2022. március 30., szerda

Tudtad-e? Bombicz Judit

Újraindítottuk a Tudtad-e rovatot. Ezúttal annyit változtattam rajta, hogy nem készítek hozzá képeket, hanem megkértem a részvevőket, hogy küldjenek közös képet a könyveikkel. Első részvevőnk már az előző körben is részt vett, de most új dolgokat oszt meg magáról. Ez nem más, mint Bombicz Judit meseíró, akinek meséi nemcsak érdekesek és élvezhetőek, hanem tanulságosak is. Eddig megjelent mesekönyvei: Csodák könyve (első kiadás) 2012, Mesék elalvás előtt 2017, Csodák könyve (második kiadás) 2020, Mesevarázs 2021.

Most pedig lássuk az új tényeket!

Tudtad-e?



    1.
    Mint a legtöbb magyar író, én is a civil munkám mellett írom a mesekönyveimet, bár jobban szeretném, ha a hivatásom lenne a kenyérkeresetem is. Vagyis az írás.

    2.
    Bár sokszor győzködöm magam, hogy engedjek el dolgokat, van, amit mégsem tudok. Például az olvasói visszajelzések hiányát, amire napjainkban pedig sok lehetőség van. (Az internet kora előtt rengetegen szerettek volna kommunikálni olyan emberekkel, akikkel nem tudtak, így írókkal is.)

    3.
    Havi nyereményjátékaimban saját mesét írok a nyertesnek. A civil nevükkel természetesen, hiszen személyre szólnak. Viszont, ha kiadásra kerülnek ezek a történetek, megváltoztatom a neveket, mert nem nagyon szeretem, ha egy állatnak úgymond „hétköznapi” emberi neve van.

    4.
    Mesekönyveimben minden grafikus szerkesztést magam csinálok, miután megkapom az illusztrátortól a rajzokat.

    5.
    A könyveken kívül egy dolog van, amit gyűjtök és ez nem más, mint a hógömb. Mindenféle méretű, formájú elvarázsol. Ez hozzátartozik a karácsony-mániámhoz.

    6.
    Belekóstoltam már a regényírásba is, de úgy döntöttem, muszáj kicsit átdolgozni a kéziratot, addig nem kerülhet olvasók kezébe.

    7.
    Amit sokan nem tudnak rólam, imádok énekelni, így elég sok felvételt is készítettem már, melyek hallhatóak voltak egy karaoke oldalon, ami sajnos már megszűnt.

    8.
    Óvodás koromban mindenáron énekesnő szerettem volna lenni, hogy a családom láthasson majd énekelni a tévében. (Azóta tudom, hogy a színpadot nem nekem találták ki, maximum a stúdiót.)

    9.
    Képtelen vagyok sokáig haragot tartani, bár azért a sérelmeket sosem felejtem el.

    10.
    Odavagyok a számítógépért, a software-ekért. Egy időben rendszeresen újratelepítettem az ismerősim számítógépét, ha kérték.
    Plusz egy:

    +1.
    Nem vagyok már tinédzser, de hősiesen bevallom, Harry Potter rajongó vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése