2019. október 29., kedd

Interjú Gabriella Eld írónővel

Gabriella Eld írónőt kérdezgettem az írásról, a könyveiről,és az őt ért kritikákról.


            „ A jónak örülök, a rosszat elengedem; egyszerűen működik.”



Cinti: Mióta írsz, mikor döntötted el, hogy író leszel?

Gabriella Eld : Még kicsi gyerekként kezdtem írogatni, aztán valahol tizenkét éves korom körül határoztam el azt, hogy író leszek, mint sok helyütt már említettem, olvasási csalódások inspiráltak ebben elsősorban.

Cinti : Mit szól a családod ahhoz, hogy írsz, hogy író lett belőled?

GE: Úgy gondolom, büszkék rám.

Cinti: Hogy történik nálad az írás folyamata?

GE: Mindig ugyanazon a helyen szoktam írni, van egy jól bevált kuckóm, amitől nem szeretek eltérni és nem is igen tudok. Legtöbbször zenét hallgatok, ha nem vagyok egyedül, ha viszont enyém az egész lakás zene nélkül írok általában. Mindegy, csak ne legyen elő, emberi hang körülöttem.

Cinti: Milyen más hobbijaid vannak az írás mellett, amivel szívesen ütöd el az idődet?

GE: Rajzolok, mostanában egyre nagyobb intenzitással és rengeteget olvasok, minek negyede legalább manga.




Cinti:  Milyen jellegű könyveket olvasol szívesen?

GE: Szórakoztató irodalmi, amin el tudok gondolkodni. A logikus történetvezetés a mindenem, a minimalista prózákat és az inkább meseszerű, felnőtt fantasyt nagyon csípem, de minden műfajból olvasok, nincs specifikus kedvencem. A sci-fit, high fantasyt, az agyatlan YA-kat és a romantikus könyveket viszont ki nem állhatom.


Cinti: Milyen zenéket szeretsz hallgatni?

GE: Mindenevő vagyok, tényleg mindenfélét.

Cinti: Milyen visszajelzéseket kapsz, és ezeket hogyan kezeled?

GE: Szerencsére általában jókat, bár igazán nem építek a visszajelzésekre. Értékelem őket, örülök, hogy mások szeretik, amit írok, de elsősorban magamnak írok, így magamnak kell, hogy megfeleljen a munkám. A jónak örülök, a rosszat elengedem; egyszerűen működik.

Cinti: Melyik történeted számodra a legkedvesebb?

GE: Írni az Érzéseket szerettem a legjobban eddig, de nincs kedvencem a történeteim közül, mind egyformán a szívem csücske.



Cinti: Kinek ajánlanád a könyveidet, és miért?

GE: 12-től 99-ig bárkinek, aki fülszöveg alapján szimpatikusnak találja. De nem szeretem, amikor az írók a saját könyveiket ajánlgatják; sokszor erőszakos dolog számomra, amikor megpróbálják lenyomni a torkomon a könyveiket. Ha érdekel, úgyis elolvasom, úgy hiszem mindenki el tudja dönteni magának, hogy érdekli-e, ha pedig nem, ott vannak a beleolvasók.

Cinti: Milyen terveid vannak a jövőre tekintve? Min dolgozol éppen most?

GE: Jelenleg egy stand alone köteten dolgozom, életemben először. Ez a kötet több szempontból is kihívás és újítás lesz a számomra, érdekes meló, lassan, de biztosan rázódom bele a megírásába. Az, hogy nagyon szeretem a történet karaktereit újra átsegít a nehéz részeken.
Emellett dolgozom az utolsó Bagolyváros köteten, illetve több Bagolyváros novellát is szeretnék megosztani majd veletek a jövőben, mint tavaly karácsonykor; úgy vettem észre, ezek a novellák sokaknak örömet okoznak.


Köszönöm szépen Gabriella Eld, hogy válaszoltál a kérdéseimre, további sok sikert kívánok az íráshoz és reméljük, hogy sok történetedet olvashatjuk még!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése