2019. december 25., szerda

Karácsonyra hangolódva - ünnepi könyvajánlónk

Ünnepek előtt mindig szívesen hangolódunk, díszbe öltöztetjük lelkünket, szeretettel fordulunk a világ felé. Ilyenkor jól esik az ember lelkének egy-egy felemelő, szívmelengető karácsonyi történet a szeretetről, ünnepről. Néhány általunk olvasott, kedvelt, alkalomhoz illő könyvet ajánlunk nektek!
„A karácsony nem csak egy nap. És nem is három. Az igazi karácsony nem... Sőt, nem is napokkal számolható. Karácsony a szeretet születésének ünnepe. Szeretet pedig bármikor születhet. Bárhol, bármelyik napon, bármelyik pillanatban. Hiszen az első karácsonyig az a nap is csak egy volt a sok közül. A szeretet születésétől vált karácsonnyá.”
/Csitáry-Hock Tamás/

Peiker Éva (szerk.): Csodákkal teli éjszaka 

Tartalom: 

„Jön a Jézuska… még hat nap, még öt nap, még három nap. Hosszú idő! Nagyon hosszú… még az utolsó óra is rettenetesen hosszú." Ám amikor megérkezik, a csodákkal teli éjszakán bármi megtörténhet. Tizennégy varázslatos mesét válogattunk össze kedves olvasóinknak e csepp kis ajándékkönyvbe a szeretet ünnepéről, magyar és világirodalmi szerzők tollából. Megható vagy éppen kacagtató történeteik hatására karácsonykor egy kis időre elfeledhetjük szívünk minden szomorúságát és figyelmünkkel végre egymás felé fordulhatunk. 

Ajánló: 

A történetek mellett a borító is igazi ünnepi, téli hangulatot áraszt a borító is. Felsorakoznak a szerzők az ezüst hópehely köré, amit kisebb-nagyobb csillagok vesznek körül. A könyv szerzői egytől egyig gyönyörű írásokkal örvendeztetnek minket, olvasókat, melyek az ünnep valódi jelentését, a szeretet fontosságát helyezik középpontba. Karácsony előtt nagyon jó ünnepre hangolódó olvasmány, melengeti az ember szívét. Apró csoda a hideg éjszakában! Aranyos történetcsokor az otthon melegéről, a szeretet fontosságáról, a Karácsony valódi jelentéséről, lényegéről.

/Eszter/


Velencei Rita: Édes meglepetés 

Tartalom: 

Egy rejtélyes ajándékozó, egy vakrandi a karácsonyi vásárban, egy áskálódó szopránszólista, titkos szerelmesek meg egy kukacoskodó főnök… Hogy ebből mi sül ki? Néhány édes meglepetés! Fenyvesi Nelli, a fiatal magyar-német szakos gimnáziumi tanárnő, aki szólószerepet kapott a karácsonyi hangversenyen, nem gondolta volna, hogy ez lesz az eddigi legizgalmasabb adventje! 

Ajánló: 

Karácsonyi történet után kutattam, amit az ünnepekre hangolódásképpen olvashatok ebben az évben, amikor ráleltem Velencei Rita Édes meglepetés című kisregényére. 

Amikor megláttam a csodás borítót, abban a pillanatban éreztem, hogy ez lesz az a történet, ami nekem kell. És milyen igazam lett! Sőt! Olvasás közben kiderült, sokkal jobb, mint ahogy vártam. 

A legbájosabb olvasmány, amivel mostanában találkoztam, ráadásul áthatja a karácsony varázsa.Teljesen beleszerettem! 

Mivel igen rövid, száz oldal sincs, így az ünnepi készülődés, rohanás forgatagában is juthat rá időnk, hogy elmélyedjünk ebben az igazán szívmelengető, édes kis romantikus történetben. 
Egy csipetnyi elbűvölő romantika, ami jót tesz az ember lelkének nemcsak a téli időszakban, hanem bármikor.
/Inci/

Isabel Helian Rose: Hogyan mondjam el?

Tartalom:

A szerző négy humorral átszőtt, kedves, elgondolkodtató novellát tár elénk, olvasók elé. Mindegyik történet valamilyen úton-módon kapcsolódik az ünnephez, karácsonyhoz, szeretethez. Az írás egész friss, tavaly decemberben látott napvilágot.

Ajánló:

Nagyon tetszett mind a négy történet. Szépen, meghatóan szóltak az ünnepről, a szeretetről, kitartásról. Isabel nem a hiányosságokra, hanem az erősségekre, az igazán fontos dolgokra helyezte a hangsúlyt. Ezáltal még fontosabb a négy novella üzenete. Éljünk úgy a mában, hogy holnap ne bánjuk meg a tegnapot és a remény lángja mindig ott lobogjon szívünkben. 


/Eszter/

Mike Menders: Macsóbőrben

Tartalom: 

Milyen érzés lehet más bőrében ébredni? Mit tennél, ha új külsővel kellene élned? Felrúgnál mindent, vagy beilleszkednél? Tudod, ki vagy te, és ki akarsz lenni?

Ajánló:

Krisztin című könyv megírása óta tudtam, hogy érdemes oda figyelni erre a tehetséges íróra, Mike Mendersre. És nagyon jól tettem, hogy figyelemmel kísértem az írói pályáját. Jelenleg a Macsókarácsonyt olvasom, mely Macsóbőrben című könyvének a folytatása. Még nem teljesen olvastam ki, de már most kell, hogy mondjam, nagyon jó lett. Szerintem ez jobb, mint az első. S mivel nem fejeztem be a könyvet, egészen rövid véleményt írok. Annyit mondhatok, hogy mindenképp szerezzétek be. Igazán szórakoztató és provokatív ez a történet és igencsak a határokat súrolja a karakter. Érdemes az első részét beszerezni, hogy megérthetsd a történet. Mely eléggé pimasz és forró történet, néhol vicces helyzetet teremt a főszereplő.

/Ági/



Fekete István: Régi Karácsony 

Tartalom: 

Részlet Sinkó Ferenc utószavából: „Varázslatos az Ő világa. A szegénység és a szépség betlehemi csillaga ragyogja be útjait, tájékait, a nádtetős házak fehér falait, még a kamrákat és az istállókat is. Az angyalok éneke hol hallhatóbban, hol halkabban, de szüntelenül szól visszhang és kíséret gyanánt a természet minden hangja, nesze, s minden emberi szó mögött.” 

Ajánló: 

Fekete István neve minden magyar ember számára ismerős. Gyerekként a Vukot és a Tüskevárt ismertetik meg velünk, majd idővel jönnek a komolyabb témák is. 

A mai nap rátaláltam az író egy karácsonyi válogatására, mely elbeszéléseket tartalmaz. Az ünnepekre hangolódva, nekiültem a 160 oldalnak és pár óra alatt ki is olvastam. 
Mindig szerettem az író stílusát, bár kamaszként a Tüskevár nem volt a kedvencem. Nagyon vontatottnak gondoltam a hosszú leírásaival. 

Ez a finom lassúság itt nagyon szépen kiemelte az érzelmeket. A novellák szépen átadják azoknak a karácsonyoknak a hangulatát, mikor még nem az ajándékok és a megfelelés volt előtérben, hanem az ünnep maga. Teljesen átszellemülten, néhol könnyezve olvastam a sorokat és arra gondoltam, igen, a lélek békéje mindennél fontosabb. 

Ha egy címet kell kiemelnem, az az Éjféli harangszó lenne. Bár a gerincét az elmúlás fájdalma adja, mégis egyszerűsége és tisztasága, olyan akár a mindent betakaró hó szenteste. Tudjuk, hogy egy gyönyörű csodában van részünk.

A novellák között vannak vidámabb hangulatúak is, így mindenki megtalálhatja a kedvencét. Fekete István neve pedig garantálja, hogy biztosan találunk majd ilyet.

/Isabel/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése