Rólunk

2022. január 2., vasárnap

SSSh! Antológia "Egy könyv, amely tele volt romantikával, titokkal, izgalommal. Egy könyv, amely kizökkent a valóságból. "

Szeretném megköszönni Alex L. Hoopernek, hogy lehetőséget adott arra, hogy elolvashassam a SSSH! antológiát. Külön köszönet a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének, hogy lehetőségem van megírni a véleményemet a könyvről.

Mert ez egy olyan kötet volt, amelyben rengeteg olyan novella jelent meg, amit olvastam volna még. A romantika és az erotika zsánerek keveredtek össze helyenként más zsánerekkel is.

Alex L. Hooper (szerk.) - Monos Anett (szerk.) - M. Z, Chepelle (szerk.)
SSSH!


Tartalom:

Mindenkinek van, mégsem beszélünk róla. Görcsösen kapaszkodunk belé, féltve őrizzük. Néha egészen apró, olykor viszont mázsás súlyként nehezedik a vállunkra.
A lapokon szárnyat bont a sokszínű szerelem. Tizenhárom novella kalauzol izgalmas világokba, különböző sorsokat, életutakat mutatva be.
Az ecset mérgező fullánkká változik a festő kezében, aki bánatát pasztellzöld életfestékbe mártja. Vibráló feszültség tölti meg a kocsit, de a vizsgájára siető lány a megfelelő autóba szállt be? Érzelmeik pokolian perzselik a harcost és királyát: vajon Lucifer meddig képes leplezni emésztő vágyát?
Szenvedély.
Elfojtott vágyak.
Elsuttogott ígéretek.
Mindenkinek van titka. Mi a tiéd?

Véleményem:
5/4

Nagy megtiszteltetés ért Alex L. Hooper felkérésével, hogy olvassam el a SSSH! című antológiát, és írjam meg róla a véleményem, amit szívesen meg is teszek. Lentebb lesz szó külön-külön az összes novelláról, amelyet e könyv rejt. Volt olyan, amelyik nagyon tetszett, de akadt olyan is, amelyik nem, vagy kevésbé. De ez már csak így szokott lenni. Senki nem egyforma, és minden novella nem tetszhet egyformán. Ami érdekes volt számomra az az, hogy a romantika és a erotika mellett a fantasy zsáner is dominált. Annak külön örülök, hogy két darab LMBTQ zsánerben íródott novellát is olvashattam benne. Sok olyan történet volt itt, ami szerintem jó alapja lehetne egy-egy izgalmas könyvnek. Ilyet írt pl.: M. Z. Chepelle, Alex L. Hooper, Estelle Ivy, Pataki Eszter-Pataki Krisztina. Persze van más is benne, de nem szeretnék túl sok mindent előre elárulni. Ezért, aki szereti a romantikus, fantasy vagy erotikus írásokat, azoknak bátran merem ajánlani a könyvet. Igaz, hogy volt olyan novella is ebben a kötetben, ami engem kiborított, mert nem igazán tetszett, és ez kicsit elkedvetlenített. De volt olyan is, amiből viszont tanultam. Sőt találtam benne olyat is, amin sírtam. A lenti értékelések az érzelmeim alapján születtek meg, közvetlenül a történet olvasása után. Úgy érzem, így az igazi az értékelés.
Köszönöm a bizalmat és a lehetőséget.

Pataki Eszter-Pataki Krisztina: Hóvarázs

Érdekes történet volt. Mondhatnám, szinte romantikus, de valahol tanulságos is. Itt egy kicsit magamra ismertem. Igaz, én nem vizsgázni mentem akkor. De aranyos egy történet volt. A lány megijedt egy kicsit, szerintem én is így lettem volna a helyében, ha fogalmam nincs, kivel találkozom, ki mellé ülök be az autóba. Pörgősen ment a történet, olvastam volna még tovább. Igaz pár órát írtak le az írónők, de olyan volt, mintha két-három napot sűrítettek volna bele. De az nagyon megragadta a figyelmemet, hogy mind a két fél gondolataiba beleláttunk. De az is nagyon tetszett, hogy kevés volt a szöveg és sok a párbeszéd. Így nem éreztem az üresjáratokat a novella olvasása alatt.Kíváncsi lennék rá, hogy mi történt velük ez után. Ezt a történetet olvastam volna tovább. Bárcsak könyv születhetne belőle!

Lekli Medárd: A szakember

Hát most kicsit sokkolva érzem magam. Mert megmondom őszintén, nem nagyon lettem okosabb a Titokkal kapcsolatban. Bár van egy sejtésem. Az író írásmódja érdekes. Hol jelen időben beszél, hol múltban, hol a jövőben. Annyi tetszett az egészben, hogy van alaptörténet, és még jó is volna, ha az író le nem tért volna az útról. Őszintén, nekem zavaros volt. Sok mindent nem tudtam meg belőle. Kicsit, ha dolgozott volna vele még az író, egy remek történet születhetett volna, ami a gyermekkori szerelmekről szól.

Szilágyi Heléna: A Határvidék Úrnője

Eddig ez a történet tetszett a legjobban. Volt benne egy kis fantasy, egy kis romantika, egy kis harc. De az egész történet úgy jött nekem le, hogy a múltban játszódik. Kicsit Xena, a harcos hercegnő c. sorozat ugrott be róla. Izgalmas volt, és olvastam volna tovább. Sokat lehetne mondani róla, de mégsem tudok, mert a történet hatása alatt állok. Bárcsak lenne egy könyv belőle! Szívesen olvasnám. Az írónő ezzel a történettel felcsigázza az olvasó kíváncsiságát, aki csak várja a folytatást.

M. Z. Chapelle: Tükörlélek

Nagyon tetszett ez a történet is. Mondhatnám, hogy különleges volt. Egy történet, ami egy csodáról és segítségről szól. Olvasás közben még a hideg is kirázott. Egy balesettel és egy jóslattal kezdődött minden. A történetben a művészet is fontos szerepet kap. Izgalmas volt az egész. Kíváncsi voltam, hogy hová is akar kilyukadni az írónő. Nekem tetszett, és olvastam volna tovább. Nem is érem, hogyan lehet így befejezni a történetet. Számomra ezért túl rövid volt. Kíváncsi lennék, hogy mi történt a találkozás után….

Alex L. Hooper: A béklyók mögöttem

Ezzel egy újabb fantasy zsánerben írt történetet olvashat az olvasó, ami tele van izgalommal, harccal, titokkal és érzelmekkel. Nem is tudom, mit is mondhatnék. Olvastam volna még. Sok dologra nem kaptam választ. Remélem, lesz belőle könyv. Mert ez a történet nem érhet így véget. Ezer meg egy kérdésem van. Nekem tetszett. Ahogy az írónő jellemezte a poklot és a szerelem erejét! De mégsem volt tolakodó vagy túl erotikus. Tökéletes volt így, ahogy volt.A szereplők kapcsolata és titka az olvasók szeme előtt derül ki, de mégis a homályba vész.

HoRa: Fecske

Aranyos egy történet volt. Mosolyogtam, főleg a végén. Az egész történetet végigizgultam a szereplőkkel. Mégis azt mondom, ennek a történetnek volt lezárása. Bár hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem olvasnám tovább. Ez az első olyan történet ebben a kötetben, amire ki merem jelenteni, hogy végre egy olyan, ami le is van zárva, bár az olvasó fantáziájára is van bízva, hogy tovább szeretné-e szőni. A romantika itt is érezhető, de nem tolakodó.

Shadow: A zenében szikkadó, szétfolyt élet-festék

Ebből a történetből nagyon sokat tanulhatunk. Először nem nagyon értettem dolgokat, de amikor minden világos lett számomra, szégyen ide vagy oda, elkezdtem sírni. Sírtam a szereplők múltja, a nem létező jelene és jövője miatt is. De megtanultam, hogy egy színnek több jelentősége van. Vannak olyan színek, amelyekről nem is gondolnánk, valójában mit jelent. Érdekes volt. A lezárás pedig szívbe markoló, de gyönyörű. Itt nem maradtak kérdések. Itt nincs szükség előzményre vagy folytatásra. Ebben benne volt minden. De főleg a mindent elsöprő szerelem és ragaszkodás.

Sárközi Erika Nilla: Tavaszi zápor fűszere a földnek

Ez a történet is nagyon aranyos és tanulságos volt. Megmutatja azt, hogy ha egy időre el is válunk egymástól, újra lehet remény. Csak be kell ismernünk a hibáinkat. Komolyan mondom, tanulhatnánk sokat Gréta, Hanna és Iván példájából. Mindegy, milyen szeretetről van szó, a család az család marad, a testvér pedig testvér, még akkor is, ha azok emelnek falat közéjük, akinek szeretnie kellene őket. Megmutatta ez a történet, hogy egy apa ugyan elválaszthatja egy időre a testvéreket, de örökre sosem.Ez a történet hiába rövid, ha így kerek.

Czipó Petra: Szerelmünk örök lángja

Nem tudom, mit mondjak erre. Bár mondhatnám, hogy egy romantikus újra egymásra találásról van benne szó. De akkor hazudnék, bár volt az is benne. Először azt hittem, hogy egy szerelmi háromszögről fog szólni. De annál többről szólt. A szeretet és a család erejéről.

Monos Anett: Játsszuk el!

Engem ez a történet egy filmre emlékeztetett, de mégis más volt. Lehet, azért, mert láttam egy ilyen filmet, de ott a tesó nem színész, hanem focizta volt. Ettől függetlenül tetszett a történet. Olvastam volna még tovább is, mert nem érzem úgy, hogy megfelelően lezárták volna. A titok csak félig derült ki.

Estell Ivy: A Két kehely próbája

Érdekes fantasy történet volt. Ami a szeretet és a kitartás erejéről szólt. Nekem nagyon tetszett. Főleg azért, mert volt benne valami plusz. Bár sajnálom azt, hogy nem igazán tudtuk meg, milyen lény Avian és Hadessa. Szerintem valami angyalfélék lehetnek. A feladatuk sem volt egészen letisztázva. Csak annyi, hogy Avian tanítványa Hadessa. És sok kérdése volt. Hiányos a történet, de mégis lezárt.

Alex L. Hooper: OdOn

Először azt hittem, hogy egy fülledt erotikus novella lesz, aztán kiderült, hogy egy aranyos romantikus történet. A lány, aki a halott barátnője kislányát neveli, és egy férfi, azt hiszi, hogy egy éjszaka alatt megtalálta élete párját. Szerintem a történetet ennyivel nem lehet befejezni. Sok kérdés megválaszolatlanul maradt. Kíváncsi lennék a folytatásra. Mi is történik velük valójában.

M. Z. Chapelle: A lány, aki kívánni sem mert

Fogalmam nincs, mit mondhatnék erre a történetre. Szól egyszerre a szerelemről, a barátságról és a vágyakozásról. Szól jelenről és múltról. Az írónő a történeteibe mindig tesz egy olyan csavart vagy misztikumot, amire a olvasó nem számít. De az írásban megjelenik a tükör, mint központi dolog. Érdekes ez. Nagyon tetszett ez a történet is.
 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése