2022. július 15., péntek

P. R. Reena interjú

Az “Ismerd meg hazánk íróit”, saját magam kihívása volt, ami sok olvasással kezdődött, értékeléssel, majd videókkal folytatódott. Ezeken túl pedig egy újabb mérföldkő talán, hogy a Magyar Szerzők Könyvei Magazinba is elkezdtem írni, támogatva őket ezzel is. Ezúttal P.R. Reena írónővel beszélgettem. Ezúton szeretném neki megköszönni, hogy szánt rám időt és én mutathatom meg a hamarosan megjelenő e-könyvének borítóját. („A sok titok ellenére megbíznak egymásban és a szerelem is fellángol közöttük. De a múlt elől nem lehet elmenekülni. Viktória ajtaján is kopogtat. Vajon sikerül megküzdenie a múlt démonaival és végre szabadon élhet? Kiderül a könyvből.”)

P. R. Reena


Mióta írsz? Hogy jött ez a dolog?

2021 elején kezdtem el írni. A Facebookon láttam meg egy pályázatot, többször is belebotlottam, és addig motoszkált a fejemben, míg végül nekiláttam egy történetnek. Akkoriban a pandémia és az online oktatás miatt sok szabadidőm volt, amit csendben kellett eltöltenem, hogy ne zavarjam az oktatást.

Mit csinálsz, amikor nem írsz?

Egy gyárban dolgozom, ahol repülőgépekhez készítek kábeleket. A munkám nagy odafigyelést és precizitást igényel. Szabadidőmet a családommal töltöm. Paksi lévén rendszeresen lejárunk a Dunára strandolni, horgászni. Szeretünk a barátainkkal találkozni, jókat szoktunk enni-inni és beszélgetni.

Csak nagy vonalakban mesélnél a nemsokára megjelenő könyvről?

Persze. Megmenteni Viktóriát! címen fog megjelenni. A regény Magyarországon játszódik, azon belül Pakson. A főhősnőm Viktória, aki gyerekként barátjával menekült el Olaszországból. Szüleiket meggyilkolták és rájuk is vadásznak, ezért az életük folyamatos menekülés és bujkálás. Itt ismerkedik meg Viktorral, a terrorelhárítás egyik tisztjével, akit nem véletlenül helyeztek a városba. A sok titok ellenére megbíznak egymásban és a szerelem is fellángol közöttük. De a múlt elől nem lehet elmenekülni. Viktória ajtaján is kopogtat. Vajon sikerül megküzdenie a múlt démonaival és végre szabadon élhet? Kiderül a könyvből.


Jelentek meg máshol is írásaid?

A Megmenteni Viktóriát! című regényem lesz az első regényem, ami megjelenik, de remélem nem az utolsó. Novelláim több antológiában és internetes oldalon is jelentek már meg.
Nyomtatásban:

Láma kiadó - Télvíz idején: Tíz éve decemberben
EzKönyv kiadó - Anyám szíve: A szeretet és a kitartás ereje!
Marysol kiadó - Cseresznyevirágzás: Az állás

P. R. Reena - Megmenteni Viktóriát!


Antológiák


Hogyan látod a magyar írók helyzetét ma Magyarországon?

Számtalan fantasztikus író van kis hazánkban. Sokan, mint ahogy én is, még csak bontogatják a szárnyaikat. Nehéz elindulni, ha nincs elég pénzed a magánkiadáshoz, vagy ismeretséged egy kiadóval, aki felkarolna, akkor csak a pályázatok maradnak. Szerencsére sok kiadó indít pályázatokat, nemcsak novella, hanem regénypályázatok is akadnak. Ezeken a kezdő, még tapasztalatlan írók is esélyt kapnak. Ha nem is nyernek, a kiadók tanácsokkal látják el az írókat, ami a jövőben nagy segítség lehet.

Mi a legjobb tapasztalatod, mióta elkezdtél a publikálni?

Nemrég a helyi rádió keresett meg, hogy szeretnének velem interjút készíteni. A beszélgetés fő témája az antológiákban megjelent novelláim voltak, de szó esett a hamarosan megjelenő regényemről, valamint az online megjelent írásaimról is.

Mi a legrosszabb?

Szerencsére ilyen még nem volt.

Tapasztalataid a kiadóddal kapcsolatban?

A Holnap Magazin kiadó gondozásában jelenik meg hamarosan a Megmenteni Viktóriát című regényem. A szerkesztést és a kiadással járó feladatokat pályázat útján nyertem. A kiadó vezetője nagyon kedves és segítőkész, nemcsak a regénnyel kapcsolatban, hanem az online oldalukon publikálási lehetőséget is biztosítanak számomra.

Ha változtathatnál valamin, mi lenne az? Írással, publikálással kapcsolatban.

Sokkal több időt szeretnék az írásra fordítani, és a publikálásra kész történeteket az olvasók elé tárni.

Mit tanácsolsz a kezdő íróknak?

Még én is az vagyok, szóval ez magamnak is szól. Ne adjátok fel! Használjátok ki a pályázatok adta lehetőségeket. Olvassatok sokat, tanuljatok és írjatok szívből!

Mik a terveid a jövőre nézve?

A Megmenteni Viktóriát! második részének kiadása, ami a Visszakapni Viktóriát címet kapta. Nemrég kezdtem el dolgozni egy következő kéziraton, ami a Rabság lesz. Ezen felül folyamatosan írok novellákat is, amiket többnyire pályázatokra küldök be, vagy a Holnap Magazin online felületén publikálok. Ezt szeretném folytatni.


Szerzői oldal: 
A Megmenteni Viktóriát! a Holnap Magazin webáruházában lesz elérhető.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése