2020. július 16., csütörtök

Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita: Lillen, a tünde

Minden játéknak megvan a maga varázsa. Ha gyermekként játszunk még felhőtlen az élmény, de felnőttként már igazán nehezen tudjuk elengedni magunkat. Számunkra mást jelentenek az önfeledt szórakozás pillanatai, de midig reméljük, hogy az emlék sokáig velünk marad. Magazinunk is meghirdetett egy kalandos játékot, melyet mi magunk között csak az „elhagyós” néven emlegetünk. Mivel ez társas tevékenység, hívtunk sok írót, hogy vegyen részt ebben a mókában és ti megindultatok felénk bizalommal és vidámsággal. A mostani mesekönyv értékelésem is egy ilyen kedves írópáros felajánlása, amit itt is szeretnék megköszönni a munkatársaim nevében is. Köszönjük a bizalmat és a kedvességet! Most pedig kérlek titeket, hogy fogadjátok szeretettel egy kis tünde kalandjairól alkotott véleményemet!

Csete Dóra – Kőszegi-Arbeiter Anita:
 Lillen, a tünde


Tartalom:

Egy különc tünde kislány izgalmas kalandjai.
Vajon milyen lényekkel ismerkedik meg útjai során? Kik lesznek az új barátai? Minden csupa vidámság, nevetés? Vagy lesz egy kis ijedség is?
Mindre választ kaphattok, ha elolvassátok Lillen varázslatos kalandjait.
Egy új világ, tele izgalmakkal. A képzeletnek semmi sem szabhat határt. Nem számít honnan jöttél, nem számít, hogy nézel ki, a barátság örökre szól.
„Lillennek az elmúlt hetekben annyi kalandban volt része, hogy azt hihetnénk, időre van szüksége ahhoz, hogy minden új élményét feldolgozza, pihenjen egy kicsit. De nem! Ő nem ilyen volt, szomjazott az újdonságokra, a barátokra – mindent és mindenkit meg akart ismerni, amit és akit csak lehetett. Titkon persze abban reménykedett, hogy ő lesz az első tünde, aki végre feljegyzi a fontos tudnivalókat, és tovább is tudja majd adni az ifjúságnak. Hisz a múltunk, a gyökereink a legnagyobb kincs mindenki számára. „

Vélemény:
5/5

Mint fent már említettem, a játék, a móka és a kacagás elengedhetetlen az emberi léleknek.
Legyen az gyermek, felnőtt, fiatal vagy idős, a mesék világa mindig tárt karokkal várja olvasóját. Mert ahol jut hely több varázslénynek, ott bizony a kíváncsi lélek is jól „lakhat”.

Ez a mesekönyv két alkotó tollából született meg. Csete Dóra írónő munkássága eddig ismeretlen volt számomra, de nagy örömmel és nyitott szívvel fogadtam magamba minden sorát.
A másik írónő, Kőszegi – Arbeiter Anita tehetsége már megmutatkozott előttem nem is olyan régen, egy másik története által. Akkor elvarázsolt a képzeletvilágának felépítése és a kellemesen kacér történet vezetése, bevallom, a mai napig felkacagok, ha eszembe jut.

Miután megállapítottam, hogy milyen érdekes kettősség várható a két alkotó által, még jó szokásomhoz híven megcsodáltam a borítót is. És be kell, hogy valljam rögtön szerelembe estem. Még egy ilyen csupa bűbáj tündért, nem láttam mostanában. Nem csak gyönyörű, de amikor rátekintek, elfog egy végtelen szeretet is a kislányt látva.
És ha már erről írok nektek, a könyv belső illusztrációi is fantasztikusak, hiszen ugyanez a lágy bájosság tükröződik vissza a képeken, ráadásul hűen követik a történet alakulását.

Tíz apró mese búvik meg a lapokon, minden mese Lillenről szól. Az ő élete, barátai, a körülötte élő különböző varázslények és a környezetük a központi témája a meséknek.
Az írónők szépen, harmonikusan veszik fel egymást történet vezetését. Egyszer sem éreztem, hogy elcsúszott volna, valahol ez a bizonyos mese szál.
Az egyes történeteket az írónők felváltva alkották meg, és ezzel kellemes változatosságot biztosítanak.
A mesék nem csak kedvesek, de tanító szándékuk is hamar megmutatkozik.
Minden varázslény tartogat valami új információt az olvasó számára, ami gazdagítja a tudásunkat és bevezet a népek világába.
Lillen cserfes, kíváncsi és egyre bátrabb kislány. Szófogadó, de megvan benne az a határtalan érdeklődés a világ iránt, hogy ahol csak lehet, picit kibújjon az intelmek alól.
Van, mikor kicsit kellemetlen helyzetbe keveredik, de mindig megtalálja a mosolyra való lehetőséget és végtelen szeretettel tekint minden új és régi kis barátjára.

A sok lény közül bevallom a sárkány bűvölt el a legjobban. Nem is én lennék, ha nem így lett volna.
Végtelen szeretettel tekintek eme csodálatos lényekre és a róluk szóló történetet kétszer is elolvastam.
Viszont lenne egy apró megjegyzésem az írónők felé. Lillen csodálatos és különleges kislány, erről, ha nem írtok, akkor is rájövök. Viszont túl sokszor hoztátok az olvasó tudatára milyen más és különleges a többi tündérhez képest. Engem az olvasás folyamán zavart egy idő után.

Összességében elmondhatom remek olvasási élményben volt részem és csak remélni merem, hogy a folytatása is hamarosan elkészül. Cseppet izgalmasan lett a vége.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése