2020. szeptember 30., szerda

Suzanne Wolf: Bilincs mögött "Egy szívet melengető nem mindennapi akcióval, titokkal, szenvedélyel, humorral átszőtt, vérbeli romantikus könyv. Lucassal a főszerepben. "

Köszönöm szépen az írónőnek a lehetőséget, hogy olvashattam ezt az izgalmakkal, akcióval, humorral, szenvedéllyel teli csodát.

Lekötelezett engem a bizalmával. Köszönöm, Suzanne Wolf írónő.

Most egy olyan történetet olvashattam, amit már nagyon rég óta vártam. Lucas és Gaby már akkor a szívembe lopták magukat, amikor a Jelvény mögöttben olvastam róluk először.

Suzanne Wolf
Bilincs mögött
(Mögött 2.)


Tartalom:

Gabriella Cooper frissen végzett kriminálpszichológus, aki gyerekkora óta szerelmes legjobb barátnője bátyjába, Lucas Fosterba. Lucas viszont minden egyes alkalommal és minden lehetséges módon tudtára adja, hogy csak a húgának tekinti. Egy látszólag meggondolatlan lépés miatt Gaby életveszélyes fenyegetést kap egy veszélyes bűnözőtől, aki több bankot is felrobbantott és kirabolt a városban. Ebben a feszült helyzetben Lucas sem tudja tovább titkolni érzéseit a lány iránt. Vajon Gabynak sikerül kilépnie a ráragasztott szerepből, és bilincsbe tudja verni Lucas szívét, hogy magához láncolja? Meddig tudja tagadni egy férfi az érzéseit? Ebben a kötetben a mögött sorozat első kötetéből a „Jelvény mögött” című regényben már megismert Gaby és Lucas történetét követhetjük nyomon. Vidám párbeszédek, akció, intrika és feszültség egy kis romantikával fűszerezve az írónő legújabb regényében.

Véleményem:
5/5

Már izgatottan vártam ezt a történetet, amit most végre a kezembe foghatok. Mert bevallom, ezt a párost vártam talán a legjobban az egész sorozatból, noha még csak a sorozat második része jelent meg, mégis Lucas és Gaby története áll hozzám a legközelebb. Hogy miért, azt még jómagam sem tudom. Az első részben Lucas a bőröm alá férkőzött. Most pedig még jobban belelopta magát a szívembe. Megmondom őszintén, hogy párszor fel tudtam volna képelni ezt az ősembert, de hát ő ilyen. Egy érző lélek, aki a szíve helyett az ösztöneire, vagy az agyára hallgat, ami valljunk be, nem mindig jó tulajdonság. Mert ezzel saját magának okoz kellemetlen és nehéz perceket. Gaby éppen az ellentéte, ő a szívére hallgat, de mégis fél kimutatni az érzéseit. Mert úgy érzi, hogy akit szeret, az nem szereti őt. Pedig ez a nagy mamlasz nagyon is szereti, még ha igen érdekes módon mutatja is ki neki. Persze ha ő úgy szereti Gabyt, mint a húgát akkor én magam vagyok Paprika Jancsi. Na, kezdjük akkor a könyv értékelését. Egy izgalmas, akcióval és szenvedéllyel teli krimit kaptam humorral fűszerezve. Az olvasó nem tudhatja, hogy éppen mi miért történik, vagy mikor. Voltak a könyvben olyan részek, amikor meg kellett állnom, és el kellett gondolkoznom bizonyos részeken. Ha az olvasó nem figyelmesen olvassa a történetet, akkor lényeges dolgok felett siklik el a figyelme. Sok apró dolog ad ki egy egészet. Az első történetben Lizi életére törtek, ebben Gabyéra. Ez a rész egy bankrablás sorozat megfejtését mutatja be. Hogy némely emberek milyen trükkösek. E történet bemutatja azt is, hogy mi történik akkor, ha egy egész család áll mögötted. Kiderül az, hogy mennyire erős egy régi barátság. Az írónő szépen és fokozatosan építi fel a történéseket. Hiteles, az olvasó azt képzelheti, hogy maga is része a történetnek. Vagy éppen ebben él. A személyek valóságosnak tűnnek akár lehetnének a barátaink, családtagjaink vagy szomszédaink is. De mint minden jó könyv végén, itt is volt hiányérzetem. És olvasás közben rengeteg kérdés merült fel bennem. Amire vagy kaptam választ vagy nem. Amire nem, arra remélem, a következő részben választ kapok.

Íme pár kérdés:

Tényleg csak ennyit ér egy testvéri kötelék? Mennyire lehet erős egy olyan lány, akit az anyja „eldob” magától, s aki elveszti a támaszát, aki nem más, mint az édesapja? Mennyire jelenthet jót vagy rosszat az, ha olyan személy jelenik meg a múltunkból, akit soha többé nem akarunk látni? Monica mindig is ilyen kiszámíthatatlan természet volt, vagy csak a gyász hozta ki belőle? Hogy tudja Gaby feldolgozni az „ajándék” által kapott sokkot? Lucas hogy küzd meg az érzelmeivel? Mennyire áll közel Lucas és Gaby a szakításhoz? Mi történt Briannal a múltban? Miért nem szólt senkinek Brianon kívül a babáról Linda? Linda hogyan élte meg a veszteséget? Milyen nemű kisbabát vár Lizi és Mike? Megszületik a pici ebben a részben? Milyen kalamajkába kerül Gaby?

S ezenkívül rengeteg kérdés kavarog még a fejemben. Ezek közül van, amire választ kapsz, de van olyan is, amire még nem. De hogy ezek melyek, akkor tudod meg, amikor elolvasod a Bilincs mögött c. történetet Suzanne Wolf tollából.

Kedvenc idézetek: 
Newline kiadó


2020. szeptember 28., hétfő

A fantasy világa I. Urban fantasyMi is a fantasy? Ennek a szónak a hallatán sokaknak mágusok, sárkányok, elvarázsolt világok és középkori várak jutnak eszébe. Részben igazuk is van, de azért nem szabad azt hinni, hogy a fantasy műfaj itt ki is merül. Lényegében bármi, ami elrugaszkodik a valóságtól, az fantasynak tekinthető. Ezért is nehéz kategorizálni ezt a zsánert, mert nagyon tágan értelmezhető. Talán ezért is van az, hogy gyakorlatilag megszámlálhatatlan típusa létezik. Ebből szeretnék most a teljesség igénye nélkül párat bemutatni.

 Előszőr az én személyes kedvencemmel kezdem, ez pedig az urban fantasy. Ezt magyarul lényegében városi fantasynak is lehetne hívni, ugyanis az urban szó a latin urbs szóból származik, ami várost, fővárost jelent. Rómára is utaltak ezzel a szóval.

 És miért beszélünk városi fantasyról? Az urban fantasy fő ismérve, hogy a mi időnkben és a mi valóságunkban játszódik. Többnyire egy ismert nagyváros szokott a helyszín lenni, de nem minden esetben. Az ilyen művekben a történet folyamán kiderül, hogy léteznek a világunkban különös lények, vagy eleve a főhős tartozik közéjük, vagy a főhős valamilyen úton-módon felfedezi ezeket a teremtményeket. Esetleg egy rejtett világra bukkanunk a mi világunkon belül, ahova többnyire valamilyen kapun keresztül jutunk át. Gyakori témája az urban fantasynak a mágia is. Ez esetben az adja a történet fantasy elemét, hogy léteznek köztünk varázslók, esetleg még a főhősről is kiderül, hogy közéjük tartozik, és végig követhetjük, ahogy megtanulja a mágia csínját-bínját.

 Természetesen ez az altípus is épp olyan, mint a többi: rengeteg árnyalata van. Sok más zsánerrel is jól vegyíthető, amitől még érdekesebbé válik.

 Maga a fantasy előszőr az angolszász területeken terjedt el, és vált népszerűvé. Főleg mióta elismerték, mint különálló zsánert, mert sokáig erre nem került sor. Ezért is lehet azt mondani, hogy a fantasy – és így az urban fantasy is – meglehetősen fiatal zsánernek számit, pedig igazából a történetmesélésben ott van azóta, amióta az emberek szórakoztatják egymást különféle mesékkel. Mostanra igen kedveltté vált hazánkban is, és sokan olvasnak ilyen jellegű könyveket. Sajnos a magyar olvasók köztudatába még annyira nem kerültek be a magyar szerzők tollából származó urban fantasyk, pedig már nálunk is több író tett le az asztalra olyan művet, ami remekül megállja a helyét a témában, és érdemes lenne ezeknek nagyobb figyelmet szentelni.

 Több magyar író is a magyar folklórhoz nyúl, és azok elemeit ülteti a mi valóságunkba. Ez szerintem több tekintetben is érdekessé teszi az ilyen történeteket. Egyedivé válik tőle a magyar urban fantasy világa, és élvezetes köntösbe bújtatva ismerteti meg a fiatalokkal a magyar mitológiát. De nem a magyar legendák az egyetlenek, amikből merítenek az írók. Sok urban fantasy van, ahol az ógörög vagy latin mondavilág elevenedik meg, de a skandináv mítoszok is felbukkannak magyar szerzők könyveiben is.

 Urban fantasynak tekinthető a legtöbb vámpíros és/vagy farkasemberes történet is. Ennek a legegyszerűbb oka az, hogy többségében a mi valóságunkban játszódnak, viszont vámpírok és farkasemberek nem léteznek, így olyan elem szerepel bennük, ami elrugaszkodik a valóságtól.

De vegyíthető ez a zsáner a horrorral is, aminek segítségével sötét hangulatú urban fantasy horrort kapunk.

 És akkor mutatok pár magyar szerző tollából származó könyvet a témában, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá.

Nem sorolom fel az összeset, ami eddig megjelent, csupán példákat mutatok!

 

Basa Katalin: Névtelen királynő

Ez a könyv a magyar népmeséket dolgozza fel, és építi bele a mi modern világunkba.

 


Eszes Rita: Rókatündér

Itt a japán kultúrába és mondavilágba nyerhetünk egy kis betekintést, úgy, hogy a történet a mai fiatalok problémáival foglalkozik.

 


Lana Millan: Raziel

Ne tévesszen meg a név, az írónő magyar. Az ő könyvében az angyalok és a démonok keverednek közénk.

 

Szécsi Noémi: Finnugor vámpír

A címe jól elárulja, hogy vámpíros történetet kapunk jó adag humorral, ha elolvassuk ezt a könyvet.

 


On Sai: Apa, ​randizhatok egy lovaggal?

Ebben a könyvben a mi átlagos világunkból nyílik kapu egy másik világra.

 

Illyana Sanara: Látók háza

Ez a történet több ókori mitológiára épül.

 


Fróna Zsófia: A fegyverforgató

Ebben a történetben kiderül, hogy különleges lények élnek köztünk, akik a túlélés érdekében szövetkeznek az emberekkel.

 


Selena B. Lowell: Démonok árnyékában

Ez a könyv tökéletes példa a borzongató urban fantasy horrorra.S. A. Locryn: Gyufaláng - ("Írónőnek olyan történetet sikerült írnia, hogy még később is ezen rágódjak, ami nagy ritkán fordul elő velem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire a szívembe fogom zárni Tamást és Sándort.")

Szeretném megköszönni S. A. Locryn írónőnek azt, hogy lehetőséget kaptam elolvasni a számomra legszebb történelmi romantikus történetet, a Gyufaláng című kötetét. Nem gondoltam volna, hogy ennyire hiányozni fog Tamás és Sándor. Később biztosan újra fogom majd olvasni. Mert ez a történet holtbiztos, hogy nem egyszeri olvasós

S. A. Locryn:
Gyufaláng
 

Tartalom

 Nemessy Sándor százados önmaga árnyékaként éli életét a hamvaiból épp újjáéledő Budapesten.
1947 karácsony előestéjén talál rá a hadifogságból szabadult őrmesterre. Szép Tamás tudja, hogy meg kell változtatnia a jövőt, és meg kell mentenie a századost, mindig ez a szándék vitte előre.
Megtalálja-e az elhatározást magában, hogy az érzései szerint cselekedjen? Ha lesz hozzá mersze, vajon hagyják-e neki?
Lehet-e két férfi barátságából több egy bizalmatlansággal átitatott korszakban, amikor a másság főbenjáró bűn volt?

 Véleményem
5/5

 Nemrég fejeztem be a könyvet, de még mindig a hatása alatt vagyok. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy mi lehet Sándorral és Tamással. Mariannal, Karcsival és Bencével. Vajon mi történhetett velük?

Írónőnek olyan történetet sikerült írnia, hogy még később is ezen rágódjak, ami nagy ritkán fordul elő velem. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ennyire a szívembe fogom zárni Tamást és Sándort. Élethűen mesélte el a történetüket, mintha maga is ott lenne, vagyis nem, hanem valaki elmesélte, és ő pedig megírta.

Ez akár a valóságban is megtörténhetett volna. Egy olyan időben, korszakban, ahol az ilyen szerelemért halál járt volna. De ők ketten dacoltak mindennel. Hiszen a szerelem a legerősebb a világon.

Mindent legyőz, világokat dönt romba. El sem tudom képzelni, milyen lehetett az élet a háborúban, és utána az életbe visszarázódni. Nem merek belegondolni sem. Ez a történet iszonyatosan lelkivilágomba tört. Féltettem őket, hogy ne legyen semmi bajuk.

Ez a történet a szerelemről, szabadságról és az életben maradásról szólt. Egy olyan világban, ahol ezért meglincselik, megölik az embert. Ez a történet rávilágít arra, hogy történjen bármi, a sors vagy az univerzum mindig kitalál valamit. Összehozza, akiket össze kell hozni.

És ami még tetszett az - az, hogy S. A. Locryn olyan dolgot tett, amit eddig soha egy író nem tett volna. Olyan apróságot csempészett bele a történetbe, hogy szinte fel sem fogtam, mennyire fontos szál lehetett a cselekmény sodrásában.

Az egész történetben Tamással tudtam azonosulni. Az ő szemével, érzéseivel bepillanthattam az álarca mögé. Átéreztem, miken mehetett keresztül, és miket kellett megtennie még, hogy elérje a számára kijelölt boldogságot. Flashbackek, vagyis a visszaemlékezések nagyon ott vannak, így értelmet nyertek, hogy mikor, hogyan találkoztak a szereplők, és elképzelhetjük, milyen lehetett frontvonalon harcolni. Néha úgy éreztem, mintha magam is ott lettem volna, hallani véltem a sipító hangokat.

Izgultam, vártam, mi lesz a vége. Hogy vajon beteljesül végre a szerelmük, a kapcsolatuk? Mi lesz ezután? Forogtak az agyamban a kérdések. Sokszor félre kellett tennem, mert volt olyan jelenet, amit nem bírtam olvasni. Ilyen volt Sándor kínzása, Tamás elvesztett családjának titka, a bántalmazások és sok minden más.

Ezért is tartott számomra sokáig kiolvasni a könyvet. S. A. Locryn méltán lehet büszke. Fantasztikus történetet írt. Zseniális! Ezek után kíváncsian várom, mivel fog előrukkolni. 

Ha rajtam múlna, 100 csillagot adnék. Semmi kivetni való hibát nem találtam. Egyszerűen fantasztikus. Ezt mindenkinek el kell olvasnia.

Szívből ajánlom nektek ezt a nem mindennapi történetet.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

S.A. Locryn írói oldala

Book Dreams Kiadó 

 

2020. szeptember 27., vasárnap

Erika Czirják: Útravaló sütik "Egy könyv, amely még a felnőtteknek is meghozza a kedvét a sütéshez, együtt gyermekeikkel"

Szeretnék köszönetet mondani Erika Czirják írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy olvashattam ezt a mesekönyvnek álcázott gyermek szakácskönyvet.

Most egy olyan könyvet volt szerencsém elolvasni recenzióban, ami még csak most fog megjelenni. Ez nem más, mint Czirják Erika: Útravaló sütik c. könyve. Köszönöm a lehetőséget.


Erika Czirják: Útravaló sütik

 Tartalom:

Vettem pár egyszerű konyhai alapanyagot...

… és belehempergettem őket életszerű történetekbe. Megszórtam az egészet egy csapott teáskanál tanulsággal, csipetnyi humorral, meg egy kis apróra vágott bonyodalommal.

Végül belesütöttem egy kis fűszerkeveréket az összetartozásról, bátorságról, engedelmességről, elfogadásról, szorgalomról, felelősségről, kitartásról, a türelemről, a kreativitásról…

S hogy végül mi sült ki ebből az egészből?

Az Útravaló sütik!

Tálalható:
olvasós, beszélgetős, falatozós, közös programként a családodnak
élményszerű, interaktív játékóraként a tanítványaidnak
felejthetetlen együtt töltött időként az unokáidnak

Garantáltan ízleni fog a gyerekeknek! 🙂

Értékelés:
5/4,5

Most egy aranyos, kis könyvet olvashattam el, ami gyermekeknek szól, 6-8 éves kortól. Ez attól függ, hogy milyen a gyermek. De én szívem szerint 8 éves kortól ajánlanám. Nekem tetszett az, hogy a rövid kis mesékben volt tanulság, amit az írónő a mese végén ki is emelt mindig. Emellett az útravaló kérdések engem is elgondolkoztattak, hogy mi is a helyes válasz erre. Mit válaszolna erre a régi gyermeki énem, és mit a mostani felnőtt, s e kettő között mekkora különbség lenne? És vannak a mesék és a kérdések végén receptek is, amiket a kisebb gyermekek felnőtt segítségével, a nagyobbak akár egyedül is elkészíthetnek. A receptek leírása érthető, aranyos, mert közben dicsérve van a gyermek, és néha vicces, mert az írónő beleviszi a humorát is. Hogy hogyan? Hát úgy, hogy figyelmezteti a gyerekeket, hogy ne kövessék el azokat a bakikat, amik a történetben vannak. És a receptek végén ott vannak a kész ételekről a képek. Annyira jól meg van minden fogalmazva, hogy én felnőtt fejjel is kedvet kaptam a sütéshez. A könyvet bátran ajánlom akár iskolákban is alsó tagozatos gyermekek számára tanórákra is. Mert egy-egy mese végén lévő kérdéssor megfelelő lenne arra, hogy a gyermekek elgondolkozzanak akár egyedül, akár csoportban a kérdéseken. Az illusztrációk aranyosak és viccesek egyben.

Két kedvenc mesém is volt ebben a könyvben, de nem árulom el ám, hogy melyek voltak azok. Annyit mondok még, hogy én a recepteket biztos ki fogom próbálni az unokahúgommal és unokaöcsémmel is.

Csak ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a tanulságos, de rövid meséket, akik szeretnének kedvet csinálni gyermekeiknek a főzéshez/sütéshez. Roppant egyszerű, de finom receptek találhatók benne.
 

2020. szeptember 26., szombat

Interjú Ella Steel írónővel "Olyan nőkről ír amilyenek mi is szeretnénk lenni egyszer, de a alfahímei sem kutyák"

Most egy olyan fiatal hölggyel beszélgetek, akinek a könyvei egymás után következnek. Alig pár éve került be a köztudatba Ella Steel, de már 7 könyvvel büszkélkedhet, amiből az egyik bővített kiadás, és már most rengeteg ötlete van az elkövetkezőkre nézve. És hamarosan kijön egy újabb regénye is, amit Marilyn Miller írónővel közösen írtak. Most kicsit kifaggatom Ella Steelt, hogy is indult a karrierje és hogyan jutott eddig el. És kérdezem a jövendő terveiről is, tartsatok velünk!Moncsi:
Mi vett rá arra, hogy elkezdj írni? Mindig is megvolt az érdeklődésed az írás iránt?

Ella: Őszintén, nem. 5 évvel ezelőttig még csak az olvasás sem vonzott igazán. Azt nem mondom, hogy addig egyetlen egy könyvet sem olvastam el, de valahogy úgy gondoltam, a könyvek nem az én világom. Mekkorát tévedtem. És mennyi unalmas perctől menthettem volna meg magam… Na, mindegy. Talán pont jókor voltam jó helyen, hogy mára eljussak addig, hogy ebben az interjúban az én válaszaimra legyetek kíváncsiak. 😊

Ami viszont biztos velem kapcsolatban, hogy mindig is romantikus lelkületű voltam. Jöhet krimi, akció, vér, minden. Egy a lényeg. Legyen benne romantikus szál. Jó erős szál :D

Ahogy belecsöppentem a könyvmolyok világába, falni kezdtem a sorokat. Én kis buta nem is gondoltam, hogy ennyi számomra jó könyv létezik a világon. És ami még ennél is jobb, hogy az írók között rengeteg magyar is van.

A napok teltek, a könyvek kiolvasásra kerültek, és egyszer csak az egyik este, megszólalt egy hang a fejemben. Le kellett írnom, amit diktált, és azóta nincs megállás.


Moncsi:
Hogy jött az ötlet, hogy megírd életed történetét? Mert, ha jól tudom 9O%-a az első könyvednek a valóság.

Ella: Ami a romantikus szálat illeti, igen. Annak majdnem az egésze megtörtént a valóságban is. A háttér és némi körítés viszont már a fantáziám szüleménye. Hogy miért akartam leírni? Mert, akinek elmeséltem a történetünket, mindig azt mondta: „Nahát, mint egy igazi tündérmese”.

Igazat adtam nekik, így nem volt számomra kérdés, hogy a fejemben megszólaló hang történetét mire fogom alapozni. Leírtam. És a legszebb, hogy sokan magát a könyvet is tündérmesének titulálják, holott a lényeg, az maga a valóság. Ezen mindig jót mosolygok 😊 De nem csak ez volt az egyetlen oka. Több olyan eseményt is papírra vetettem, ami velünk is megtörtént, amiknek a feldolgozásában nagyban közrejátszott, hogy kiírtam az érzéseimet.


Moncsi:
A Sors sorozat írása közben milyen nehézségekbe botlottál? Hogyan tudtad a felmerülő problémákat megoldani?

Ella: Problémák a sorozat megírása közben? Nem igazán voltak, legalábbis emlékeim szerint. Gyakorlatilag mindig tudtam, mit akarok, és viszonylag gyorsan meg is születtek a sorok. Ha valahol elakadtam, akkor az néhány szakmai, illetve technikai kérdés. Ami például az autók/kamionok meghibásodását illeti. Emlékszem, nem egyszer volt olyan, hogy felhívtam a férjemet, és vázoltam neki, mit akarok, és arra mondjon egy kivitelezési lehetőséget. Rövid gondolkozás után szerencsére mindig megoldotta a problémámat. Ilyen volt Jesse útszéli kamionszerelése is. Ahol a lényeg a hibakód felvillanása és a kényszermegállás volt, amit persze gyors és egyszerű javítás követett, hogy folytatni tudja az útját. 😊

Moncsi:
Miért pont az erotikus-romantikus műfajban kezdtél el írni? Milyen műfajban próbálnád még ki magad?

Ella: Mint az első kérdésnél már említettem, én alapjáraton egy romantikus lelkű nő vagyok. Nekem ez kell a működésemhez. Gyerekként rengeteg szappanoperát néztem. Száz részeket szenvedtem végig csak azért, hogy elérkezzünk a happy endig, na meg azokig a bizonyos tüzes csókokig, mert hogy azokban ugye csak annyi szerepelt :P

Moncsi:
Mi vett rá arra, hogy alfa-hímekről és erős nőkről írj? Mert ugye, nem sablonosan írsz az már biztos.

Ella: Először is köszönöm, hogy ezt mondod. Sokat jelent számomra, hogy véleményed szerint nem sablonosak a történeteim.

Hogy miért írok erős nőkről? Azt hiszem, ez is a szappanoperákig vezethető vissza. Anno is teljesen ki voltam készülve, amikor a sorozatok első száz részében a női karaktert megalázták, eltaposták, meggyötörték. Én onnantól kedveltem jobban ezeket, amikor végre elérkeztek a fordulóponthoz, amikor a sárba tiport lány felállt, és megmutatta, hogy őt nem lehet ilyen egyszerűen a sarokba vágni. Igazából konkrétan sosem gondolkodtam, hogy milyenek lesznek a következő karaktereim, mert ők magukat írják, de ha pszichológiai szinten gondolkodnék, akkor ezt nevezném meg indítékul. Szeretem, ha azonnal erősen indítanak, ami persze nem egyenlő azzal, hogy ne lennének mély érzésűek. Na, meg persze sokszor jó ilyen határozott személyiségek bőrébe bújni.

Moncsi:
Hogy jött az ötlet, hogy a Sors-Döntő után megírd a Sors-Fordulatot és a Sors-Fordítót, amik már Evan és Haley gyermekeiről szólnak?

Ella: Erre egyszerű a válasz. Az alapötletet a gyerekeim adták. Mind a ketten igen erős egyéniségek, és a Döntő is folytatást követelt, így egyértelmű volt, hogy a következő részek, róluk fognak szólni.

Moncsi:
Milyen nehezen engedsz el egy-egy karaktert? Vagy képes vagy elengedni őket?

Ella: Eddig teljesen még egyetlen karakteremet sem sikerült elengednem. Ez szerintem mindent elárul.


Moncsi:
Hogy jött az az ötlet, hogy rendőr párosról írj? Itt most Jay-re és Mirára gondolok.

Ella: Az egyik kedves olvasóm, Zsófi feltöltött egy képet a csoportomba. Azt mondta róla szeretne olvasni. És megszületettek. Nem terveztem, csak jött minden magától.

Moncsi:
Honnan ered a motorok és a rockzene iránti szereteted? Hogy alakult ez ki nálad? Mert mind a két dolog központi szerepet kap a könyveidben.

Ella: A rockzene mindig is életem része volt. Igaz, nem csak ezt a műfajt szeretem, de ez az egyik fő kedvencem.

A motorok szeretete az férjemmel együtt érkezett az életembe. Mivel a férfi karaktereimbe sokszor csempészek az ő tulajdonságai közül, így a száguldás iránti vágy sem maradhatott ki.


Moncsi:
Szerintem az egyik legmegkevertebb, legizgalmasabb könyved eddig Az indíték is érdekes, mert ebben a történetben soha sem tudja az ember, hogy most ki a jó, és ki a rossz fiú. Ennek a történetnek az ötlete, hogyan jött?

Ella: Erre is csak annyit tudok mondani, hogy Matt diktált, én pedig írtam.

Az nem titok, hogy az én történeteim két nagy családra oszthatóak eddig. Van a Keller és a Davis család. Matheo már a Sors-Fordulatban is feltűnik, igaz, ott még gyerekként, de már ott is leírtam olyan dolgokat, amiket akkor még csak nem is sejtettem, hogy miért tettem. A dolgok az ő történetében nyertek értelmet. Sokáig én sem tudtam mi lesz Matheo sorsa, de ő mindenről jó előre gondoskodott.

Moncsi:
Van valami „káros” szenvedélyed írás közben? (csoki, kávé, ropi, cigi, stb...)

Ella: Csoki, kávé, csoki, kávé, kávé és kávé, néha egy kis keksz :D

Moncsi:
Ha jól értesült vagyok, akkor hamarosan megjelenik közös könyved Marilyn Miller írónővel. Ez Az Üldözöttek címet viseli majd. Mesélnél róla, hogy milyen volt együtt dolgozni az írónővel? Vagy hogy milyen nehézségek akadtak írás közben?

Ella: Nagyon jól értesült vagy. Sőt a kérdések leírása óta, már a kezembe is vehettem az egyik legkülönlegesebb könyvemet. Miért olyan különleges? Mert nem egyedül írtam, hanem egy csodálatos írónővel együtt. De a különlegessége nem csak ebből adódik. Két általam is nagy-nagy kedvenc történetét szőttük össze. A könyv írását imádtam. Volt, hogy könnyes szemmel nevettünk egy-egy rész megírása közben. Nehézségek? Olyan igazi egymásnak esés nem. Egy-két kisebb kakaskodás volt ugyan, de azokat is gyorsan megoldottuk.


Moncsi:
Mi volt az a vicces, vagy nem vicces történet, ami megesett veled írás közben, és úgy érzed ezt sosem fogod elfelejteni?

Ella: Valószínűleg még nem volt ilyen, mert most hirtelen nem jut eszembe olyan egetrengető dolog. Az, hogy írás közben dalokat hallgatok és ritmusra mutogatok, meg néha kimondok bizonyos szavakat, vagy sírva nevetek, majdnem mindennapos.

Az ihlet általában a géptől távol veti rám magát, így volt már, hogy vezetés közben megállás nélkül mantráztam egy bizonyos részt, és alig vártam, hogy végre begépeljem vagy legalább lapot ragadva lekörmöljem.

A legtöbb részlettel kapcsolatban vannak emlékezetes pillanatok, amik a jelenetek felhozásakor megrohannának. Valószínűleg ezért sem tudok csak egyet kiemelni. 😊

Moncsi:
Milyen történetek vannak még a tarsolyodban? A közel és a távoli jövőben mik a terveid írás terén?

Ella : Az Üldözöttek után Logan Kenward története következik. Ő is régóta várja már a sorát. Több mint 2 és fél éve kezdtem el írni a Vágyak dallamát, így azt hiszem, kijelenthetjük, hogy épp itt van az ideje, hogy pontot tegyek a végére. Logan és Kíra szerelme a Keller családhoz tartozik. Utánuk viszont újra visszatérek Davisék háza tájára. Érkezik majd Travis és Mona az Érzéki rabság c. könyvvel, de saját sztorit kap Evelyn és Lilly is. Szóval vannak még tervek, sőt utánuk is vannak még ötleteim.

Moncsi:
Ha megengeded, lenne még egy utolsó kérdésem, ha nem titok. Miért váltottál kiadót? Mert, ha jól tudom, az első két rész a Sors sorozatból a Gyémántfelhő kiadó gondozásában jelent meg, a többi könyved pedig már a NewLine kiadónál.

Ella: Nem titok, de nem is volt ennek olyan különös oka. A Gyémántfelhő kiadó eredetileg egy írónő könyveinek kiadásával akart foglalkozni, mégis teret engedett egy-két szárnyát bontogató szerzőtársnak. Eleinte gördülékenyen ment a munka, de ahogy szaporodtak az én könyveim is, felmerült pár apró probléma. Idővel mind a ketten úgy éreztük, hogy a béke megtartása érdekében el kell váljanak az útjaink.

Moncsi: Köszönöm szépen az írónőnek, hogy válaszolt a kérdéseimre, és hálás vagyok, hogy elfogadta az interjú felkérésemet. Az írónő kedves és közvetlen, fiatal hölgy. Jót beszélgettünk. Ha izgalmas, fordulatos, erotikával és romantikával teli könyveket szeretsz, akkor Ella Steel könyvei neked szólnak.

Ella Steel hivatalos oldala


Álomgyár kiadó

2020. szeptember 25., péntek

Videóinterjú Sas Ágnessel, [bekezdés] díjas írónővel

 Egy videóinterjú keretein belül beszélgettem Sas Ágival [bekezdés] díjas írónővel. Mesél nekünk arról, hogy milyen érzés volt pályázni és nyerni, illetve a Lányregény című regényéről, továbbá arról is, hogy milyen párhuzamokat lát a hivatása, valamint az írás között.


Magyar Szerzők Szigete 
 videóinterjúk a hazai könyves élet szereplőivel
youtube csatorna


Az írónő facebook oldala:

2020. szeptember 18., péntek

Interjú Suzanne Wolf írónővel ''Azért írok rendőrökről mert ez a világ vesz körül nap mint nap"

Most egy olyan kedves írónővel beszélgethetek, aki az egyik nagy kedvencem. Történetei nem mindennapi emberekről szólnak, akik mindennapi problémákat oldanak meg a maguk módján. Most fog ennek a hölgynek megjelenni a második könyve Bilincs mögött címmel. Ezért szeretnék neked itt is gratulálni, kedves Suzanne Wolf.


Moncsi:

Mi vett arra rá, hogy tollat ragadj, és kiírd magadból ezeket a nem mindennapi történeteket?

Suzanne Wolf: Igazság szerint egy véletlen. Egy romantikus csoportban olvasgattam részleteket. Hirtelen ötlettől vezérelve leírtam egy hosszabb szösszenetet (ami már pár napja a fejemben kavargott), amit megmutattam Lakatos Gabinak. A reakciója azonnali és zsigeri volt. Rám parancsolt, hogy folytassam.

Moncsi:

Miért pont a romantika, erotika és egy kicsit krimi szálon kezdtél el írni?

Suzanne Wolf: Mert ez a műfaj a kedvencem. Szeretem a romantikus történeteket és a krimit is. Miért ne ötvözhetnénk a kettőt akkor ?(Nevetés)

Moncsi:
A Jelvény mögött az első könyves gyermeked, amit már papír alapon is kezében foghat az olvasó. Milyen érzésekkel töltött el téged az a tudat, hogy végre így egészben is a kezedbe foghatod a munkád gyümölcsét?

Suzanne Wolf: Elmondhatatlanul jó érzés. Igazán nem is lehet szavakkal elmondani. Hihetetlen érzés olvasni és hallgatni az olvasóim reakcióit. Minden író rémálmokkal küzd egy könyv megjelenésénél. „Vajon szeretni fogják az olvasók? Kíváncsi lesz egyáltalán rá valaki?”
Moncsi:

Honnan jött az ötlet, hogy rendőrökről írj? És olyan dolgokról, mint a korrupció, titok és gyilkosság? Ezzel szeretnéd az olvasónak a figyelmét felhívni a rendőrök által végzett munkára esetleg?

Suzanne Wolf: Én ebben a világban élek már nagyon hosszú ideje. Sokan csak az egyenruhát látják. Nem veszik észre az embert a ruha mögött. Innen is jött a sorozat alcíme. „Mögött sorozat”

Moncsi:
A könyveidben pontos ismerettel írsz a rendőri munkáról. Ebben a világban van esetleg tapasztalatod? Vagy kutató munkát végeztél?

Suzanne Wolf: Mint már említettem, én ebben a világban élek. Katonák, rendőrök, tengerészgyalogosok között. Nem kellett tényleges kutatómunkát végeznem. Ha megakadtam egy-egy technikai részletnél csak felhívtam egy barátomat, vagy esetleg ráírtam az interneten. Igaz néha napokat kellett várni a válaszra, mert átkozottul messze van a nagy homokozó (sivatag). Egyes részeket szándékosan túlzok el. Ennek is meg van az oka.

Moncsi:

Tudnál kicsit mesélni a Jelvény mögött c. könyved megszületéséről?

Suzanne Wolf: Csak egy hirtelen leírt szösszenettel kezdődött az egész. Mikor megosztottam egy csoportban nagyon meglepődtem a visszajelzéseken. Mindenki még többet akart belőle. Hát így indultam neki. Én magam sem gondoltam volna, hogy mire a végére érek több, mint háromszáz oldalas lesz. Mike és Lizi karakterét nem volt nehéz megalkotni. Bennük és még sok más szereplőben magukra ismertek az emberek.Moncsi:
Hogyan jött az a ötlet, hogy sorozatot írj és nem egy önálló könyvet?

Suzanne Wolf: Hát erről a csoportom tagjai és az olvasóim tehetnek. Ahogy jöttek folyamatosan a részletek úgy jöttek a kérdések és a kérések tőlük. Ha jól emlékszem, éppen te voltál az egyik hangadó. (Nevetés) Lucas történetét is ők erőszakolták ki. Nem mintha olyan nagyon kellett volna erőszakoskodniuk velem. Lucas után a legtöbben Brian és Noel történetére lennének kíváncsiak. Így szépen lassan mindenkire sor kerül.

Moncsi:

Amikor befejezel egy könyvet, könnyen elengeded a karaktereket? Vagy vannak, akiket nem szívesen engednél el, és a közel vagy távoli jövőben még szerepet fognak kapni pontosan emiatt?

Suzanne Wolf: Igen vannak olyan szereplőim. Elég nehéz elengedni őket. A karakterek olyanok mint a gyerekeink. DE nem titok, hogy többen is vissza fognak még térni. Sőt átfedések is lesznek más sorozatomból. De ez még a jövő zenéje.

Moncsi:

A Jelvény mögöttben megismerhettünk több olyan szereplőt akik kedvencé váltak. Ők a továbbiakban szerepelnek még, vagy nem mindenki kap teret? Itt gondolok Jimmy-re, Liza és Lucas nagybátyára és sok egyéb mellékszereplőre.

Suzanne Wolf: Egy sorozatot úgy próbál megírni az ember, hogy minden régi szereplő szerepet játszik benne. Nem felejtjük csak úgy el a srácokat, elvégre ezeknek az embereknek a sorsa szorosan egymáshoz kötődik. Tehát igen. Vissza fog térni mindenki a többi részben is.

Moncsi:

Mennyi részesre tervezed a Mögött sorozatot? Vagy ez a szám még változhat?

Suzanne Wolf: Aki követi az oldalamat, az már minden részből olvashatott részletet. Négy részesre terveztem a sorozatot. Mike és Lucas történetét még kettő követi. Brian és Linda jön a sorban, és Noel sztorijával lesz teljes a sorozat.

Moncsi:

Hamarosan megjelenik a következő regényed a Mögött sorozat második része, a Bilincs mögött. Amihez gratulálok. Ha jól tudom, akkor ez a történet Lucas és Gaby története lesz. Őket megismerhettük az első részből. Mesélnél erről a történetről kicsit? Milyen érzéssel tölt el, hogy hamarosan egy újabb gyermeked kerül ki a nyomdából?

Suzanne Wolf: Nagyon szépen köszönöm. Most úgynevezett kiadás előtti pánikban vagyok. De ez természetes dolog. Várom már, hogy a kezembe foghassam a nyomtatott példányokat. Nagyon jó érzés, hogy ennyien várják már. Sajnos a kiadással a vírus miatt csúsztunk egy kicsit a tervezethez képest.

Hogy miről szól? Két emberről, akik már nagyon régóta kerülgetik egymást. Természetesen most is lesz benne érzelem és erotika. Meg sok-sok vicces párbeszéd és riposzt is, mert azért Gabyt sem kell félteni. (Kuncogás) Ha nem haragszol, többet nem is árulnék el belőle. Akinek felkeltette a kíváncsiságát, annak csak az tudom ajánlani, olvassa el a könyvet.


Moncsi:

A csoportodban több megkezdett történeted is van. Ezekkel hogy haladsz? Lehet tudni, hogy ezek a történetek kikerülnek-e a nagy közönség elé?

Suzanne Wolf: Köszönöm szépen jól. (Nevetés) Igen. Több megkezdett és bemutatott történetem van. A terveim közt szerepel, hogy ezek is szépen lassan, teljes egészében napvilágra kerüljenek.

Moncsi:

Hogy fogadod az építő véleményeket/kritikákat a könyved/könyveiddel kapcsolatban? Milyen vissza jelzéseket kaptál eddig?

Suzanne Wolf: Az építő kritikát jól fogadom, mert látom benne hogy az illető segíteni szeretne. Ezeket általában meg is szoktam fogadni. Az bántó és sértő véleményeket már nehezebben viselem. Ezek nem konkrét hibát rónak fel, hanem csak odavetnek valamit, csak hogy bántsanak. Ezek nagyon el tudják venni az ember kedvét az írástól. De hála istennek többségében jó visszajelzéseket kapok. És nem csak barátoktól, mint azt sokan feltétélezik. Az első könyvem több mint 400 példányban kelt el, országos hálózatokon keresztül. Őszintén mondom, azt sem tudom, kik vették meg. De kapok üzeneteket az írói oldalamra, és ez nagyon jó érzéssel tölt el. Ilyenkor érzem, hogy érdemes folytatni a dolgot.

Moncsi:

Van olyan szokásod/tevékenységed, amit szívesen csinálsz az írás mellett/közben?

Suzanne Wolf: Írás közben nasizni szoktam (már ha eszembe jut, néha még enni is elfelejtek). Esetleg halkan szól a zene mellettem. De van olyan, hogy még a tévé is zavar. Szegény férjem a megmondhatója, hányszor kellett lábujjhegyen közlekednie a közelemben, mert még a tekintetemmel is ölni tudtam volna, ha megzavar. Ha ki akarom szellőztetni a fejem, akkor ellógok lovagolni. Vagy egy másik hóbortomnak hódolok, igaz ezt egyre ritkábban tudom megtenni, pedig a nyereg ebben is nagy szerepet játszik. Nem titok, hogy imádom a motorokat. Sajnos mostanában egyre kevesebbszer engedhetem meg magamnak, hogy egyedül pattanjak nyeregbe. Az sem titok, hogy szeretek rock koncertekre járni, sajnos ez az idén elmaradt. Így maradtak a könyvek, mert nem csak írni, de olvasni is szeretek. Mint sokan az ismerős írók közül, én is igazi könyvmoly vagyok.

Moncsi:
Mik a terveid a jövőre nézve? Milyen fantasztikus történetekkel szeretnéd elkápráztatni az olvasóidat?

Suzanne Wolf: A következő könyvemben egy igazi vagány motoros rabolja majd el a női szíveket. Majd jön a vízilabda csapat kapitánya és az ő kiscsibéje. De a gépemen sorakozik még a Mögött sorozat utolsó két része. A csoportomban már megemlítettem egy alakváltós sztorit is. De ezekről még nem szeretnék részletesen beszélni. Kell valami titok is az olvasóknak.

Moncsi:
Engedj nekem még meg egy utolsó kérdést. A te karaktereid érdekesek. Hogyan is értem ezt? Úgy hogy a férfi karaktereid nem azok a macsók, akikről a legtöbb könyvben lehet olvasni, hanem hétköznapi és érzékeny férfiak. Szándékosan alkottad őket ilyenre? És a női karaktereket? Hiszen ők sem azok a nők, akik ne tudnák megvédeni magukat.

Suzanne Wolf: Erre nagyon egyszerű a válaszom. Nem kellett nagyon alkotni őket, mert ők ilyenek. Mert egy száz kilós kommandós is eltud érzékenyülni. Ezeknek a férfiaknak nagyon is érző szívük van. A lányokat meg tényleg nem kell félteni, mert hogyan is működhetne egy házasság vagy egy kapcsolat, ha néha nem tennénk helyre ezeket a nagy melák pasasokat. Tudom, mert nekem is van otthon egy. (Vidám nevetés és kacsintás)


Moncsi: Köszönöm szépen Suzanne Wolf írónőnek az interjút. Örülök, hogy ilyen szívélyes válaszokat kaptam a kérdéseimre. Öröm volt ilyen nyílt és közvetlen személlyel beszélgetni.

Suzanne Wolf: Én köszönöm a megkeresést.

Ha szeretitek az izgalmas, akciódús rendőr történeteket, akkor a ti könyvetek a Jelvény mögött c. könyv Suzanne Wolf tollából. A további regényei is ilyen izgalmasak lesznek szerintem. Jó olvasást kívánok az interjúhoz :)


Suzanne Wolf hivatalos oldala

NewLine kiadó

Álomgyár könyvesbolt

2020. szeptember 17., csütörtök

Videóinterjú Fróna Zsófiával

Egy videóinterjú keretein belül beszélgettem Fróna Zsófiával a nemrég megjelent regényéről, a Fegyverek Házáról, mely A fegyverforgató című mű első része. Zsófi elárulja, hogy a könyve milyen utat járt be a megjelenésig, milyen egy fantasy-írónak az élete, miként született egyáltalán a könyv gondolata, ahogy azt is, hogy mikor jelenik meg a második rész. 

Magyar Szerzők Szigete - videóinterjúk a hazai könyves élet szereplőivel
youtube csatorna

Az írónő facebook oldala: 


A könyv elérhetősége e-könyvben:

NewLine kiadó

A könyv elérhetősége nyomtatásban:

NewLine kiadó

 

Osvald Ajna: A láthatón túl ( Aura 1.) - ("Nos az első részekkel mindig bajban vagyok. Általában az első rész tudd nagyot dobni, utána a sorozat többi része nem igazán.Szóval itt fordítva történt. ")

Szeretném megköszönni Osvald Ajna írónőnek, hogy lehetőséget adott elolvasni  A láthatón túl (Aura 1.) című könyvét. Érdekes történetet kaptam kézhez. Nem olvastam még, olyan könyvet, ami egy édes kis tüneményes kutyusáról és a gazdájáról szóljon. Kellemes kis olvasmány volt számomra, könnyed kikapcsolódást tudott nyújtani.

Osvald Ajna:
A láthatón túl
(Aura 1.)


Tartalom:
Mit lennél hajlandó feladni a szerelemért? Hanna, a 25 éves érdi lány mindent odadob. Imádott karrierjét, szerető családját, gyerekkori barátait. Átutazza a fél világot, hogy kedvesével lehessen. Hátrahagy mindent, kivéve egyvalamit: Aurát, hűséges, tűzrőlpattant yorkshire terrierjét, akinek hála az is elénk tárul, hogy milyen a világ kutyaszemmel. Az ambiciózus páros fel van rá készülve, hogy nem lesz könnyű új életet kezdeniük a nyüzsgő New York szívében, de ami valóban vár rájuk, az minden képzeletüket felülmúlja. 

Az események pörgő láncolata életveszélyes kalandokba sodorja őket, ahol összemosódnak a szerepek. Ki az igaz szerelem, ki a barát és ki az ellenség? Hanna képes lesz hűnek maradni szerelméhez vagy a végzet az arrogáns, titokzatos, ámde észvesztően jóképű olasz üzletember karjaiba sodorja? És legfőképpen, hű tud-e maradni Hanna önmagához az emberpróbáló fordulatok között? Ha meg akar küzdeni a jövőjéért, előbb szembe kell néznie múltja kísértő titkával. 


Véleményem 
4/5

Nos az első részekkel mindig bajban vagyok. Általában az első rész tudd nagyot dobni, utána a sorozat többi része nem igazán.Szóval itt fordítva történt. Míg a második részt imádtam olvasni, sokkal pörgősebb, eseménydúsabb is addig az első rész lassú folyású történet. Mintha ez volna a bemutatkozó, bevezető történet, a folytatáshoz.

Tudom, most az elsőről kellene véleményt írni. Írom is… Nos kiemelném azt, hogy ez a történet három szemszögből íródik. Aura, Hanna és Robi illetve negyedik is van, Daniel – Davide. Érdekes volt számomra, mert nem volt annyira összekuszálva az egész. Tudtam, ki kicsoda, Aurát imádtam, olyan aranyos kis szőrgombóc. Szívesen elviselnék magam mellett egy ilyen kutyust. Az olvasás során nekem azok a jelenetek tetszettek jobban, amikor Aura gondolatait lehetett olvasni. Sokszor nekem is eszembe jut, hogy vajon mit gondolnak róluk a kutyák.Robit nem szívleltem. De sajnos a főszereplőnőt sem. Annyira naiv, butácskának tartom. Legalábbis némely viselkedése miatt... Ezeket nem mondanám el, mert erősen spoiler.

Összességében egy nagyon jó történetet kaptam. Egy igen erős 4 csillagot adok, azért hogy a második részét még bővebben értékelhessem. Ha elkezded olvasni, ne hagyd abba, érdemes kivárni a folytatást. Viszont egy apróságot még ki kell, hogy emeljek. A történet olvasásakor volt egy - két jelenet, amit nem tudtam hova tenni, jó lett volna azokat jobban kifejteni, többet írni, említeni. Lehettek volna hosszabb leírások a könyvben. Nem kell félni, hogy több oldal lesz, inkább legyen több mint kevesebb. Ahhoz képest, hogy első könyv, nekem nagyon bejött ez a történet. Bár lehetett volna kicsit több… Szóval ajánlom bátran neked kedves olvasó.


Nyomtatottan kapható:

Libri

Osvald Ajna írói oldala

2020. szeptember 16., szerda

Osvald Ajna: Sohaország (Aura II.) "Egy kalandokkal és izgalmakkal teli könyv, amely ha magába szippant letehetetlen"

Elsősorban szeretném megköszönni a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak és Osvald Ajnának a lehetőséget, hogy elolvashattam a könyvet. Élveztem.

Az írónő ebben a részben sokszor tudott meglepetést okozni. Volt, hogy izgultam egy-egy részen, de volt olyan is, amikor a falba tudtam volna verni a fejemet. Az írónőnek ez a könyve érdekesebb, izgalmasabb és pörgősebb volt, mint az első rész. Van amire választ kaptam, van amire nem. Sőt, sok új kérdés merült fel bennem. Köszönöm, hogy olvashattam.


Osvald Ajna:
Sohaoroszág
(Aura II.)

Tartalom:

Hannának ​mindene megvan, amiről egy fiatal nő csak álmodhat… Legalábbis látszólag. 

Losonczy Hanna az érdi kertvárosból New Yorkba költözik a barátjához. Mindent hátrahagy, kivéve hű társát, Aurát, talpraesett yorkshire terrierjét. A kezdeti nehézségek után remekül veszik az akadályokat, beilleszkednek a nyüzsgő nagyvárosi életbe, barátokat szereznek. A színekben, hangokban és illatokban új világ nem csupán Hanna, hanem különleges kutyája, Aura észlelésén keresztül is megelevenedik. Úgy tűnik, a New Yorki álom beteljesül, hiszen Hanna kezét megkéri jóképű bankár barátja, és munkahelyén is előléptetésre számíthat. Amikor végre minden a helyére kerül, tökéletes világa hirtelen darabokra hullik. Szerettei veszélybe kerülnek, és nehéz eldöntenie, hogy az álarcok mögött milyen valódi szándékok munkálkodnak. 

Vajon kiben bízhat meg? A rút világ mögött létezik-e a titokzatos Sohaország? Sikerül-e Hannának odajutnia? A fordulatos cselekményű történetben sok titokra derül fény, míg az igaz szerelem csodája rátalál. Eközben a sötét angyal a háttérből figyel, s kivár… 


Véleményem:
5/4

Bármennyire is élveztem a könyvet, és szerettem a történetet, 4 csillagnál többet nem tudok rá adni, lejjebb ki is fogom fejteni, hogy miért. De kezdem is az értékelést. Összességében nagyon tetszett a történet. Sok kérdésemre választ kaptam, ami az első rész után felmerült bennem, de mégsem az összesre. Örülök, hogy kicsit jobban bepillanthattam Hanna, Aura, Daniel és Hubertusz életébe. Megmondom őszintén, sejtettem, hogy valami elől menekül Hanna, de hogy mi vagy ki elől, arról fogalmam sem volt addig, amíg a második részt nem kezdtem el olvasni. Megmondom őszintén, nem gondoltam volna, hogy a múltjában ez történt. Bár az is igaz, hogy voltak jelek, sőt rávezetés is. Az meglepett ugyan, hogy Daniel, hogyan jelent meg újra Hanna életében, az elválás után. Volt hogy mosolyogtam a történeten, volt hogy homlok ráncolva olvastam, hogy most mi van, de volt olyan is, hogy azt mondtam, ez érdekes. De bármennyire is tetszett a történet, voltak olyan érzéseim, hogy itt ez túl zsúfolt, vagy olyan is, hogy ezt ki kellene egy kicsit jobban fejteni. De sajnos volt olyan érzésem, hogy itt egy kicsit összecsapta az írónő. És nem értettem Hannát, hogy miért kért Valerytől segítséget, ha menekült volna tőle azért, amit tett Abigellel és a többiekkel együtt. Nem tudom, én nem tudtam volna olyan emberre bízni a legféltettebb kincsemet. De ugye, ez is olyan dolog, amit embere válogat. Abigel viselkedésén meg sem lepődtem, megmondom őszintén, azt gondoltam, hogy nincs vele minden rendben. És itt igazam is lett, mert spoiler „Abigel nem csak gyilkos, hanem pszichopata is” volt, aki nem tudja külön választani a múltat a jelentől Mert ha valaki ennyire hasonlít is egy múlt béli ismerőshöz, még nem kell gyűlölni. Valery múltjába is beleláttam kicsit, ami érdekes volt. Az tetszett, de én mondjuk nem a történtek után szerettem volna megtudni. Aztán valljuk be Richardot sem lehet hová rakni, rengeteg titok lengi őt körül. Az sem tudni, mi a valódi neve és foglalkozása. Ezt kicsit kifejthette volna az írónő, sőt, a nyomozásról is többet olvastam volna még. Na és Danielt jó volt megismerni, és megérteni a múltját. Hát neki nem volt könnyű gyerekkora. Erről jó volt olvasni. Sőt ami nagyon tetszett még, a könyv vége felé az Hubi és Aura. Mert megtudtuk, hogy Hubertusz sem néma ám. Élveztem a két kutya közti párbeszédet, de nekem kevés volt, élvezetesebb lett volna, ha kicsit több, hiszen „testvérek” lettek. De remélem, a harmadik részben Hubi is többet fog beszélgetni Aurával. 

Na akkor jöjjenek a kérdések amikre kíváncsi vagyok, illetve amik felmerültek olvasás közben, amire vagy kaptam választ, vagy nem. 

Pl.: Valery miért nem szegült szembe Abigellel, ha tudta, hogy rossz az amit tett? Vajon a levelek elkerültek a címzettekhez? Miért célozta meg a sötét angyal Danielt is? Mi volt az álom, és mi volt a valóság, vagy esetleg jelenség? Robinak sikerült elmenekülnie, vagy ő is csapdába került? Daniel mindvégig biztonságban tudhatta Aura-t és Hannát, a GPS segítségével? Sylvia a jó vagy a rossz oldalon áll? Mi lett azzal a tervel, amit Sylvia és Hanna dolgozott ki, az állatmenhely megmentéséért? Vajon találnak majd befektetőket, támogatókat, vagy segítség nélkül kell boldogulniuk? 

Hogy alakul Hanna és Daniel sorsa? Vajon bekövetkezik az, amitől Daniel fél, vagy Hanna rácáfol majd, és megmutatja egy másik oldalát? Ki az a hírhedt szürke cica, aki Aurának nem tetszik? Milyen kaland vár még a négy jómadárra Hannára, Danielre, Hubertuszra és Aurára?


Kedvenc idézeteim: