2023. február 3., péntek

Garajszki Rozika - Júlia könyvajánló

Az “Ismerd meg hazánk íróit”, saját magam kihívása volt, ami sok olvasással kezdődött, értékeléssel, majd videókkal folytatódott. Ezeken túl pedig egy újabb mérföldkő talán, hogy a Magyar Szerzők Könyvei Magazinba is elkezdtem írni, támogatva őket ezzel is.
Ezúttal Garajszki Rozika Júlia című könyvét olvastam. Eddig mind a három kötetet olvastam tőle, de ez lett a kedvencem. Meleg szívvel ajánlom minden zsáner kedvelőjének.

Garajszki Rozika

Fülszöveg:

Három ​magyar főiskolás lány Londonba indul egy amerikai énekessrác, Gary koncertjére. Az énekesnek az a szokása, a koncert utolsó számához felvisz egy lányt a közönségből, és vele énekli el a koncertzáró számát. Mindhárom lány pályázik a szerepre, de leginkább Júlia, akinek kedvez is a szerencse. Sikerrel jár. A koncert után az énekes Júliát vacsorázni viszi, majd meghívja a szállodai lakosztályába. A közöttük szövődő érzések hatására Gary többet szeretne, magával csábítja a lányt az európai koncertsorozatára, ahol még egy külön neki írt dallal is meglepi. A turné végével sajnos külön kell válniuk. Az énekesnek Amerikában vannak kötelezettségei, Júliának be kell fejeznie a főiskoláját. A lány gyűrűvel az ujján, de vajon milyen állapotban jön haza? Hogyan dönt, mikor három hónap múlva Gary meghívására Amerikába megy, és a sztár meglátogatása után kiderül számára, hogy az énekes anyja mindenáron meg szeretne tőle szabadulni? Nem őt képzelte a fia mellé! Tudnak még valaha mást szeretni, vagy boldogtalan lesz a hátralévő életük? Mit érez Gary, mikor tizenhatév elmúltával hazánkba jön koncertezni, és meglátja egykori szerelme kiköpött mását gyönyörű fiatal lányként? Persze, hogy ő lesz a kiválasztottja a színpadra! De hogy éli ezt meg a lány édesanya?

Garajszki Rozika - Júlia

Értékelés:
5/5

A borító gyönyörű, elsőre megfogott, pedig általában a borítók nem vonják magukra a figyelmem, de a külsején túl, a történet is izgalmakban és történésekben gazdag.
Eddig három könyvét olvastam az írónőnek, kell mondjam, ez lett a kedvencem.
Magával ragadó az írónő stílusa, amit vártam is, amiről ezer közül is megismerném és nagyon szeretem, de mégis valahogy ez a történet áll hozzám a legközelebb. Voltak igazán megható pillanatok a könyvben, amitől szem nem marad szárazon.
Mivel a zene nagyon közel áll hozzám, így ez adott még egy pluszt a sztorihoz és a szívemhez.
Fordulatos cselekmény jellemzi, a karakterek jól kidolgozottak, a történt remekül adja vissza egy mai fiatal aggodalmait. Júlia egy erős, határozott karakter, amíg Gary, az énekes, az érzelmes, szenvedélyes, de mégis következetes. Mind a kettővel könnyen lehet azonosulni.
Ahogy megszoktam, tanulság is van benne bőven, a sztárság és a származás kérdését (is) feszegeti.
Kedves történet igaz szerelemről, megbocsátásról, újrakezdésről, amit meleg szívvel ajánlok mindenkinek.

Szerzői oldal: Garajszki Istvánné |

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése