Rólunk

2019. október 22., kedd

Interjú Sógor Melindával


Az Új életre ébredve duológia írónője, nemrégiben egy újabb romantikus regénnyel lepte meg az Olvasókat. Gergely Melinda Ne ítélkezz felettem című regénye központjában ismét a szerelem és a titkok állnak. Ezzel kapcsolatban tettem fel neki egy pár kérdést, ha szereted a munkásságát, esetleg érdekel az új könyve, mindenképpen tarts velünk!



Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést. Elöljáróban megtennéd, hogy összefoglalod a regény tartalmát?

Először is szeretném megköszönni a lehetőséget. A regény egy olyan nőről szól, aki hatalmas hibát vét, de mindent elkövet annak érdekében, hogy helyrehozza. Mirabella viszonyt folytat a nős főnökével, viszont hamar rájön, hogy ez nem mehet így tovább, ezért nem csak szakít vele, de felmondja a jó fizető állását is. Csakhogy utolsó találkozásuknak szemtanúja lesz a férfi sógora is, Krisztofer, aki már abban a pillanatban tudja mit fog tenni. Feltett szándéka, hogy szétválassza őket és ezért bármire képes. Nem csak a nővérét szeretné megvédeni, hanem bosszút is akar állni az árulókon, mindeközben pedig magának akarja Mirabellát. Ezért amikor felkeresi azonnal a lényegre tör, vagy feleségül megy hozzá vagy mindenki megtudja mit tett. Mirabella nem csak a szüleit akarja megkímélni attól, hogy csalódjanak benne, hanem apja jó hírét is, aki hamarosan a falu polgármestere lehetne. Nem lát más kiutat ezek után, minthogy elfogadja a férfi ajánlatát. Ezután a kislányával együtt be kell illeszkedniük egy számukra eddig teljesen ismeretlen világba. Krisztofer pedig egyáltalán nem könnyíti meg a dolgukat. Bár a vonzalom első perctől kezdve megvan kettejük között, Krisztofer képtelen túltenni magát Mira árulásán, anélkül ítélkezik felette, hogy igazán ismerné őt és a körülményeket. Ezért is lett a regény címe: Ne ítélkezz felettem! Rengeteg konfliktus, félreértés és ármány árnyékolja be kezdődő házasságukat, és olyan titkokra derül fény, amelyek megváltoztatják az életszemléletüket



Mirabella és egy új élet kezdete adja a történet gerincét. Mikor elkezd kialakulni benned egy történet megírásának vágya, mi alapján formálod a karaktereket?

Leginkább az alapján, hogy épp milyen hangulatban vagyok és persze attól függően, hogy alakul a történet. Néha létező személyek is bele kerülnek, persze csak részben hasonlítanak a valós énjükhöz. 

Melyik volt az a szereplő, akit a legkönnyebben sikerült megformálnod?

Igazából az egyik mellékszereplő volt a legkönnyebben megformálható: Mihály. Ő Mirabella testőre és egyben exbarátja is, úgymond első szerelme. Bár általában a főhősnőt a legkönnyebb megalkotni, mert legtöbbször magamból indulok ki, de ennél a regénynél a legnehezebb talán az ő karaktere volt, hisz mindenben az ellentétem. 

Az érdeklődők hogyan tudnak hozzájutni a regényhez?

Az Ekönyvbazár kiadónál lehet megvásárolni, de limitált kiadású lesz. Ezért már nem sokáig kapható.

A Ne ítélkezz felettem egy sorozat első része, mely a Sorsok címet viseli. Hány részesre tervezed?

Összesen hét része lenne, amiből már három kész van. De egyelőre nem tudom, hogy megírom-e mindegyiket.

Mit szóltak az olvasóid az új könyvhöz? Milyen visszajelzéseket kaptál eddig?

Az olvasóim ezt a regényemet már megismerhették a csoportomban és nagyon tetszett nekik. 

Tudom, hogy jó pár írásodat be szoktad nyújtani különböző pályázatokra. Sikerült valami eredményt elérned? Mit szabad erről tudni? 

Igazából nem értem el eredményt eddig a pályázatokkal, igaz csak kettőre jelentkeztem, amiből az egyikre egy félkész regénnyel. 

Mint említettem romantikus regényről van szó. Esetleg tervezel más műfajban is megmutatkozni? Melyik az, amelyik közel áll még hozzád?

A fantasy áll nagyon közel hozzám és igen, már írom a trilógia első részét.

Mik a terveid 2019 második felére?

Szeretném befejezni az eddig elkezdett regényeimet. Bár nem tervezek új könyvet kiadni a közeljövőben, sőt, talán teljesen felhagyok vele. Nem úgy az írással, hisz rengeteg ötlet kavarog a fejemben és azokat muszáj papírra vetni. 


A regényt itt tudjátok beszerezni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése