Rólunk

2022. november 10., csütörtök

Jud Meyrin: Vércseppek a hóban (Itáliai rejtélyek I.) " Egy mini krimi sorozat tele izgalommal, titokkal és akcióval"

Szeretném megköszönni a lehetőséget Jud Meyrinnek, a FairBooks Kiadónak és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam Jud Meyrin: Vércseppek a hóban (Itáliai rejtélyek I.) című kisregénysorozatának első részét, amely egy nem mindennapi gyilkosságról szól, és amely által megismerhetjük a havas olasz tájat.

Jud Meyrin:
Vércseppek a hóban
(Itáliai rejtélyek I.)

Tartalom:



Lily Bolton nyomozó Londonban. A munkája az élete, és ez tökéletesen meg is felel neki. Igyekszik elfeledkezni félig olasz származásáról, ám váratlan meghívást kap Livignóba. Az anyja, akitől rég elhidegült, férjhez készül menni karácsonykor.

Lily, bár megfogadta, hogy többet be sem teszi a lábát az országba, mégis elutazik az esküvőre. Úgy gondolja, azt a pár napot könnyedén átvészeli, de hiba csúszik a számításába. Ráadásul mindjárt kettő.
Raffaele, a szemtelenül szexi mostohabátyja.
És egy vérbe fagyott holttest a sípályán.
Jud Meyrin legújabb sorozatában, az Itáliai rejtélyekben az olasz Alpokba kalauzolja el az olvasókat izgalmakkal, fordulatokkal, romantikával teli kisregényeivel.

Véleményem:
5/5

Nagyon szeretem Jud Meyrin írónő romantikus krimijét, de ez a sorozat már most a kedvencem. Látni az írónő fejlődését, és azt, hogy egyre titokzatosabbá teszi a gyilkosok kilétét. Az első rész romantikusabbra sikerült, mint amit megszoktam tőle, de ettől függetlenül a megszokott nyomozói szál is megvan benne. Könnyed, gördülékeny történet. Gyorsan halad vele az olvasó, és az első részben megismerhetjük a nyomozónő, Lily Bolton családját. Sőt olyan dolgok is kiderülnek, amely a későbbiekben fontos lehet a történet alakulása miatt.
Jud Meyrin ebben a kisregény-sorozatban be szeretné mutatni Olaszország hegyes vidékét. A tájleírás tetszik, bár én egy kicsit többet olvastam volna erről, remélem, a későbbiekben lesz lehetőségem rá.

A szereplők olyanok, mintha köztünk járnának, sőt itt a gyilkosról se tudod, hogy az, és nem ellenszenves karakter, mint ahogy az olvasó gondolná. Ez nagyon meglepett.
Lily és Raffaele kalandjai szerintem csak most kezdődnek majd el igazán. Amire kíváncsi lennék, hogy Lily és Raffaele ellen tudnak-e állni a köztük lévő kémiának? Vagy arra, hogy milyen csapatot alkotnak ők ketten együtt. De bízom benne, hogy minden kiderül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése