Rólunk

2022. november 24., csütörtök

Judith Whimsey: Az ártatlanság ára " Egy történet arról, hogy milyen az, amikor kényszerből kell hozzámenned egy olyan emberhez, akit nem is ismersz."

Szeretném megköszönni az írónőnek, Judith Whimsey-nek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Judith Whimsey: Az ártatlanság ára című első regényét. A könyvet a romantikus-krimi zsánerbe sorolnám be. Volt benne akció, és meglepetést is tartalmaz.

Judith Whimsey:
Az ártatlanság ára


Tartalom:

Egy adósság elengedéséért cserébe kell férjhez mennem, csak így tudom apámat megmenteni a biztos haláltól. Ő megmenekül, de én egy hírhedt maffiafőnök kezei közé kerülök. Meg lehet szelídíteni egy szörnyeteget? – Gaby

Tőlem nem lehet lopni, ezt mindenki tudja. Mindennek ára van, és ezt az árat néha az ártatlanoknak kell megfizetniük. Nem tehetek kivételt. – Luke

Véleményem:
5/4

Szeretem az olyan regényeket, amelyekben van akció, szerelem és titkok. Ebben a történetben minden megvolt, de nekem mégis kicsit hiányosnak hatott, sőt kicsit lehetett volna helyenként kidolgozottabb is. Kikapcsolódásnak és könnyed olvasmánynak tökéletesen megfelel.
Volt egy olyan érzésem, hogy az írónő nem meri kibontani a szárnyait és szabadon engedni a fantáziáját. Tetszett viszont az, hogy itt-ott próbálta. Ebben a regényben elfért volna egy kicsit több, részletesebben kidolgozott akciójelenet. Az alaptörténet és elképzelés viszont nagyon is jó. Bemutatja, hogyan viszonyul egy fiatal lány ahhoz a helyzethez, amibe Gaby csöppen bele. Kényszerből kellett egy olyan emberhez hozzámennie, akit nem is ismer és nem is tud róla semmit sem.
Vajon megtalálhatja az ember a boldogságát így is?
Gaby és Luke jó párost alkotnak.
Gyorsan olvastatta magát a történet, gördülékeny volt.
Az alaptörténetről röviden:
Egy lány, akit az édesapja eladott a maffiafőnöknek az életéért cserébe.
Egy férfi, aki túl fiatalon lett maffiafőnök.
Családon belüli és kívüli harcok az életben maradásért és a pozíció megtartásáért.
Egy szerelem, ami derült égből villámcsapásként érkezik meg.
Ez Gaby és Luke története. Két fiatalé, akiket az élet tett azzá, amivé lettek.
Érdekes volt olvasni azt, hogy mi történt Luke-kal gyermekkorában, és hogy ő is anya nélkül nőtt fel, mint Gaby. Hiányoltam azt, hogy Gaby nem kérdezett semmit Marianntól a férfival kapcsolatban.
Viszont a karakterek szépen kidolgozottak, szerethetőek és olyanok, mintha a szomszédjaink volnának. Minden olvasónak ajánlom, mert van benne akció, romantika és titkok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése