2022. február 1., kedd

Diana Hunt: Őrületbe kergetsz "Vannak olyan könyvek, amelyek olvasás után nagy hatással vannak az emberre lelkére, de ez a könyv az emberi elmére is nagy hatást gyakorol"

Szeretném megköszönni a lehetőséget Diana Hunt írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazin szerkesztőségének, hogy elolvashattam Diana Hunt: Őrületbe kergetsz c. pszicho-thriller regényét, amely furfangos módon egy kis romantikát is tartalmaz.

Diana Hunt:
Őrületbe kergetsz

Tartalom:

Megöltem Winklert, mégis ártatlan vagyok.”
Conor Fostert egy brutális gyilkosság helyszínén fogják el. Testét ellepi az áldozat vére, a késen lévő ujjlenyomat tökéletesen egyezik az övével.
Állítása szerint a tettes Lenard. Lenard Axe, nem más, mint elméjének a másik lakója.
Szabadságát ugyan elveszti, de börtön helyett a Bridewood elmegyógyintézet foglya lesz.
Dr Nathalie Lawson vállát súlyos teher nyomja.
Megállapítani, hogy valaki többszörös személyiségzavarban szenved, vagy mesteri színjáték kíséretében csupán hazudik, embert próbáló feladat.
Főleg, ha a doktornő gondolatait más is leköti. Ami eleinte csak furcsa, majd rémisztő érzéseket kelt benne.
Az új beteg és a hátborzongató események között párhuzamot vonni őrültség lenne.
Vagy talán mégsem?

Véleményem:
5/5

Az írónőnek ez a második könyve, és én voltam olyan szerencsés, hogy mind a kettőt olvashatom. Bátran ki merem jelenteni, hogy ez a regény sokkal jobb volt, mint az előző, a Titokzatos Útitárs. Bár megvallva azt is szerettem, de ennél a könyvénél nagyon sok változást és fejlődést vehet észre az olvasó. Ennél a regénynél több a párbeszéd és pörgősebb az esemény. Szerintem az írónő ebben a könyvben találta meg azt a zsánert, amiben nagyon jól érzi magát.
Az Őrületbe kergetsz c. regénye olvasása közben én is kezdtem megőrülni. Izgalmas volt, az utolsó oldalakig fent tartja az olvasó érdeklődését. De a végével nem vagyok megelégedve, mert számomra lezáratlan. Remélem, dolgozik már a következő részen, mert rengeteg kérdésem lenne. Sok ’’Miért? Mi van? Ne már! Ezt nem hiszem el! Hol vagyok?” kérdés és érzés volt bennem. Szerintem nem csak én voltam így olvasás után.
De kezdjek is bele az értékelés írásába, igaz?
A történeten látszik az, hogy nagyon sok kutatómunkát igényelt. Ha az ember figyelmesen olvassa a könyvet, nagyon sok mindent megtudhat az adott betegségről, ahogy sok minden másról is.
Az alaptörténet egy pszichológusnőről, Nathalie-ről és betegéről, Conorról szól.
Conort a Bridewood intézetbe szállítja a rendőrség, miután kihallgatták. Erre azért volt szükség, hogy megtudják azt, hogy valóban van-e többszörös személyiségzavara vagy csak megjátssza az egészet azért, hogy elkerülje a börtönt. Vagy esetleg valami más van a háttérben? Ezt kell Dr. Lawsonnak kiderítenie. Erre kéri fel őt főnöke, Henry. Nathalie már az első perctől kezdve érezte azt, hogy nem lesz könnyű dolga a férfival. Elkezd vonzalmat érezni egy idő után a páciense iránt. Először úgy érzi, hogy ezt csak Conor vetíti ki rá, de végül is bevallja saját magának, hogy ez nem igaz. Többször is úgy érzi, hogy beszélnie kellene valakivel az érzéseiről, ezért felkeresi régi mentorát, Andreát. De ez nem minden, mert mióta megismerte Conort, furcsa telefonhívásokat kap az éjszaka közepén, sőt elkezdték őt követni is. Arra gondol, hogy a férfi van a háttérben, és valahogy ki tudott jutni az intézetből. Attól függetlenül, hogy szinte lehetetlen onnan megszökni. Ezt ő is tudja, de mégsem képes elfogadni. De ha nem Conor az, akkor ki? Ki követi őt és miért? Mi az összefüggés?
De még rengeteg minden történik a regényben és az intézet falain belül is.
Ez csak a történet rövid összefoglalója volt az én részemről.
De most ha megengeditek, feltennék pár kérdést, ami engem nagyon is foglalkoztatott olvasás során és olvasás után. Van, amire már kaptam választ, van, amire még mindig nem.
Íme, nézzünk ilyen kérdéseket:
Kicsoda valójában Conor Foster? Valóban ő gyilkolta meg a férfit, és ha igen, miért tette? Ki követi Nathalie-t és miért? Honnan van valójában a sebhely a férfi arcán? Mit akar Patrik Nathalie-tól igazából? Ki bántja az intézet falai közt Conort? Ki az a barát, aki segít Conornak? Mit rejt a múlt? Milyen titkok veszik körbe a férfit? Valóban személyiségzavarban szenved, vagy csak megjátssza? És kicsoda az a Conor Foster, akit Nathalie meglátogat egy másik intézetben, mert nem az, akit ő kezelt, ez már biztos. Hová tűnt az a Conor, akit ő kezelt? És a papírokon az ő neve helyett miért Nicoé szerepel? Mi köze van a két férfinak egymáshoz? Ki az igazi gyilkos?
Miért kellett meghalnia Winklernek? És valóban igaz, hogy Winkler bűnös volt abban, amiért vádolta őt Lenard? Vagy valami köze van hozzá? Lenard valóban Conor egyik személyisége?
Szóval mindenkinek ajánlom, aki szereti a fordulatokban, izgalmakban gazdag történeteket. Ezt a könyvet 18-20 év feletti olvasóknak ajánlom inkább, azért, mert vannak olyan részek benne, amit még nekik is nehéz megemészteni. Figyelmes olvasók sokat tanulhatnak belőle. Sőt szerintem lesznek olyanok is, akik akaratuk ellenére, de figyelni fognak az emberekre maguk körül, és majd megpróbálják elemezni őket. Mert ez a könyv kihat az elmére is.
Ez a könyv nekem tényleg az egyik kedvencem lett. Remélem, lesz folytatás és hamarosan olvashatom is.
Még egyszer szeretném megköszönni a bizalmat Diana Hunt írónőnek, az ajánlást pedig Kovács Áginak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése