Rólunk

2022. június 21., kedd

Balla Sándor: Az élet fája "Sosem tudhatod, hogy mi lakozik benned vagy a másikban. Nem tudhatod, hogy hogy döntenél bizonyos helyzetekben. Mert nem tudhatod, hogy a fény vagy a sötétség az erősebb. "

Szeretném megköszönni Balla Sándornak, hogy lehetőséget adott arra, hogy elolvashattam a nemrégiben megjelent fantasy történetét, amely Az élet fája (A fény akarata) címet viseli. Ez egy nem mindennapi regény, hiszen az elején az író megtéveszti az olvasót. Vagy mégsem?

Balla Sándor:
Az élet fája
A fény akarata

Tartalom:

Rengeteg a szuperhős manapság, de a valódi hősökről senki sem beszél. Ez a történet megváltoztatja ezt, miközben fontos üzenetet is hordoz: hogy mennyire fontos megőrizni az élet folyamatosságát a jövő generációi számára és tisztelni az azt biztosító bolygót. Ha szeretné megismerni az igazi hősöket, akiknek a híre világokat szel át, akkor ez az ön története. Tartson velem, legyen részese az életet megóvó személyek igaz krónikájának!

Véleményem
5/4,5

Érdekes stílusa van az írónak, azt meg kell mondanom, hiszen megtévesztő a fülszöveg, az előszó és a történet maga. A fülszöveg nagyon megfogott magának, hiszen nem egy kitalált szuperhősről ír, ahogy azt már a tartalomból is megtudhattuk. Hanem olyan emberekről, akik itt járnak közöttünk, de egyikünk sem tudja, hogy mi is rejlik bennük valójában. De vajon kik is az igazi hősök? Ez a regényből kiderül.
A kezdet számomra nagyon meglepő volt, mert a mai világban játszódó krimi történetbe csöppentem bele, amelyet egy Izabella nevű hölgy kezdett el mesélni. De mondhatnánk akár családirtásnak vagy horror sztorinak is. Mire a mondandója végére ért, egy fura dolog történt: megjelent egy árny a történet szerint.
És itt kezdődik el a mi fantasy részünk, amely az igazi története a könyvnek. Két kislányról szól két különböző királyságból, amelyet egy búra választ el egymástól. Szinte csak az életkörülményeikben van különbség. De mind a ketten a két különálló királyság hercegnői. Az ő történetüket és élethelyzetüket, barátságukat vagy éppen viszályukat mutatja be a könyv. Emellett két hatalmas erőről is szól, amelyek régen egyek voltak, de az idő előrehaladtával ketté váltak. Így született meg a sötétség és a fény, a jó és a rossz.
És ami még érdekes volt a számomra, hogy szinte mindegyik fejezetet különálló történetként is olvashatjuk, mégis van összefüggés.
Hiszen mindegyik fejezet a prológustól kezdve egy különálló történetet tár elénk, amely tele van érdekességgel, harccal, reménnyel, küzdelemmel és titkokkal a múltból. Minden értelmet nyer akkor, ha figyelmesen elolvasod. Hiszen semmi sem történik ok nélkül. Megtudhatjuk azt, hogy a hősöket akár magunkban is megtalálhatjuk.
De szerintem éld meg te magad is ezt az érdekes sztorit és vond le a tanulságot! Hiszen ennek a regénynek van mondanivalója, nem is akármilyen. Ha mélyen magadba nézel, megtalálhatod a választ azokra a kérdésekre, amelyekre a könyvben nem találtál rá.
De most csak ezeket a kérdéseket tenném fel. Te mit tennél a hőseink helyében? Kinek az oldalán állnál? Tényleg legyőzhetetlen a sötétség?
Még egyszer szeretném megköszönni az írónak a bizalmat és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget, hogy megírhattam a véleményem erről a nem hétköznapi hősös regényről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése