Rólunk

2021. március 21., vasárnap

Darena Salyaz: Árnyék (Sötét vihar 1.) - (" Kell a folytatás, és nagyon sajnálom, hogy el kell hagynom ezeket a könyveket. Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a természetfeletti képességgel megáldott szereplőkről szóló a történeteket.")

Szeretném, megköszöni Darena Salyaz írónőnek, hogy tavaly az Elhagyós játék keretében részemre bocsátotta a trilógiát. Nemrég fejeztem be az első részét az Árnyék (Sötét vihar 1.) c. könyvét, és erről írok most véleményt. Úgy döntöttem, hogy a három rész elolvasása után egyben fogom elhagyni a könyvet.

Darena Salyaz
Árnyék

(Sötét vihar 1.)


Tartalom:

Sötétség ​sűrűsödik egy montanai kisváros felett. A fiatal Sara visszaköltözik egykori házukba, és már másnap felfigyel egy tökéletes szépségű, különc ikerpárra: Robin és Ray élete csupa titok és fájdalom. Nem értik, miért mások, mint a többiek. Nem értik, miféle hatalom, ami Robint fogva tartja. Nem sejtik, mit jelent árnyék gyermeknek lenni, sem, hogy kik azok az ártók és védők. Sara elhozza nekik a válaszokat, ám közben Robin szemeinek fekete örvénye magával rántja: a lány beleszeret a világ legtitokzatosabb fiújába, aki félelmei ellenére boldogan kapaszkodik a felé nyújtott kézbe. Két lélek egymásra talál, hogy a bennük szunnyadó erőt egyesítve legyűrjék a sűrűsödő sötétséget. Robin két világ között küzd, mindegyik az erejét akarja. Az egyik azért, hogy segíthessen, a másik, hogy pusztíthasson. Sara iránt érzett szerelme először erőt ad a harchoz, aztán kiderül, hogy e szerelem a bukását is okozhatja. A lány rátalál a megoldásra, ám az árnyék már rájuk borult. Marad az egyetlen kérdés: elég lesz-e idejük és szerelmük, hogy elűzzék a sötét felhőket? A Sötét vihar a titokzatos erők és a szerelem egybeforrásának, küzdelmének roppant izgalmas könyve. Ha tetszett, a következő részt is akarod majd!

Véleményem 
4/5

Néhány hónappal ezelőtt olvastam ki az Árnyék c. könyvet. Egy este alatt fejeztem be az olvasását. Nagyon szeretem a természetfeletti könyveket. Sokkal izgalmasabb egy ilyen történetben elmerülni, mindig van valami érdekesség, csavar, amire nem számít az ember. Mindig izgalmas, amikor kiderül, kinek milyen képességei vannak.

Az Árnyak sorozat első kötete, mely bemutatja Sarah-t, a barátait, és szól a családi titkok felfedéséről is. Izgalmasnak éreztem, ezért hamar kiolvastam, beszippantott és nem eresztett el. Így hamarosan a második résznek is nekiállok, hiszen sok kérdésem van a történettel kapcsolatban.

Engem mindenesetre lekötött, kikapcsolt ez a könyv. Kíváncsi lennék, ha az írónő úgy döntene, hogy újra kiadja a könyvet, bővítené-e a történetét. Mert szerintem érdemes lenne újjá varázsolni, kiegészíteni. Néztem a Molyon az értékeléseket, sokan lehúzták. Érdekes, nekem nagyon tetszett, engem megfogott. Mondjuk, vannak szépséghibák, de melyik könyvben nincsenek. Ugye? Számomra az volt a lényeg, hogy megfogjon a történet, magával ragadjon és lelkesen akarjak írni róla.Lehet, hogy mások jobban kiszúrták benne hibákat, de én nem találtam semmit kifogásolhatót.

Ez a történet felvezeti a második részt, melyben talán sok minden kiderül majd Robinról, Sarah-ról és Rayről is. Na meg a többiekről, hiszen nem csak ők vannak ilyen rejtett képességekkel megáldva a világban. Kik ők? Mit akarnak Sarah-tól és Robintól? Miért akarják őket megölni? Sok-sok kérdésem van még.

A történetben igazán gyorsan kiderültek a dolgok, hogy ki kicsoda, milyen képességeik vannak. Egyedül Robin testvére lepett meg. Nem gondoltam volna, hogy megváltozik a történet végére. Hogy ennyire más lesz.A fentiek ellenére nincsenek kedvenceim ebben a könyvben. Nem igazán tudtam azonosulni egyik szereplővel sem. Nem voltak kihangsúlyozva a karakterek, mintha egy–egy szeletet lehetett volna csak olvasni róluk. Picit több információ elkelt volna még..

Mindenesetre a második résznek is nekiesek. Kell a folytatás, és nagyon sajnálom, hogy el kell hagynom ezeket a könyveket. Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a természetfeletti képességgel megáldott szereplőkről szóló a történeteket. Mint például a Luxen sorozat. Ehhez tudnám leginkább hasonlítani ezt a könyvet. Érdemes adni neki egy esélyt. 

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Kalliópé Kiadó

Darena Salyaz író hivatalos oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése