2021. június 6., vasárnap

Új rovat Top 5, a szerkesztőink Top 5-ös listái - ("Új rovatszerűséget találtunk ki, a magazinnál Top5 néven fog megjelenni, és amiben mindenki hozza majd a saját Top5-ös listáját.")

Új rovatszerűséget találtunk ki, a magazinnál Top5 néven fog megjelenni, és amiben mindenki hozza majd a saját Top5-ös listáját. Hetente kiválasztjuk azt az 5 könyvet, amit szerintünk érdemes ajánlani nektek. Én kezdem a sort, majd érkeznek többiek is a listával. Nem volt igazán könnyű ezt az 5 könyvet kiválasztanom a mostani alkalommal.

A listában olyan könyveket fogok hozni, amik a könyvespolcomon vannak, illetve lesznek olyanok is, amik megjelenésre várnak. Ma az alábbiakat választottam nektek. Remélem, elnyeri tetszésetek ez a lista. 

 





1.
Kucsora Zsolt:
Christine, ​avagy egy autóverseny története
(Eclipse 1.)
 

Tartalom:

Autóverseny, ​maffia, szerelem.
A regény főhőse Szerencsés Zoli, azaz Kucsi „Kurva jó ez a kocsi” egy pizzériát vezet, valamint egy 1995-ös Mitsubishi Eclipse versenyautót.
Sok mindent kipróbált már életében, de valahogy sosem ért célba. Mindig is ott állt a siker küszöbén, de az élet mindig közbeszólt. Táncversenyeket nyert, de csak egy szintig, az első ligában focizott Dunaszerdahelyen, de szponzor hiányában nem sikerült nagyot durrantania.
Ráadásul a csajozás sem ment neki.
Egy álma mégis teljesült: rengeteg munka és fáradság árán megvásárolta élete szerelmét, a Halálos iramban című film egyik sztárját: egy Mitsubishi Eclipse-et.
És megváltozott az élete. Nem csak a lányok figyeltek fel a vagány autóra, hanem a média és a versenyszervezők is, és Kucsi hamarosan élete első gyorsulási versenyét szervezhette. Legálisan. Amikor élete legnagyobb megmérettetésére készült, Magyarország és Szlovákia legnívósabb autóversenyére, történt valami. Pontosabban szólva: elindult valami.
Egyik percről a másikra minden a feje tetejére állt. Megjelent egy titokzatos lány, egy régi ismerős, rendőrök, nyomozók, és Kucsi vágya immár nem az volt, hogy megnyerje a versenyt, hanem hogy túlélje…

Kucsora Zsolt debütkötete megteremti hazánkban az Amerikában oly népszerű autós kalandregény kategóriát.
Minden polcon ott a helye!

Vigyázat, szókimondó szöveg!

2.
Farkas Andrea:
A Főnök ajánlata

(Smaragd Wellnes Klinika 1.)

Tartalom:

Vasvári Iván torkig van az anyja által szervezett ostoba vakrandikkal, ezért hirtelen felindulásból azt hazudja neki, hogy együtt van valakivel.
Már csak keresnie kell egy nőt, aki eljátssza a barátnőjét egy délután erejéig.
A bökkenő csupán az, hogy véletlenül Kornéliaként mutatta be a lányt, és sajnos nem ismer más Kornéliát a romantikus ábrándokat kergető, ügyetlen asszisztensén kívül.

Darai Kornélia utálja a munkáját, a zsarnokoskodó és öntelt főnökével együtt. Ha lenne elég bátorsága, valószínűleg kiszúrná a férfi újonnan vásárolt autójának kerekeit, vagy mosogatószert csorgatna a kávéjára.
Amikor végre talál valakit, aki igazán megdobogtatja a szívét, be kell látnia, a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy végre észrevegyék… még ha ezért álbarátnőt is kell játszania.
Egy ajánlat, egy családi nyaralás és egy színjáték viszont teljesen megváltoztatja mindkettőjük életét.

3.
S. A. Locryn:
Gyufaláng
 

Tartalom:

Nemessy Sándor százados önmaga árnyékaként éli életét a hamvaiból épp újjáéledő Budapesten.
1947 karácsony előestéjén talál rá a hadifogságból szabadult őrmesterre. Szép Tamás tudja, hogy meg kell változtatnia a jövőt, és meg kell mentenie a századost, mindig ez a szándék vitte előre.
Megtalálja-e az elhatározást magában, hogy az érzései szerint cselekedjen? Ha lesz hozzá mersze, vajon hagyják-e neki?
Lehet-e két férfi barátságából több egy bizalmatlansággal átitatott korszakban, amikor a másság főbenjáró bűn volt?

4.
Chris Land:
Lélekvesztő I.
 
 
 
Tartalom:

 Christina ​Webster állást keres, egy cselnek köszönhetően talál is. Feladata: mivel a kairói bazárban ókori régiségek kerülnek elő, fel kell derítenie egy Hatsepszut álarc, és egy ősi papirusztekercs útját a helyi összekötő, az archeológus Raman segítségével.
Természetesen ez nem megy zökkenőmentesen, hiszen mások is érdeklődnek a papirusz hollétéről, főként egy műgyűjtő emír, aki ravasz játékot űz egy-egy elismerésre méltó darabért, továbbá két mindenre elszánt alak, valamint egy görög archeológus nő is részt vesz a kutatásban, de Webster megpróbálja áthúzni mindannyiuk számításait.
Hova tűnt Raman elődje, és a pap? Vajon mire kellenek a gyerekek a galádoknak?
A jelek a Sínai-félszigeten lévő ősi bányába vezetnek, a Lélekvesztőt azonban az ókori papok telerakták veszélyes és fondorlatos csapdákkal, melyekkel mindannyiuknak meg kell küzdeniük, akár az életük árán is.
Millió egy titok és megfejtésre váró talány, ami a ködös múlt homályába vész…
Rejtélyes halálesetek, mérgek, legenda, misztika, ármány és érzelmek, egy kis ókori történelemmel megfűszerezve, no és a humor se maradhat el a Lélekvesztő című fordulatokban gazdag kalandregényből.


5.
Réti László:
Kaméleon
 

Tartalom:

Apagyilkosság, ​egy vigaszt kereső özvegy, egy sajnálatra érdemes ifjú gyilkos, egy jégcsap kedvességű ügyvédnő, és egy komoly mellbőséggel megáldott ügyésznő. És ez még csak a kezdet. Cameron Larkin őrmester, a cinikus gyilkossági detektív egyáltalán nem hőstípus. Johnny Walker legjobb barátja, megcsömörlött mindentől és mindenkitől, s ráadásul a végletesen ízléstelen nyakkendők bolondja. Egy sajnálatos baleset miatt elege lesz a nyugati-parti metropoliszból, és sok év után hazatér álmos szülővárosába, Great Fallsba, hogy a nyugdíjig még hátralévő szolgálati idejét Montana varázslatos hegyvidékén húzza ki, ahol már az is rossz évnek számít, ha tizenkét hónap alatt két gyilkosság történik. Már erősen közeledik a nap, amikor Larkinnak a féléves kényszerpihenő végén munkába kell állnia a régi akadémiai barát által vezetett helyi rendőrségnél, ám váratlanul idő előtt fejest kell ugrania a munkába a járvány tizedelte rendőrség kisegítése miatt. A nyomozásról nagyon hamar kiderül, hogy korántsem rutinügyről van szó. Vajon mi is történt a hegyi ranchon? Hogyan veszítette életét a családja életét pokollá tevő farmer? Miért vesz valaki egy meddő aranybányát? És ami a legfontosabb: mi lesz Samantha sorsa?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése