforgatóvá váljon?
Ahhoz harcos lélek kell, Megaira azonban még soha életében nem emelt kezet senkire.
Megállja majd így a helyét?
A válaszok keresése közben rájön, hogy a háttérben sötét erők munkálkodnak veszélybe sodorva a világot, amibe csöppent és a jövőjét, ami felé eddig csupán pár lépést tett.
Lehet egy békés természetű lányból fegyverforgató?
Tényleg ezt a sorsot szánták neki, vagy valami egészen mást?
Meg tud küzdeni a rá leselkedő veszélyekkel, vagy elbukik?

A tét hatalmas, sikerén vagy bukásán több múlik, mint gondolná…

Véleményem

5/5

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy, megjelenés előtt olvashattam ezt a fantasztikus történetet.

Amikor elkezdtem, nem gondoltam volna, hogy kedvencemmé fog válni. Hiszen oly’ kevés urban fantasy történeteket olvasok, ráadásul nagyon kevés magyar szerzőtől, akadok ilyenre. Vagy legalábbis eddig nem sűrűn futottam össze ilyennel.

Fróna Zsófia valami elképesztő, varázslatos történetet írt. Hihetetlenül izgalmas, humoros és rejtélyes világot tárt elénk. Sok titok lappang Megaira családjában, iskolájában és persze maga történet is, ahogy kezdődött, egészen megmagyarázhatatlan volt.

Egy tőr, egy iskola, egy farkas. Vajon mi közük lehet Megairához? Mind csupa-csupa érdekességek...

Olvastátok Cassandra Clare a Végzet ereklyéi sorozatát? Ha igen, akkor a Fegyverek Házát egyenesen imádni fogjátok. Nem gondoltam volna, hogy lesz magyar író, aki mer hasonló stílusban írni. Igazán meglepődtem, hogy ebből a történetből gyúrt össze egy igazán izgalmas, vicces, akciódús történetet. Ez igen! Csak így tovább! Kellenek az ilyen fantasy írók, a történeteik és még több belőlük kis hazánkban.

A Fegyverek Háza egy érdekes hely, ahol furcsaságok történnek, de egyben borzongató is. Megaira ide jön tanulni, és sok mindenre, hanem is az összes titkokra, de rájön. Megfejti, hogy ki is ő valójában, miért került oda és mi folyik az iskolai falai közt. Persze a farkasáról is kiderül egy igencsak hátborzongató titkok.

Kedvenc karakterem Christopher, annak ellenére, hogy néha morgós, mégis jó fejnek találtam. Imádtam a beszólásokat és azt is, hogy Megaira cseppet sem fél, ha ki kell nyitnia a száját. Mert bizony sokszor kinyitja, akkor is, amikor nem kéne. De Christophert sem kell ám félteni.

Mint minden történetben, itt is vannak barátok, akik kiállnak egymásért, és vannak, akik mérhetetlen gyűlöletet éreznek a másik iránt, ok nélkül. Vagy mégsem ilyen egyszerű a helyzet?

Egy szó, mint száz, imádtam olvasni. Nem egész egy nap alatt olvastam ki a könyvet. Nagyon várom a következő részt, hogy mi fog még történi Megairával. Annyi kérdés maradt megválaszolatlanul.

Szívből ajánlom, azoknak, akik Cassandra Clare írónőn nőttek fel, mert ezt a könyvet minden fiatalnak el kell olvasni. Imádom, kedvencem és nagyon várom a folytatást. Ő az első számú magyar Cassandra Clare, nem vitás. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

NewLine Kiadó

Fróna Zsófia Hivatalos Szerzői Oldala

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése