2020. április 25., szombat

Vélemény Sütő Enikő Árnyak fogságában (A félelem, ami elválaszt minket) című regényéről

Köszönöm szépen Sütő Enikőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak, hogy elolvashattam a könyvet. Ritkán veszek a kezembe erotikus műveket, de ennek a regénynek a fülszövege felkeltette a figyelmemet, mert titkokat és thrilleri hangulatot ígért.

Sütő Enikő: Árnyak fogságában
A félelem, ami elválaszt minket


Tartalom
Sonia vagyok. Ha rám nézel, egy átlagos lányt látsz átlagos álmokkal. De van egy titkom.
Olyan, amiről hosszú ideig én sem tudtam.
Egy átlagos család átlagos élet látszatát kelti. Ha ránk nézel, el sem tudod képzelni, mi történik a zárt ajtók mögött, hisz imádnivaló a csillogás, ami körbe vesz minket.
A szüleim gyilkosnak tartanak.
És amit sokszor hallasz, végül el is hiszed.

Ekkor érkezett az életembe ő. Pokolian szexi volt és arrogáns.
Akart engem és úgy törődött velem, ahogy senki más.
Ha csak egy játéknak is tekintett, mégis tanított nekem valami fontosat.
Nem az számít, mások mit gondolnak rólam.
Az a fontos, én kinek gondolom magam.
Biztosan tudom már. Sonia Whole vagyok, egy átlagos fiatal lány, és nem vagyok gyilkos

Véleményem
3/5

Nagyon megörültem ennek a könyvnek, amikor először elolvastam a fülszövegét. Végre egy olyan erotikus regény, amiben a történet nem csak körítésül szolgál a felnőtt jelenetek mellé, hanem egy valóban izgalmas témát boncolgat. Mi történik akkor, ha nem emlékszünk a múltunk egy meghatározó pillanatára, akik viszont emlékeznek, azok egymásnak teljesen ellentmondóan mesélik el a történteket? Ez egy nagyon érdekes alaphelyzet, egy feszült, borzongató erotikus thriller remek alapja, sajnos azonban a megvalósítással akadtak gondok, amik számomra sokban rontották az olvasás élményét.
A regény nehezen indul be, az első harmadában alig történik valami, ami miatt többször is félretettem a könyvet. Az események a második harmadban kezdődnek el, és innentől jóval izgalmasabb a történet.
Sonia karaktere tetszett. Nagyon érdekesnek találtam, ahogy egyszerre próbál rájönni a múltjára és menekülni előle. Kale viszont nem sikerült olyan jól, mintha két különböző ember lenne, számomra nem állt össze a jelleme: hol arrogáns és bunkó, hol féloldalon keresztül vallja meg a szerelmét Sonianak.
Az erotikus jelenetek egy-két kivételtől eltekintve ugyanolyannak tűntek, alig akadt különbség közöttük, emiatt egy idő után már untam őket. A Sonia álmait elbeszélő fejezeteket viszont nagyon szerettem. Ezekben fel-felbukkannak az emlékek, a múlt, de nem tudhatjuk, mi közülük a képzelgés, és mi a valóság. Ezek a részletek nagyon érzékletesre és hátborzongatóra sikerültek.
Az írónő választékosan, gördülékenyen fogalmaz, ez tetszett, de sajnos a szöveg számomra gyakran túlírt volt. Ugyanazok a gondolatok jöttek elő újra és újra, csak picit másképp megfogalmazva. A regényben elég sok helyesírási hiba maradt, főleg kimaradt névelők, néhány elírás, és a tördeléssel is akadtak gondok. Ezek engem megakasztottak az olvasásban.
A történet végén kicsit csalódtam, mert szinte semmire sem kaptunk választ, semmi sem került lezárásra. Ha ez egy sorozat első kötete, akkor persze rendben van így, de a könyvből nem derült ki, hogy az írónő tervezi-e folytatni a regényt. Amennyiben lesz folytatás, kíváncsi vagyok rá, mert érdekel, hogyan alakul Sonia sorsa.

Az írónő Facebook oldala:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése