Rólunk

2021. július 11., vasárnap

Chris Land: Lélekvesztő II. - („Amikor először a kezembe került a Lélekvesztő című könyv, nem számítottam rá, hogy ekkora kalandban lesz részem. Hogy mennyit fogok rajta nevetni, sírni. Nem gondoltam volna, hogy a kedvencem lesz. Sőt! Egy kedvenc karakterem van benne, akit imádok.”

Szeretném megköszönni Chris Land írónőnek, hogy lehetőséget adott arra, hogy elolvashattam a Lélekvesztő II. részét. Elképesztő egy történet, micsoda kaland… Hatalmas élmény volt számomra. Nem hiába lett a kedvencem Chris Land.


Chris Land:
Lélekvesztő II.
 

  Tartalom:
 
Christina Webster állást keres, egy cselnek köszönhetően talál is. Feladata: mivel a kairói bazárban ókori régiségek kerülnek elő, fel kell derítenie egy Hatsepszut álarc, és egy ősi papirusztekercs útját a helyi összekötő, az archeológus Raman segítségével. Természetesen ez nem megy zökkenőmentesen, hiszen mások is érdeklődnek a papirusz hollétéről, főként egy műgyűjtő emír, aki ravasz játékot űz egy-egy elismerésre méltó darabért, továbbá két mindenre elszánt alak, valamint egy görög archeológus nő is részt vesz a kutatásban, de Webster megpróbálja áthúzni mindannyiuk számításait.
Hova tűnt Raman elődje, és a pap? Vajon mire kellenek a gyerekek a galádoknak?
A jelek a Sínai-félszigeten lévő ősi bányába vezetnek, a Lélekvesztőt azonban az ókori papok telerakták veszélyes és fondorlatos csapdákkal, melyekkel meg kell küzdeniük, akár az életük árán is.
Millió egy titok és megfejtésre váró talány, ami a ködös múlt homályába vész…
Rejtélyes halálesetek, mérgek, legenda, misztika, ármány és érzelmek, egy kis ókori történelemmel megfűszerezve, no és a humor se maradhat el a Lélekvesztő című fordulatokban gazdag kalandregényből.
 

Véleményem
5/5


Amikor először a kezembe került a Lélekvesztő című könyv, nem számítottam rá, hogy ekkora kalandban lesz részem. Hogy mennyit fogok rajta nevetni, sírni. Nem gondoltam volna, hogy a kedvencem lesz. Sőt! Egy kedvenc karakterem van benne, akit imádok. Lahoud. Eszméletlen egy pasi. Zseniális karakter, iszonyat jó. Néha az volt az érzésem, hogy Raman és Webster csak dísznek vannak ott. Lahoud nagyon adta magát, minden helyzetben. Legyen akár veszélyes helyzet, humorral oldja meg. Meg kell jegyeznem, hogy az írónő maximálisan felhasználta Egyiptom történelmét. Hiszen a kalandok mellett egy kis történelembe is bevezeti az olvasót. Jó volt olvasni Egyiptom érdekességeiről. Nagyon tetszett, és ezekután szívesen utána is járok a történelemnek. Én is nagyon szeretem e csodás ország múltját. Annyi érdekesség van benne!
 
Hallod ezt, akhi, akkor tarts ki! Csak tudnám, minek rohanunk ennyire, elvégre nem fog elszaladni az istenverte hegy, vagy arra is képes?

A történettől - már, ami a szereplőkkel történik - még Indiana Jones is sarokba vonulna, és zokogna… Istenem, ez nem semmi volt! Annyit nevettem, hogy a könnyem is kicsordult. Elképesztő, miken mennek keresztül a karakterek. Filmbe illő cselekmények ezek. Volt egy rész a könyvben, aminél elsírtam magam. Ebben a történetben szinte éreztem a csalódást, a feladást, és hogy itt a vég Az érzések teljesen átjönnek a sorok közül, mintha én is a szereplőkkel lennék, ott lennék mellettük. Végig élném a harcukat… Élethűen megírt jelenetek követik egymást. Semmi kétség, Chris Land tehetséges, hatalmas fantáziával, szuper történetvezetéssel megáldott írónő. Nagyon ritka az olyan író, aki egyszerre humoros, romantikus, kalandos és izgalmas történelmi regényt ír. Ráadásul úgy, hogy a második kötet után is várjam a következő könyvét. Általában unalomba fullad a legtöbb második kötet, itt viszont nem, nemhogy unalomba fulladtam volna, hanem végig könnyes szemmel vigyorogtam.   
 
Először lecseszel, végül hízelegsz. Igen, hülye vagyok és idegbajos, de te épp eléggé türelmes ahhoz, hogy mindezt elviseld.
 
Nem is tudnék ennél többet mondani, oly régen nevettem ennyit egy köteten. Elképesztő humorral és izgalommal töltötte meg a regényt az írónő. Imádtam minden egyes sorát. Egyik kaland után a másikba estem. Őszintén elmondom nektek, imádom Egyiptomot annak minden történelmével, rejtélyével együtt, de eddig aligha találtam ehhez fogható könyvet, mint a Lélekvesztő. Egyszer talán majd ír még hozzá harmadik, negyedik, ötödik kötetet. Kár lenne veszni hagyni egy ilyen lehetőséget. Egyszóval kedves Chris Land, ne hagyd abba az írást, mert nagyon jó, amit csinálsz.

Én pedig hátradőlve várom a következő könyveidet, mert holtbiztos, hogy nem fogok ennél a kettőnél megállni. Kellenek az ilyen történetek, hogy kikapcsolódjon az ember. Máshol járjon az esze. Ezt az írónő megadta nekem.

Nektek pedig, kedves olvasók, ajánlom figyelmedbe a Lélekvesztő sorozatot, érdemes elolvasni, sőt, ha igazán ki akarsz kapcsolódni, akkor pont megfelelő ez a két könyv erre. Személyes kedvenceim, és szívből merem ajánlani őket.
 

 A könyvet itt tudjátok beszerezni:
NewLine Kiadó
Chris Land írói oldala 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése