2019. december 31., kedd

Interjú Lylia Bloom írónővel


Lylia Bloom legújabb regénye 2019-ben jelent meg, Ne mondd, hogy akarsz címmel. Többek között erről kérdezgettem őt; karakterei születéséről, kedvenc pillanatairól és mindenről, ami érdekelhet Titeket!

A regény folytatása a Ne mondd, hogy szeretsz regényednek, bár én az első ismerete nélkül is tökéletesen eligazodtam a világában. Kérlek, mesélj az előzményekről!

Bella: Mennyi idő alatt írtad meg a második részt?

L.B.: Nagyjából fél évig tartott, mire elkészült a kézirat első változta minden esti írással. Utána a szerkesztések folyamán háromszor is átírtam a regényt. Persze nem teljesen, csak úgy nagyjából. Ha jól emlékszem, ez is hónapokig tartott. Úgyhogy talán egy évet mondanék.


Fotó: Zahorán Sára

Bella: Végeztél kutatómunkát közben, vagy minden a képzelet szüleménye?

L.B.: Barcelona kivételével minden a képzelet szüleménye. Néhány apróságnak utána kellett néznem, viszont a nagyobb részt „idegen” terep, a tetoválószalon működése már megvolt az első részből kifolyólag. Annak kapcsán kellett a Ne mondd, hogy szeretsz előtt sok-sok kérdést feltennem egy hozzáértőnek.

Bella: Szabolcs, az egyik főszereplő, nagyon kedves és szimpatikus karakter. Mikor összeállt a fejedben a jelleme, szeretted volna, hogy hasonlítson valakire?

L.B.: A főhőseim általában a fejemben születnek. Jellemben nem, külsőre viszont hasonlítanak valakire, aki az adott karaktert ihleti.

Bella: A barcelona-i részek nagyon élethűen sikerültek. Ezeket valamilyen személyes élmény táplálta? Talán jártál már ott? 

L.B.: Igen! Jártam ott évekkel ezelőtt, és az egyik legnagyobb vágyam, hogy ismét eljussak. Amiket a főhősök látnak és tapasztalnak Barcelonában, az mind saját élményen alapul.

Bella: Volt beállt rutinod írás közben? 

L.B.: Ha rutinnak lehet nevezni, hogy mindig csak akkor írok, amikor este már az egész család alszik, akkor igen volt.

Bella: Az olvasóid hogyan fogadták a történetet? Többkötetes szerző révén biztosan voltak elvárások feléd!

L.B.: Eddigi visszajelzések alapján nagyon pozitívan. Akik olvastak már tőlem, azoktól azt hallom, hogy ugyanannyira élvezték, mint az eddigieket. Akiknek ez volt az első élményük, tőlük is nagyon sok dicséretet kaptam.

Bella: A NewLine Kiadó volt segítségedre a kiadásnál. Miért rájuk esett a választásod?

L.B.: Egy kedves ismerősöm ajánlotta őket, és nem bántam meg.

Bella: Tiéd az egyik legszebb borító, amit idén láttam. Volt részed az elkészítésében? A rajta lévő kagyló valami különleges jelentéssel bír?

L.B.: Köszönöm szépen a tervezőm nevében is! Németh Balázs készíti a borítóimat évek óta. Nagyjából három szóból megérti, hogy mit szeretnék, és mindig felülmúlja az elképzeléseimet. A kagyló ugyanúgy jelentéssel bír, mint az első rész borítóján a toll. Előbbi Lia kagyló tetoválására utal, utóbbi pedig Zora főnix tetkójára.

Bella: Nemsokára magunk mögött hagyjuk az évet, így biztosan elgondolkodtál már az írással kapcsolatos terveiden. Megosztanál velünk párat?

L.B.: Jelenleg három könyv megírásába fogtam bele, és fejben mindhárom „készen” is van, csak hát a kivitelezésre kicsit több idő szükséges.
Tervezem megírni az Életek trilógia utolsó részét, a Ne mondd sorozat következő részét, illetve van egy régebbi ötletem, amit új kivitelezésben szeretnék megosztani az olvasókkal. Remélem, legalább az egyiket sikerül megvalósítanom 2020-ban.
Köszönöm szépen az interjút, nagyon tetszettek a kérdések!

Sok sikert kívánunk!2019. december 30., hétfő

Mike Menders: Krisztin karácsonya

Vidám hangulatú erotikus szösszenet, amely méltó kiegészítője Krisztin történetének. 

Mike Menders: Krisztin karácsonya


Tartalom: 

Egy meghitt karácsony Krisztinnél, ahol a béke és a szeretet ragyogja be az ünnepeket.

A Krisztin című könyv karácsonyi folytatása számos kellemes percet okoz mindazoknak, akik már olvasták a szemérmetlen leány történetét. 

Lilith M. Abbey, Mike Menders – Krisztin című könyvének karácsonyi folytatása. 


Véleményem: 

5/5 

Röviden, alig pár oldal erejéig, pillanatokra tekinthetünk be Krisztinék későbbi mindennapjaiba karácsony táján, amitől még különlegesebb hangulat hatja át ezeket az imádnivaló sorokat, melyek mintha az ember régi barátairól adnának hírt. 

Többször is olvastam ezeket az oldalakat és elmondhatom, hogy minden egyes olvasásnál egy kicsit jobban kedvelem. 

Aki olvasta és szerette Krisztin történetét, annak mindenképpen ajánlom. 

Itt lehet a szerzőt megtalálni:

Itt lehet beszerezni a történetet:

Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin

Fülledt hangulatú erotikus történet a könnyedség köntösébe bújtatva, melybe vegyült még kellő mennyiségű dráma, így lett igazán izgalmas olvasmány. 


Lilith M. Abbey – Mike Menders: Krisztin Tartalom:

Azon a májusi napon változott meg minden, amikor Krisztin hazaérkezett. István, a földbirtokos nagybácsi élete teljesen felfordult a fiatal leány megjelenésével. Egy nyár, ami a szenvedélyről, az erkölcsről, a szerelemről szól, és egy feledhetetlen tél számtalan kalanddal, szenvedéssel, izgalmas fordulatokkal. 

A századfordulón játszódó regényben az ifjú és tapasztalatlan Krisztin a nagybácsi segítségével kezdi felfedezni önmagát, a nemiség korábban elhallgatott titkait. A férfi érzései napról-napra mélyülnek, miközben a leány érett nővé válik. Vajon az ész, az erkölcs, vagy az érzelmek győznek ebben a tiltott kapcsolatban? Hogyan végződhet egy beteljesületlen szerelem? Elkerülhetetlen a tragédia, mely hőseinkre vár? 

Krisztin lebilincselő története érzelmi és morális kérdések elé állítja az olvasót. A fiatal leány kalandjait nem klasszikus stílusban, hanem a két főszereplő váltott szemszögéből ismerhetjük meg. 

A történetet – a nyílt erotikus részletek miatt – kizárólag 18 éven felülieknek ajánljuk! 


Véleményem: 

5/5 

Egy titkos szerelmi viszony kibontakozásának lehettünk tanúi, amelyet a lágy érzékiség jellemzett. 

Krisztin naiv, őszinte (szemérmetlen) érdeklődése és Batya heves, fellobbanó vonzalma – ami ellen kezdetben tiltakozott –, igazán kedvelhető párossá tette őket. Végül persze megadták magukat a vágyaiknak. 

Egyik bonyodalom a másik után kavarta meg a szálakat. Néha csak kapkodtam a fejem mennyi minden történt. 

Tetszett a váltott szemszögű elbeszélés, mert így kapunk meg minden információt, így látunk rá kellőképpen a szereplők érzelmeire egy-egy eseménynél. 

Ki kell emeljem a gyönyörűen leírt erotikus részeket. Olyan természetesek, tüzesek voltak a szerelmi jelenetek, mint az életre kelt fantáziák. 

Imádtam ezt az erotikával fűszerezett, izgalmas történetet, amit csak ajánlani tudok mindenkinek! 

Itt lehet a szerzőt megtalálni:

Itt lehet beszerezni a könyvet:

Mimi Taylor: Féktelen szerelem – egy magával ragadó szenvedélyes történet

Hálásan köszönöm Mimi Taylornak a megtiszteltetést, hogy előolvasója lehettem az ősszel megjelent Féktelen szerelem című könyvének.
Nagyon kedvelem az írónőt és a történeteit, ezért sokat jelentett számomra, hogy részese lehettem a regénye megszületésének. Külön öröm volt, hogy megemlített a köszönetnyilvánításoknál.

Mimi Taylor: Féktelen szerelem


Tartalom:

Mia Wilder egy nap arra ér haza, hogy vőlegénye a saját hitvesi ágyukban mással hempereg. Teljesen magába zuhan és megfogadja, hogy soha többé nem adja be a derekát senkinek. Tanítónőként kizárólag kis tanítványainak fog élni.
Paul Davies a múltja elől menekül, felejteni akar, amikor egy defekt miatt megállásra kényszerül Fort Collins városában. Miután megismerkedik az idős műhelyfőnökkel, úgy dönt, a városban marad, és ott kezd új életet. A múltja azonban árnyként kísérti, és nem ereszti.

A fiatalok találkozása váratlan fordulatokat hoz életükbe. Mindketten tagadják a nyilvánvalót és rossz döntéseket hoznak.

De létezik egyáltalán rossz döntés? Mit tehetünk, ha a múltunk folyton kísért? Meddig hagyhatjuk? Vajon a mélyből van visszaút?

Elsöprő érzelmek, fülledt erotika és a lapok elé szögező izgalmak várnak rád, a Fekete Bárány és A bosszú ára szerzőjének legújabb kötetében.

Véleményem:
5/5

Két megtört lélek. A nő nem bízik a férfiakban, míg a férfi fájdalmas múltjának a rabja. Váratlan találkozásuk mindent elsöprő érzelmeket szabadít fel bennük.
A regényben megjelenő drámai hangvételt a történet egészét átszövő elképesztő humor teszi lágyabbá.

Gyönyörűen ábrázolja a könyv milyen is az észvesztő szerelem, hogy mennyire elveszíthetjük a kontrollt a tudatunk felett, amikor találkozunk a megfelelő társsal és mennyi mindent tennénk meg érte.

Igazán izgalmas olvasmány, olyan fordulatok vannak benne, hogy az ember csak kapkodja a fejét. Néhány mozzanat annyira megdöbbentett, hogy percekig nem tértem magamhoz, csak ültem megrendülten.

Olvasás közben egyik ámulatból a másikba estem, teljesen magával ragadott ez a történet, szinte benne éltem én is, osztoztam a szereplők minden örömében és fájdalmában.

Fantasztikus alkotás, amit bátran ajánlok mindenkinek!

Az írónőt itt lehet megtalálni:

A könyvet itt lehet beszerezni:

2019. december 29., vasárnap

Vélemény Elyn Vee N. legújabb regényéről


Szeretném megköszönni Elyn Vee N. írónőnek, hogy biztosított számomra egy példányt a könyvből. Már volt alkalmam olvasni egy előző regényét, így  van összehasonlítási alapom és elmondhatom, hogy látom a fejlődést!

Elyn Vee N. - F$ck ​you, Hunter! – Cseszd meg, Hunter!Tartalom:

„ Hunter Blake. Számomra a nagybetűs férfi. A puszta tekintetével sikerült elérnie, hogy megkérdőjelezzem a saját épelméjűségemet. Megragadott, majd bezárt egy kalitkába, amit gondosan kulcsra zárt. De mi van akkor, ha nem is akarok szabadulni? Te jó ég, de szívesen maradnék, a foglya… Egy probléma van. Hogy még pár hónap híján kiskorú vagyok. Ő pedig rendőr. És az apám is rendőr. Ráadásul a főnöke… ”

Véleményem:
4,5/5

A történet a elég egyszerű: a főszereplő lány beleszeret egy rendőrbe, aki az apjánál dolgozik. A címből és a borítóból sejthető, hogy Hunter nem egy szende kisfiú, és ez a megérzésünk nem is hagy cserben minket.
A történet szempontjából a karakter jól van kitalálva és megfelelően kidolgozott is. Tetszett, hogy a szerző nem egy egyszerű románcot tárt elénk (hiszen Olivia, a főhősnő még kiskorú, amikor megismerkednek).
A komoly erkölcsi dilemma megviseli a férfit. Jó lett volna, ha egy kicsit nagyobb betekintést kapunk ebbe a részbe, na nem mintha kevés lett volna; csak személy szerint nagyon érdekelnek a lelket megterhelő dolgok. Talán ennek tudható be, hogy eleinte egy kissé döntésképtelennek tűnt.
Olivia egy naiv kislány, ennek fényében néha idegesített. Korához megfelelően viselkedett, de érezni az érettség hiányát. Bár természetessége kétségbevonhatatlan tudja, milyen hatással van a férfira. De szerelmük így is lángra lobban és dönteniük kell: megálljt parancsolnak az érzelmeknek vagy mindent kockára tesznek?
A könyv kifejezetten a romantikus regények rajongóinak ajánlott. Nagyon szépen hozza ezt a lágy rózsaszín ködös-érzést.  Na és persze azoknak, akik szeretik a macsóbb főszereplőket.
Az írónő stílusa bár kiforratlan, látok benne fantáziát. Képes éreztetni a szereplők hangulatát; a párbeszédei nagyon szórakoztatóak. Kíváncsi vagyok, mivel rukkol elő legközelebb!

Ha érdekelnek a részletek, látogass el ide

2019. december 28., szombat

Hercz Júlia: Arany és Ónix – a történelmi romantika és a fantasy egyik legtökéletesebb találkozása

Elsőként a borítójába szerettem bele, majd a történet is teljesen elvarázsolt. Az olvasás befejezése után nehezen tértem magamhoz. Nincsenek rá szavak, mennyire imádom ezt történetet! 

Hercz Júlia: Arany és Ónix


Tartalom:

Mi vár az út végén? Szerelem vagy halál?

Különleges, veszélyes lények járják a 19. századi Angliát, akik a világokat elválasztó Fátyol résein szöknek át.

Asarella tizenöt éves volt, a külvilágiak a szeme láttára meggyilkolták a szüleit. Ő lett Anglia egyetlen életben maradt őrzője, a Fátyol őre, ám ezt mélységesen titkolja.
Hat évvel később Asarella úgy él, mint minden úri kisasszony, amikor különös levelet kap: halottnak hitt unokahúga életben maradt, és csak ő segíthet rajta.
De hogy induljon el egyedülálló nőként egy ilyen illetlen kalandra?
Szüksége van egy kísérőre.
Dhelward, a híres earl, immáron tíz éve él emberek között, de a világ nem tudja róla, hogy holdvérű, egy félelmetes külvilági. Kínszenvedés számára minden nap az emberek között. Ráadásul ahhoz, hogy megőrizze képességeit, egy undorító bort kell innia… vagy varázserejű emberek vérét.
Vajon miért lép kényszerházasságra a lánnyal? És ki küldte a titokzatos levelet?
Útjuk számtalan veszélyes kalandon át vezet, de ki tudja, talán a legtöbbet akkor veszthetik, ha túl közel kerülnek egymáshoz…

A lebilincselő és sodró lendületű regény a 19. századi Angliában játszódik, ahol az udvariasság és az életveszély kéz a kézben jár. Miközben a szereplők útra kelnek megmenteni valakit, szinte tapintható az érzéki feszültség, és számos izgalmas helyzetet szül.

A történet a 8. Aranymosás Irodalmi Válogató nyertes regénye.

Hagyd, hogy megbabonázzon!

Véleményem:
5/5

Csodás eredmény született két stílus ötvözéséből! Tökéletesen kidolgozott, egészen egyedi világot tár az olvasók elé a szerző.

Egyszerre akartam tudni a történet befejezését, de közben nem akartam, hogy vége legyen. Nagyon örülök, hogy ennek a világnak a részese lehettem, imádtam minden szereplőt, még a negatívokat is, mert mindannyian hitelesek voltak.

Lenne még mit mesélni, úgyhogy remélem tovább szövögeti a szálakat a kedves szerző néhány mellékszereplőt állítva a középpontba, mert többen vannak, akik megérdemelnék, hogy külön történetük legyen.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy olvassa el, mert egészen különleges ez a regény!

Itt lehet megtalálni a szerzőt:

Itt lehet beszerezni a könyvet: