2021. március 13., szombat

Írók a való életben, avagy ki bújik meg a könyv mögött 1.

Ezt a cikksorozatot azért hoztam létre, mert szeretném nektek bemutatni az írókat. De nem úgy, mint írót, hanem mint embert, barátot, ismerőst, családtagot. Mert higgyétek el, vannak olyan emberek a ti környezetetekben, akikről nem tudjátok, hogy írnak. Ez a bemutatás bizonyos keretek között fog történni, mégpedig úgy, hogy azokat, akik álnéven írnak, az írói nevükön fogom szólítani. Ezáltal Ti is sok mindent megtudhattok majd kedvenceitekről. Így, mint embert is közelebb érezhetitek őket magatokhoz.

Megyeri Judit – Jud Meyrin

Mondhatjuk azt, hogy nap, mint nap leülök virtuálisan kávézni egy-egy íróval, akivel jókat beszélgetek. Az egyik ilyen író nem más volt, mint Jud Meyrin azaz Megyeri Judit. Most itt feltehetnétek azt a kérdést, hogy miért is árulom el az eredeti nevét, amikor fentebb azt mondtam, hogy nem fogom. Erre a válasz nagyon is egyszerű. Ez azért van, mert ez a kedves írónő mindkét néven publikál. Már az is igazi érdekesség, hogy miért is van ez. Szerette volna elválasztani a külföldi és a magyar helyszíneken játszódó történeteit, ezért úgy döntött, hogy a külföldiekhez jobban illene valami olyan név, ami ő, de mégsem magyar hangzású. Így született meg Jud Meyrin alteregója, ami a nevének betűjátékából állt össze. Ezen a néven két regénye jelent meg eddig. 

Az egyik ezek közül  A múlt bűnei című romantikus krimi.

Egy csók, aminek meg sem kellett volna történnie, és egy tragédia, ami mindent megváltoztatott.

James, Fanny kedvese eltűnik egy viharban, és többé nem kerül elő.

Tíz évvel később a nő Ivybridge-ben, az álmos dél-angliai kisvárosban él. A múltat már réges-rég mélyen eltemette magában, egy nap azonban holttestet találnak a falu patakjában. A nyomozást Alexander, James bátyja vezeti. Fanny azóta a végzetes, tóparti este óta nem látta a férfit, mégsem tudta elfelejteni őt és a csókjukat. Alexander felbukkanása pedig mindent felkavar.

Alexander is sóvárog Fanny után, de küzd az érzés ellen. Próbál inkább a szövevényes ügyre koncentrálni, ami egyre veszélyesebbé és személyesebbé válik. Meg tud küzdeni Fanny és Alexander a gyilkossal, aki jóval közelebb van hozzájuk, mint hitték? Megbirkóznak az egymás iránti, ellentmondásos érzéseikkel?

Vagy a múlt végleg tönkreteszi a jövőjüket? 

Ezt a könyvét már olvastam, és értékeltem is. Nekem nagyon tetszett. 

Az értékelést itt találjátok róla.

A másik regénye, ami ezen a néven jelent meg, nem más, mint a Lowdeni boszorkányhajsza (Felföldi rejtélyek 1.)

Egy kotnyeles újságírónő

Egy kemény nyomozó

És egy kaméleonként rejtőzködő gyilkos

Amikor Lottie Kelsey szomszédja gyanús körülmények között eltűnik, a kíváncsi újságíró azonnal szimatolni kezd. Eddig kultúráról írt az Edinburghi Krónikákba, ám főnöke nem engedi komolyabb témák közelébe. Lottie elhatározza, hogy bármi áron összehoz egy ütős címlapsztorit, és megmutatja, hogy az ő helye nem a kultúra rovatnál van. Nem számol azonban a nyomozást vezető zsaruval, aki egy kanál vízben meg tudná fojtani, és folyton keresztbe tesz neki.

Tristan Huntert egy tragikusan végződő akció után helyezik át Edinburghbe. Gyötri a bűntudat, amiért magára kell hagynia sérült barátnőjét Londonban, de nincs más választása. Amikor egy eltűnés véres gyilkosságba torkollik, Tristan rájön, hogy erre a lehetőségre várt. Ha elkapja a gyilkost, visszatérhet korábbi életéhez. Nem számol azonban a minden lében kanál újságírónővel, aki állandóan beleüti az orrát a nyomozásba, és a feje tetejére állít mindent, amiben eddig hitt.

Lottie és Tristan eszeveszett hajszába kezd az arctalan gyilkos után, aki olyan könnyedén csúszik ki a markukból, mintha szellem lenne, miközben egymással és zavaros érzéseikkel is meg kell küzdeniük.

Mennyire kell elcseszettnek lenned ahhoz, hogy arra vágyj, aki gyűlöl?

Mi fog végül győzni: az elvek vagy a szenvedély?

Vagy a gyilkos, aki senkit sem kímél? 

Ági értékelte ezt a könyvet, mint előolvasó. Itt érhető el róla a véleménye. 

Eddig ez a két történet jelent meg az írói neve alatt. Mind a kettő izgalmas romantikus krimi, tele titkokkal és akcióval. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Illetve a bevezetőmben már említettem, hogy a saját nevén is ír. A saját nevén egy novellája és egy könyve látott napvilágot eddig. 

A novella címe: Rózsakő – Kezdetek

Előzménynovellák a Rózsakői rejtélyekhez.

GÉNEK

Ben a háta közepére se kívánja a karácsonyt, és nem a zűrös családja, meg a csicsásan feldíszített házak miatt. Hanem azért, mert a lány, akiért titkon odavan, egy fura sráccal jár. Ben mindent megtesz, hogy rájöjjön, mit rejteget a másik fiú. De vajon mit kezd majd az igazsággal?

RÉGIMÓDI SZALONCUKOR

Flóra az egyetemen szaloncukor alá rejtett üzeneteket kap, amik egyre szenvedélyesebb idézetek Shelley-től. Vajon ki a titkos imádója? Flórát hajtja a kíváncsiság, hogy kiderítse, de nem számol a következményekkel.

A könyve címe pedig a következő: Holttestek az Ambróziában

Amikor azzal az emberrel kell összefognod, akitől legjobb lenne távol tartani magad, a következmények beláthatatlanok…

Flóra házassága romokban, és a katasztrófát azzal tetézi, hogy a munkahelyén is felmond. Valóságos megváltás, mikor az apja hazahívja Rózsakőre, hogy távollétében felügyelje a családi kávézót, az Ambróziát. Ám néhány nap a békés kisvárosban, és Flóra élete ismét fenekestül felfordul. Holttestre bukkan az Ambróziában, és kénytelen a helyi magánnyomozó, Ben segítségét kérni, pedig semmi szüksége egy újabb megbízhatatlan nőcsábászra.

Ben élete egykor a bulizás és a nők körül forgott, de kimászott a gödörből, megnyitotta magánnyomozó irodáját. Most mégsem úgy mennek a dolgok, ahogy eltervezte. Nem válogathat a megbízások között, pedig Flórát jobb lenne messzire elkerülnie. Közös nyomozásba kezdenek, ami egyre váratlanabb fordulatokat vesz, a kalandok során pedig csak egymásra és kissé bolondos barátaikra számíthatnak.

Sikerül ép bőrrel megoldaniuk a rejtélyt, ami Rózsakő legmagasabb szintjeire is felgyűrűzik? És vajon hová vezet az egymás iránt érzett szenvedélyük, amit egyre nehezebben tudnak kordában tartani?

Most hogy bemutattam a műveit, nézzük is, hogy mit lehet még tudni az írónőről. Először is azt, hogy édesanya. Emellett nagyon jó barát és segítőkész ember, akit én kedvesnek és lelkesnek ismertem meg, Judit emellett sosem fél belevágni az ismeretlenbe. Aminek nekiáll, azt szívvel és lélekkel viszi végig. Hogy mi teszi őt boldoggá? A családja és a barátai. Amikor van egy kis szabad ideje, ír vagy olvas. Sok értékelést ír mind a felnőtt és mind a gyermekirodalom terén. Elárulom azt is, hogy van egy blogja, ahol szívesen lát minden kíváncsi szemlélőt. Itt sok érdekességet találhattok a könyveiről, sőt itt az elérhetőségeit is feltünteti. 

Itt találjátok a blogját, érdemes benézni.

Befejezésképp jöhet még pár érdekesség az írónőről? A legfontosabb az, hogy több könyvön is dolgozik most. Elgondolkozott azon, hogy ír egy novellát vagy folytatást A múlt bűnei c. első regényéhez. A nemrég megjelent regénye Skóciában játszódik, és ha ez még nem lenne elég azt vajon tudjátok-e, hogy az írónő is járt ott? Vagy hallottatok arról, hogy Gyilkosság az Ambróziában könyv helyszínéül egy magyar várost választott, ahol valamikor ő is tanult. Ez a város nem más mint Pápa. 


Jud Meyrin-Megyeri Judit hivatalos oldala

Jud Meyrin-Megyeri Judit csoportja

NewLine Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése