Rólunk

2021. július 17., szombat

Hajnal Kitti: Falak ". Ezt a könyvet, olyanoknak ajánlom, akik nem félnek kilépni a komfortzónájukból, és nyitottak új élményekre. Szeretnék megérteni, mi zajlik le egy emberben, aki fél felvállalni önmagát. "

Szeretném megkérni minden 18 év alatti kedves olvasónkat, hogy az alábbi cikket csak szülői engedéllyel olvassa el.

Most egy olyan könyvről hozok nektek véleményt a Magyar Szerzők Könyvei Magazin számára, melyet barátnőm, mentorom és a magazin főszerkesztője Kovács Ági ajánlott nekem. Ez a regény nem más, mint Hajnal Kitti: Falak c. regénye, amely Lmbtq+ zsánerben íródott. A történet magában komoly témát boncolgat, mégis humoros és szórakoztató.

Hajnal Kitti: Falak

Tartalom:

Te hazudtál már magadnak? Próbáltál valaki más lenni?

Áronnak egészen jól megy, amikor azonban új albérletbe költözik, a lelke mélyén sejti, hogy teljesen fel fog fordulni az élete, és nem csupán új, hanem régi kihívásokkal is szembetalálja magát.

A főbérlője, Márk nyíltan meleg, és abszolút úgy él, ahogy neki tetszik. Áront először megdöbbenti, majd elvarázsolja ez az őszinte hozzáállás, amikor pedig megismeri Márk barátait, olyan útra lép, amire korábban sosem mert volna…

Értékelés:
5/5

Ez az első könyvem Hajnal Kitti írónőtől, de nem az utolsó. Ezt a könyvet Kovács Ági ajánlotta a figyelmembe, hogy imádni fogom és sokat fogok rajta mosolyogni. Ebben nagyon is igaza lett, mert tényleg imádtam. A könyv végén szinte sajnáltam azt, hogy vége a történetnek. Szurkoltam nagyon a főszereplőknek és nevettem a csipkelődéseken. A szereplők ebben a könyvben, olyanok voltak számomra mintha körülöttem lennének. Nagyon valóságosnak tűntek, és ez nagyon ritka. Ebbe a történetbe nagyon bele tudtam élni magam.

Egy fiatal férfiről szól, aki fél felvállalni önmagát, és ezért másnak adja ki magát, mint aki valójában. Ez egész jól is megy neki addig, amíg el nem költözik a jelenlegi helyéről a lakótársa miatt, egy olyan személyhez, aki nyíltan felvállalja, hogy ki is ő, és melyik nemhez vonzódik. Főhősünknek, Áronnak meg kell tanulnia elfogadni önmagát. Ebben fog neki segíteni Márk, Patrik, Levi, Szilárd is a többiek.

A másik főhősünk Levi, aki sokszor választott rossz párt magának. Már akkor megtetszett neki Áron, amikor még nem tudta róla azt, hogy ő is vonzódik hozzá, csak elfojtja magában. Bár sejti azt, hogy nem lesz vele könnyű. Először azt hitte, hogy csak egy egyéjszakás kalandnak néz elébe, ami nem az ő stílusa, de úgy gondolta azért egy próbát megér. Áron pedig eleinte nem érti, ezért elkezd Leviért harcolni. Hogy sikerült-e nekik vagy sem azt megtudhatod a történetükből.

A könyv címe szerintem találó, de kissé talán mégis félrevezető.

A címe számomra azért találó, mert a főszereplőnek, Áronnak a belső falait kell lerombolnia azért, hogy az lehessen szabadon, aki szeretne lenni. A belső falakat néha könnyebb felépíteni és benne élni, mint lerombolni azokat. És ez nála nagyon is megmutatkozik. Mert e falak mögé bújik el.

Hogy miért félrevezető a címe?

Számomra azért, mert akár egy szobára is utalhat ahol falak vesznek körül, és azon belül történő dolgokat írja le, úgy mintha az illető egy szobában élné le az életét. De ennél a regénynél nem erről van szó.

A borítója számomra nagyon is érdekes és meghatározó volt a történet olvasása közben. Mert ahányszor ránéztem, nem tudtam eldönteni, hogy Levi vagy Áron van-e a borítón. Én még most is Levire szavazok.

A történetben szerepet kapnak még a szakmák is, ami igen érdekes. Mert ezek is lehetnének a központi témák.

Az írónő humorát és a szókimondását nagyon megszerettem. Egyedi és különleges számomra. Ezt a könyvet, olyanoknak ajánlom, akik nem félnek kilépni a komfortzónájukból, és nyitottak új élményekre. Szeretnék megérteni, mi zajlik le egy emberben, aki fél felvállalni önmagát.

Rengeteg kérdésre kaphatunk választ olvasás közben. Mondhatnám erre, hogy könnyed, romantikus és vicces. De ez vajon mennyire fedi a valóságot?

Hogy szerintem miről is szól a könyv? A szeretetről, barátságról, elfogadásról, önmagunk elfogadásáról, a társadalom előítéleteiről.

Ez a könyv egy csoda. Nagyon élveztem. Sok embernek a kezébe adnám, hogy olvassa el és gondolkozzon el egy kicsit. Hiszen mind emberek vagyunk nemtől, rassztól, nemi identitástól, vallási hovatartozástól függetlenül. Én még ugyan nem ismerem ezt a zsánert annyira, de az biztos, hogy sok könyvet fogok olvasni Lmbtq+ témában, már csak azért is, mert nyitott vagyok a világra és kíváncsi más emberek nézőpontjára is.

Hajnal Kitti könyveit, de főleg a Falakat bátran tudom ajánlani.


Kedvenc idézetek:


"-Kitálalt otthon – feleli helyette Márk vigyorogva, és nem is értem Szilárd morcosságát, amíg Márk nem folytatja. – Tudjátok, mit mondtak a szülei?
–Na?
– Hogy ha megtanulná néha bezárni a böngészőt, miután pornóoldalakat látogat, akkor most meglepődnének."

"Levi viszont nem álltat, nem ad hamis illúziókat, bármennyire is szeretném. Csak velem van, a tincseimet simítja, hagyja, hogy eláztassam a nadrágot a combján. Aztán szeretkezik velem, megmutatja, hogy van helyem a világban. Mellette. Önmagamként. Nem tudom, adhatna-e most többet ennél…"

"Ő volt az egyetlen, akinek mindent elmeséltem. Nem ítélt el, soha, semmiért. Akkor sem, amikor bevallottam neki, hogy egy fiúval élek. Amit nem mertem elmondani a szüleimnek, azért ő feloldozott…"


Hajnal Kitti Hivatalos oldala

Szivárványálom kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése