2023. február 9., csütörtök

Németh Balázs: Az élet alkonya "Egy novelláskötet, amely tele van hátborzongató történetekkel."

Szeretném megköszönni Németh Balázsnak és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak a lehetőséget arra, hogy elolvashattam Az élet alkonya című novelláskötetet. Amelyben találhatóak tanulságos novellák is, emellett a szórakoztatás és a borzongatás áll a fő helyen.

Németh Balázs:
Az élet alkonya

Tartalom:

Az emberi elme furcsa jószág… képeket tárol, figyel és álmokat kever a valósággal. Néha ébredés után zavartan pislogva próbáljuk helyre tenni az eseményeket, szétválasztva a valóságot a fantázia szülte filmkockák boldog, vagy éppen bénító pillanataitól.
A félelmek, életünk során felhalmozódott sérelmek gyűlnek a memória rejtett zugaiban, éles karmokkal kaparászva az értelem falát. Ha elég erősek vagyunk féken tudjuk tartani, de ha nem, akkor kiszabadul és minden, ami addig megszokott volt számunkra, a múlt ködébe veszve távolodik tőlünk és hétköznapjainkba beletapos a rémület…
Németh Balázs második kötetében elkísér minket egy olyan sötét világba, ahol az elnyomott elme démonjai utat törnek maguknak és elkezdődik „Az élet alkonya…”

Vélemény:
5/3,5


Sok érdekes történet került ebbe a kötetbe. Az író stílusa olyan, mintha az olvasóval beszélgetne, és úgy mesélné el neki a történeteket. Ezért is volt érdekes ez a számomra.
Hiszen kevés olyan író van, aki ily módon ír.
Minden történetének központja az emberi elme furcsasága. Ez a novellák tartalmából derül ki a legjobban. Hiszen sosem tudhatjuk azt, hogy mi is fog velünk másnap történni. Mikor jön el egy bizonyos pont, amikor megváltozunk. És nem biztos, hogy a helyes irányba vagy mégis?
Balázs az írásaiban ezekre a kérdésekre is keresi a választ.
Sajnálom, hogy nem tudtam négy csillagot adni a novelláskötetére, de sok volt a hiba benne. Voltak olyan történetek, amelyeket nem is igazán értettem, mert egyik irányból hirtelen a másikba váltottak. És így zavaros volt nekem.
Kikapcsolódásnak tökéletesen megfelelnek borzongató történetei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése