2022. november 30., szerda

Jud Meyrin: A tetováló "Egy újabb izgalmas része a kisregénysorozatnak, amely elkalauzol minket a csodás Olasz Alpokba, ahol mindig történik valami."

Szeretném megköszönni Jud Meyrin írónőnek a lehetőséget, hogy a nemrég megjelent kisregénysorozatának második részét is elolvashattam. Az Itáliai rejtélyek II. A tetováló címet viseli. Ez a rész izgalmasabb, fordulatosabb és titokzatosabb, mint az első rész volt. A körmeimet tövig rágtam, amíg olvastam.

Jud Meyrin:
A tetováló
(Italiai rejtélyek II.)
Tartalom:

Lily Bolton visszatért Londonba, újra minden idejét a munkája köti le. Próbál tudomást sem venni az Olaszországban történtekről és szívdöglesztő mostohabátyja, Raffaele iránt érzett vonzalmáról, de az igyekezete egy pillanat alatt dugába dől. Duplán is.
Kap egy levágott bőrdarabot, rajta tetoválással.
A tetoválás pedig szakasztott mása a Raffaele karján lévő egyik mintának.
Lily el sem tudja képzelni, ki és miért küldte neki a hátborzongató csomagot, csak abban biztos, hogy Raffaele élete veszélyben forog.
Jud Meyrin ezúttal a napsütötte olasz Alpokba repíti el az olvasókat az Itáliai rejtélyek még több izgalmat, még több veszélyt rejtő második részével.

Véleményem:
5/5

A mostani részre röviden annyit tudnék mondani, hogy hűha. Kavarognak bennem az érzelmek most rendesen. Ez a rész eddig a kedvencem, mert akciódús volt, és érezni lehetett benne az összetartozás erejét. Jud Meyrin ismét megalkotott egy olyan történetet, amelyben megmutatja a tehetségét. A vércseppek a hóban című kisregényében már megismerhettük Lilyt és Raffaele-t. A tetoválóban az ő történetük folytatódik.

Nehéz szavakba önteni most, amit valójában érzek, hiszen ez a történet megrettentő is volt. Az, hogy mi miért történt, szinte elborzasztja az embert. Annak ellenére, hogy Lily újra Olaszországba utazott egy ügy miatt, és most hivatalosan is részt vett a nyomozásban, jó alap a folytatáshoz. Hiszen megtudhattuk azt, hogyan dolgozik együtt egy londoni rendőr egy olasz rendőrrel.
Ez a rész érdekesen végződött, mondhatnánk úgy is, hogy lezárta az írónő, de mégsem. Méltó befejezése ennek a résznek, és izgalommal, várakozással tölti el az olvasót a következő rész megjelenéséig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése