2019. december 26., csütörtök

Ruby Saw: Kertvárosi pletyka – izgalmas történet egy kicsiny közösség életéből

A napokban jelent meg Ruby Saw legújabb könyve, a Kertvárosi pletyka, amely nem egyszerűen egy szórakoztató sztori, hanem komolyabb mondanivaló húzódik meg a sorok között.


Ruby Saw: Kertvárosi pletyka



Tartalom:

Fura közösség a kertváros. A pletyka ott még a fénysebességnél is gyorsabban terjed. A new york-i Whisper Lane kicsiny közösségében legalábbis ez így van. A minden lében kanál Cordelia Hemingway-nek, a nőegylet vezetőjének napi rutinja, hogy hazugságokat gyártson. Ezzel azonban a saját életében akar valamit elrejteni.
Az ápolónő, Kimberly Denise Whisper Lane-be költözik a válása után húsz éves lányával. Queen Weston a nyüzsgő nagyvároshoz van szokva, fájdalmasan érintette a költözés, de próbál alkalmazkodni az édesanyja miatt is. A lányra hamar felfigyel a szomszéd fiú, és mindent bevet annak érdekében, hogy a szobájába édesgesse az elvont Queent.
Kimberly próbál asszimilálódni, és Cordelia nyomására csatlakozik a nőegylethez, amiről hamar kiderül, hogy nem csak egy ártatlan szervezet. Queen is igyekszik csendes tagja lenni a lakóközösségnek, de nem tudja sokáig magában tartani az ellenszenvét az ott élők iránt.
Alex Austin, az ex-katona, a csendes szembe szomszéd, akiről azt pletykálják, hogy megölte a feleségét és a puszta kezével ásta el a helyi temetőben, majdnem elgázolja a fiatal lányt az éjszaka közepén. Ez a véletlen botlás olyan események sorozatát indítja el a csendes kertvárosban, ami fenekestől felfordítja majdnem mindenki életét. Queen és Alex között először barátság, majd szerelem szövődik.
Vajon hogy tetszik ez a kapcsolat a közösségnek és Kimberly-nek? Vajon minden pletyka igaz, ami Whisper Lane-ben terjeng? Kiderül, hogy mit titkol Cordelia Hemingway?

Véleményem:

5/5

Hamisítatlan, egyedi Ruby Saw stílusban íródott szórakoztató történet, amely persze több annál, mint elsőre tűnik. 
Volt benne dráma, romantika, krimi és az a könnyed humor, amely megfűszerezte azokat az őszinte és szókimondó, olykor megrendítő sorokat, melyek a részei voltak egy magával ragadó, szenvedélyes regénynek.
Imádtam Queent és Alexet is! Minden hibája ellenére azt éreztem, hogy olyan barátnőt szeretnék az oldalamon tudni, mint ez a lány! Alexre pedig azt tudom mondani, hogy szerelem volt az első pillanatban! Oda voltam minden gondolatáért, minden cselekedetéért!

Ez megint egy olyan történet, amely szórakoztató mivolta mellett komoly dolgokat is rejt magában. Ha csak a címből vesszük a pletykát, ami igen veszélyes is lehet, életeket dönthet romba, nem beszélve a maszkok mögött meghúzódó emberi gonoszságról, mohóságról, hatalomvágyról, amelyek mind megjelentek a könyv lapjain.

Ruby Sawnak minden története kicsit más, mint a többi, de mindegyik egyedi és különleges.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, merüljön el az írónő írásaiban, mert igazán egyedi hangvételű könyveket alkot. Kíváncsian várom a következő történetét!

Papír alapú könyvért a szerző hivatalos oldalát kell keresni.

Itt lehet megtalálni a szerzőt:

Itt lehet a könyvet beszerezni e-bookban:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése