Rólunk

2022. január 23., vasárnap

Farkas Anett: A 33-as beteg "Ez az történet tele volt meglepetéssel. Alig akarom elhinni, hogy első könyves írónőről van szó. A történet szépen kidolgozott és hiteles."

Szeretném megköszönni a lehetőséget és a bizalmat Farkas Anettnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy recenzió formájában elolvashattam ezt a izgalmakkal, fordulatokkal, titkokkal teli romantikus pszicho-thriller regényt, amelynek címe: A 33-as beteg.

Farkas Anett:
A 33-as beteg


Tartalom:

Rettenetes sorozatgyilkosság sokkolja a Balaton fővárosát. Egy szörnyeteg nőket rabol el és aláz meg.
Pintér Dávid sztárnyomozó és alkalmi társa, Fehér Vivien próbálnak válaszokat találni, és kibogozni azt a csomót, ami egyre nagyobbra duzzad az áldozatok számának gyarapodásával.
Úgy tűnik, a rejtély megoldásához Vivien múltján keresztül vezet az út.
De mi köze mindehhez a zalaegerszegi pszichiátria szomorú sorsú betegének, Rebekának? Vajon az őt kezelő pszichiáternek sikerül áttörést elérnie?
Ki ismerheti a teljes igazságot?
Egy rendőrnő
Egy apa
Egy pszichiáter
Öt barátnő a múltból
A 33-as beteg

Véleményem:
5/5

Most egy olyan könyvet tarthattam a kezemben, amelynek műfaja távol áll tőlem olvasás terén, viszont filmsorozatok formájában mégis oda tudott férkőzni hozzám. Tudom érdekesnek hangozhat az, hogy ha nézni szeretem, akkor olvasás terén miért áll tőlem távol. Mert eddig a percig még nem került a kezeim közé olyan könyv ebben a zsánerben, ami ennyire megfogott volna, mint Anett könyve. Szinte két nap alatt ki is olvastam. Ha nem kellett volna aludnom, szerintem egy nap alatt befejezem. A történet maga nagy hatással volt rám, mivel még álmodtam is vele, és akkor én is ott voltam a nyomozókkal és az ügyön dolgoztam. Ez a könyv magába szippant, és hatással van az elmére is.
Na de térjek is a lényegre, azaz az értékelésbe.
A történet két nyomozóról, egy orvosról, három áldozatról és egy gyilkosról szól. Természetesen van benne más is, a fő szál mellett, de inkább a szereplők a fontosak.
A helyszín Magyarországon található. A nyomozónő gyermekkori városát mutatja be, ahol felnőtt. Az áldozatok a gyermekkori barátai voltak.
Vivient a főnöke berendeli az irodájába, hogy arra kérje, segítse a nyomozásban a kollégáit, és menjen el a kihallgatásra. Vivinek ez először nem tetszik, mert akkor a szüleinél kell laknia, és a húgával, Izabellával is beszélnie kell, akivel már évek óta nem tartja a kapcsolatot. De ezt le kell nyelnie. Így este összepakol magának, és megkéri a lányát, akit egyedül nevel, hogy készítse ki azokat a ruhákat, amiket szeretne magával vinni.
Másnap el is indulnak, Vivien lánya, Fanna már várja, hogy a nagyszüleinél legyen, mert nem jártak hozzájuk, inkább a nagyszülők mentek fel Budapestre. A másik dolog pedig, amiért a kislány nagyon izgatott lett, az a nagymamája által beígért ajándék.
De Vivien mégis úgy gondolja, hogy minden összeesküdött ellene, amikor vezetés közbe az időjárás is tükrözte a hangulatát, mert borús esős idő volt.

Másnap megjelenik az ottani kapitányságon, ahol is a kihallgatását félbeszakítja egy telefonhívás, hogy Dávid, aki a nyomozást vezeti, szeretné kikérdezni Vivient. Amíg várakozik rá, addig Vivien lemegy a kávéautomatához, és ott találkozik egy titokzatos férfivel. Kiderül róla, hogy ő a nyomozás vezetője. Aki egyszerűen nem csak kikérdezi Vivient, de meg is kéri, hogy vegyen részt a nyomozásban, és segítsen neki. De legyen óvatos, mert ő vagy a húga is veszélyben lehetnek.
Innen kezdődik a történet és az izgalom.
Mert van benne izgalom, romantika, fordulat és rengeteg titok.
Tetszik az írónő humora. Az ahogyan a szálakat mozgatja. Az utolsó mondatokig fenntartja az olvasó figyelmét és éberségét. A történetnek mondandója van. És ahogy befejezi a könyvet…. Így, kedves írónő, nem fejezünk be könyvet, mert az olvasó a falat kaparja amíg nem jön a következő rész. Látni a történeten azt, hogy érti és tudja, miről is ír. Látni, hogy végzett kutatómunkát. Nem is érződik a történetén, hogy első könyves írónőről van szó. Engem megvett az írásával. Kíváncsian várom a további könyvét, hogy mivel is fog minket olvasókat elkápráztatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése