Rólunk

2022. szeptember 23., péntek

Anne Raven: Sekély " Egy férfi szemszögből megírt történet, amely bemutatja azt, hogy mennyire nehéz a jó úton maradni egy nehéz gyermekkor után"

Szeretném megköszönni Anne Ravennek a lehetőséget, hogy elolvashattam a Sekély című regényét. Ez a regény merőben más, mint az első írása, amit olvastam tőle. Itt az írónő az egész történetet egy férfi szemszögéből írja le. Meg kell mondanom, érdekes volt, mivel megismerhettem az írónő egy másik oldalát. Egy olyan oldalát, ahol férfiként gondolkozik. Minden kedves olvasónak szívből ajánlom.

Anne Raven:
Sekély

Tartalom:

Tudod milyen az, amikor a harag elemészti a lelked?
Fekete Krisztián számára nincs lehetetlen. Az ördöggel is lepaktál, ha szükséges, és nem ismer kegyelmet, ha üzletről van szó. Élete a pénz, a szerencsejáték, a szex és a vitorlázás iránti szenvedélye körül forog. A külvilág számára kíméletlenül nyers, érzéketlen, távolságtartó.
Zordsága mögött azonban súlyos sebek, nehéz titkok húzódnak, melyek egy szerencsétlen baleset következtében újra a felszínre törnek, éjszakánként rémálmokba taszítják.
Falak mögé zárt élete pedig nyitott könyvként tárul az őt ápoló Míra elé, aki mintha csak arra született volna, hogy dacoljon vele.
Amikor rájön, hogy a lány képes elűzni a démonait, megnyugtatni a lelkét, fellobban a kíváncsisága.
Vágy, féltékenység, bizonytalanság: az ismeretlen érzések lassan őrületbe kergetik.
De vajon tényleg képes meglágyítani a szívét valaki, aki csak azért van mellette, mert nincs más választása?
És vajon akarná a férfit, ha tudná róla a teljes igazságot?

Véleményem:
5/5

Megtiszteltetés volt olvasni az írónő Sekély című regényét. Hiszen az egész sztorit egy férfi szemszögéből ismerhetjük meg, és ezzel egy időben betekintést nyerhettünk abba, hogy az írónő szerint miként gondolkoznak a férfiak. Ahogy már megszokhattuk tőle, most is komoly témát boncolgat. Egy olyan fiú, később férfi életét mutatja be, akit elvettek a szüleitől és többé nem látta őket. Vagy mégis találkozott velük, de már felnőttként?
Fekete Krisztián élete nem volt az a megszokott gyermekkor, amit olyan nagyon sokan megtapasztaltunk. Gyermek volt, amikor elszakították a családjától nagyapja halála után. Itt sokan elgondolkozhatunk, hogy milyen élete lehet egy ilyen embernek? Nos, ebből a regényből megtudjuk. Betekintést nyerhetünk a jelenbe és a múltba. Megismerhetjük a miérteket. De vajon ez mennyit változtathat egy csalódott ember életében? Milyen titkokat rejt a jövő?
És ami a legfontosabb, rossz útra térhet egy ember a múlt példáit szem előtt tartva? Kiderül.
A regényben az írónő a drog és az alkohol hatásait taglalja, mind családi és mind baráti körben hogyan hat ki másokra. Ez manapság eléggé aktuális téma sajnos, mivel rengeteg családot ezek a káros szenvedélyek tesznek tönkre. De vajon mit lehet ellene tenni? Milyen hatással vannak ezek a szenvedélyek a családunkra, illetve önmagunkra nézve? Kitől és mikor kérjünk segítséget?
A történetről:

Ahogy már említettem, Fekete Krisztián életét mutatja be. Egy fiúét, akit elvettek a családjától. Hogy miért? Ez a történetből kiderül, sőt az is, mi lett vele később. Miért lett a vitorlázás a szenvedélye és a munkája egyben.

A könyv elején van egy idézet, ami nagyon megfogott engem és ezt az idézetet a főszereplő magára is tetováltatta.

Így hangzik:

Egy hajó keletre, a másik nyugatra

Ugyanazzal a széllel.

A vitorla az

És nem a szélvihar

Mely eldönti, hol ér utol az éjjel.”

Ella Wheeler Wilcox

Igaz, hogy a történet férfi szemszögből íródott csak, mégis betekintést enged a női karakter életébe is. Ő nem más, mint Míra, aki Krisztián ápolója lesz. Az ő élete sem volt egyszerű, ahogy Krisztiáné sem. Mégis úgy érzem, Krisztián kicsit szerencsésebb abból a szempontból, hogy felnőttként megtalálta az édesanyját. Még akkor is, ha egy olyan otthonban, ahol segítséget kap. Ő mégis átviteti egy magánintézetbe és jár látogatni őt, akkor is, ha az édesanyja nem emlékszik rá. Így rengeteg kérdésére nem is kaphat választ, vagy mégis? Vajon lesznek még tiszta pillanatai az édesanyjának, megismeri még őt?
Míra fiatalon elvesztette az édesanyját, ezért ő nevelte fel az öccsét és gondoskodott az édesapjáról is. Mikor az édesapjuk meghalt, a lányra maradt minden, saját és öccse gondjai is. Márk tartozása miatt kezd Krisztiánnal dolgozni mint személyi ápoló. De vajon kinek tartozik valójában az öccse? Krisztiánnak vagy egy idegennek?

Sok kérdés, rengeteg történés. És mindenre választ kapunk. A regény tartalmaz romantikát, erotikát, akciót, titkot és rengeteg meglepetést. Mert a regény végére olyasmire is fény derül, amire senki sem számít. Kiderül, ki is Fekete Krisztián valójában, vagy erre sosem kapjuk meg a választ?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése