2020. április 4., szombat

Benyák Zoltán: Az utolsó emberig

Időkön átívelő izgalmas és borzongató történet két személyről, akik örök ellenségek maradnak, találkozzanak bárhol, bármilyen időben.


Benyák Zoltán: Az utolsó emberig



Tartalom:

Esküdt ellenségek. Ők ketten. Akiket a halál sem ment meg attól, hogy egymásnak essenek. Minden időkben, újra és újra.


A felfedezések korában, egy rozzant vitorláson hánykolódva az óceánon a régi és az újvilág közt. A nagy francia forradalom utáni évtizedben, de Sade márki meglepetésekkel teli, bizarr kastélyában. A viktoriánus London bűzös sikátoraiban, ahol Hasfelmetsző Jack szedi áldozatait. Háborúkban, végnapokban mindig szembetalálkoznak, és mindhalálig harcolnak önmagukért, a hitükért vagy a szeretett nőért.

Most pedig, végül, itt állnak egymással szemben, és ezúttal mindannyiunk sorsáért kell megküzdeniük.

Benyák Zoltán, aki olykor vérfagyasztóbb, mint Stephen King, máskor merészebben mesél, mint Neil Gaiman, ezúttal a világ legkegyetlenebb küzdelméről ír, amely átível történelmünkön – a régmúltból az elképzelt, távoli jövőbe.

Gondolataim a könyvről:

Eddig az írótól még csak A nagy illúzió című kötetet olvastam, és azzal teljesen megnyert magának. Aztán telt az idő, és a kezembe került Az utolsó emberig című könyve, és engem ismét sikerült elvarázsolnia. Benyák Zoltán olyan zseniálisan és izgalmasan szövi a szálakat, hogy az embernek egyszerűen a kezében ragad a könyv, és nem bírja letenni addig, amíg a végére nem ér. A történet alapötlete szerintem igazán kreatív és érdekes. Két személy, akik minden időben találkoznak és küzdenek egymással. Emellett olyan érdekes történelmi alakokat és helyszíneket ismerünk meg jobban, amelyekről még nem hallottunk sokat, legalábbis számomra sok hasznos információval szolgált. Nekem a márkis és a Hasfelmetszős rész volt a kedvencem, szerintem azok voltak a legzseniálisabbak. 

Itt találod az írót:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése