Rólunk

2022. augusztus 10., szerda

Tudtad-e? Kucsora Zsolt

A Tudtad-e? cikksorozat következő részében Kucsora Zsolt felvidéki magyar író szeretne nektek elárulni pár titkot magáról és a regényeiről. Az írónak idén jelent meg a harmadik önálló regénye, amely a sorozatának befejező része is egyben. Az író már kipróbálta magát meseírásban, több novellát is írt, amelyek különböző novelláskötetekben jelentek meg. Fogadjátok sok szeretettel a titkokat.
Eddig megjelent művei: Christine, avagy egy autóverseny története (Eclipse I.) 2019, Rémálom a NASCAR-on (Eclipse II.) 2020, Kilövés (Eclipse III.) 2022

Íme, 10 tény az íróról:

1.
Örömmel tölt el, hogy az írásban végre meg tudom mutatni, milyen is vagyok valójában. Kívülről a sajátos stílusom miatt gyakran elítélnek (ami valahol érthető, mert olyan mintha rossz kedvű lennék, pedig csak az agytekervényem járatom), de aki megismer/meg akar ismerni, általában hosszú távon jó viszonyt tart fenn velem. Persze a külső tényezők hatására (rossz akarók, irigyek) van, aki mégis odébb áll és nem kíváncsi a társaságomra a későbbiekben.

2.
Szerintem a sikerhez vezető út fő jellemzői a kitartó munka, a megfontoltság, kapcsolatok és a kellő mértékű alázat.

3.
Véleményem szerint egy dolog állja meg minden téren a helyét. Ez a szó nem más, mint a változás. Minden és mindenki megváltozik. Alkalmazkodnunk kell, és végül mindig úgy döntünk, úszunk az árral. A lényeg, hogy ne görcsöljünk. Ezen bölcsességen még nekem is dolgoznom/tanulnom kell egyébként. Elméletben már működik.

4.
Jelenleg harminchét éves vagyok. Az írást harminchárom évesen kezdtem el. Addig se nem olvastam, se nem írtam. De ugye jött a változás. Van mit bepótolni, és ez jó!

5.
Az ihleteim fő okozója, vagy inkább fokozója egy autó, ami egy körülbelül húsz éves hobbivá nőte ki magát szerényke életemben. Szeretem az utat, amit elém tár, és az ajtókat is, melyekbe néha betévedek a pihenőkön. Ez az autó egy Mitsubishi Eclipse. Három autós kalandregényt írtam, aminek az említett négykerekű a főszereplője. Nem technikai jellegű írások ezek, nem csak autós beállítottságúaknak ajánlott, hanem inkább szórakoztató irodalom. Mindhárom rész más műfajban íródott.

6.
Húszévesen nem nagyon szerettem kirándulni. Ma kedvenc időtöltésemmé vált. Bizonyára ezt a változást is a családomnak köszönhetem.

7.
Szeretem a kihívásokat. Minden téren. Egy másik pillanatban már a teljes nyugalmat, meghittséget preferálom.

8.
Szeretek tanító jellegű, pozitív mondanivalójú történeteket kreálni. Ezért kezdtem bele a meseírásba is, ami körül csomó ötlet kering fejemben. Állandóan jár az agyam e téren.

9.
Szeretnék valami igazán nagyot alkotni. Nyomot hagyni a világban, ami után fiaim büszkén viszik majd tovább a nevemet.

10.
Szerintem minden megvalósítható a józan ész keretein belül. Kitartás és lassú, átgondolt tempó kíséretében egészségesen végig lehet vinni a kitűzött célt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése