2019. december 31., kedd

Interjú Lylia Bloom írónővel


Lylia Bloom legújabb regénye 2019-ben jelent meg, Ne mondd, hogy akarsz címmel. Többek között erről kérdezgettem őt; karakterei születéséről, kedvenc pillanatairól és mindenről, ami érdekelhet Titeket!

A regény folytatása a Ne mondd, hogy szeretsz regényednek, bár én az első ismerete nélkül is tökéletesen eligazodtam a világában. Kérlek, mesélj az előzményekről!

Bella: Mennyi idő alatt írtad meg a második részt?

L.B.: Nagyjából fél évig tartott, mire elkészült a kézirat első változta minden esti írással. Utána a szerkesztések folyamán háromszor is átírtam a regényt. Persze nem teljesen, csak úgy nagyjából. Ha jól emlékszem, ez is hónapokig tartott. Úgyhogy talán egy évet mondanék.


Fotó: Zahorán Sára

Bella: Végeztél kutatómunkát közben, vagy minden a képzelet szüleménye?

L.B.: Barcelona kivételével minden a képzelet szüleménye. Néhány apróságnak utána kellett néznem, viszont a nagyobb részt „idegen” terep, a tetoválószalon működése már megvolt az első részből kifolyólag. Annak kapcsán kellett a Ne mondd, hogy szeretsz előtt sok-sok kérdést feltennem egy hozzáértőnek.

Bella: Szabolcs, az egyik főszereplő, nagyon kedves és szimpatikus karakter. Mikor összeállt a fejedben a jelleme, szeretted volna, hogy hasonlítson valakire?

L.B.: A főhőseim általában a fejemben születnek. Jellemben nem, külsőre viszont hasonlítanak valakire, aki az adott karaktert ihleti.

Bella: A barcelona-i részek nagyon élethűen sikerültek. Ezeket valamilyen személyes élmény táplálta? Talán jártál már ott? 

L.B.: Igen! Jártam ott évekkel ezelőtt, és az egyik legnagyobb vágyam, hogy ismét eljussak. Amiket a főhősök látnak és tapasztalnak Barcelonában, az mind saját élményen alapul.

Bella: Volt beállt rutinod írás közben? 

L.B.: Ha rutinnak lehet nevezni, hogy mindig csak akkor írok, amikor este már az egész család alszik, akkor igen volt.

Bella: Az olvasóid hogyan fogadták a történetet? Többkötetes szerző révén biztosan voltak elvárások feléd!

L.B.: Eddigi visszajelzések alapján nagyon pozitívan. Akik olvastak már tőlem, azoktól azt hallom, hogy ugyanannyira élvezték, mint az eddigieket. Akiknek ez volt az első élményük, tőlük is nagyon sok dicséretet kaptam.

Bella: A NewLine Kiadó volt segítségedre a kiadásnál. Miért rájuk esett a választásod?

L.B.: Egy kedves ismerősöm ajánlotta őket, és nem bántam meg.

Bella: Tiéd az egyik legszebb borító, amit idén láttam. Volt részed az elkészítésében? A rajta lévő kagyló valami különleges jelentéssel bír?

L.B.: Köszönöm szépen a tervezőm nevében is! Németh Balázs készíti a borítóimat évek óta. Nagyjából három szóból megérti, hogy mit szeretnék, és mindig felülmúlja az elképzeléseimet. A kagyló ugyanúgy jelentéssel bír, mint az első rész borítóján a toll. Előbbi Lia kagyló tetoválására utal, utóbbi pedig Zora főnix tetkójára.

Bella: Nemsokára magunk mögött hagyjuk az évet, így biztosan elgondolkodtál már az írással kapcsolatos terveiden. Megosztanál velünk párat?

L.B.: Jelenleg három könyv megírásába fogtam bele, és fejben mindhárom „készen” is van, csak hát a kivitelezésre kicsit több idő szükséges.
Tervezem megírni az Életek trilógia utolsó részét, a Ne mondd sorozat következő részét, illetve van egy régebbi ötletem, amit új kivitelezésben szeretnék megosztani az olvasókkal. Remélem, legalább az egyiket sikerül megvalósítanom 2020-ban.
Köszönöm szépen az interjút, nagyon tetszettek a kérdések!

Sok sikert kívánunk!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése