2023. január 15., vasárnap

Bogár Erika: Jádeszív "Érdekesnek tartom, hogy az írónő mennyi tanító jellegű üzenetet tett bele ebbe a rövid, de eseményekben gazdag regénybe."

Szeretném megköszönni Bogár Erika írónőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam a Jádeszív című romantikus fantasy regényét. Ebben a regényben volt minden, ami sokszor fog mosolyt csalni az olvasó arcára. A szereplők szerethető karakterek, és ami a legfontosabb: élethűek. Számomra ez a regény igazi kikapcsolódást nyújtott.

Bogár Erika:
Jádeszív

Tartalom:

Mi köze Mark Aretas nyomozónak és húgának, Lilynek a középkorhoz?
Van-e gyógyszer a rejtélyes betegségre, amely öröklődik az Aretas családban?
Hogy okozhatnak akár halálos sérüléseket ékszerek?
Eliza Leoni doktornő kérdések sorával szembesül, miután Mark a páciense lesz.
A nyomozó és társa, Alex az ékszerekkel összefüggő halálesetek nyomába ered, és a doktornő is válaszokat keres.
Egy kérdésre azonban Elizának magának kell válaszolnia. Továbbmegy az úton, melyre racionális és alapos tervezés után ugyancsak orvos vőlegényével lépett, vagy hagyja, hogy Mark jádezöld szeme elbűvölje, és követi a férfit varázslatos lovagi világába, ahonnan talán nem lesz visszatérés mindenki számára?
A 2011-ben Álomőrzők címen futó blogregény könyv formában.

Véleményem:
5/5

Nemrég fejeztem be Bogár Erika Jádeszív című fantasy regényét, és most ürességet érzek. Csaponganak a gondolataim, mert olvasnám még tovább. Rengeteg kérdésemre nem kaptam még választ.
De kezdem inkább az elején. A történet szépen kidolgozott, könnyen olvasható és csak úgy pörögnek az események. A szereplők olyanok, mintha köztünk járnának. Tetszik, ahogy az írónő becsempészte a humort a könyvbe.
Néha olyan érzésem volt, hogy nem is a múltba, hanem inkább egy párhuzamos világba csöppentek a szereplők. Engem a történet az Arthur király című filmre emlékeztet.
Érdekesnek tartom, hogy az írónő mennyi tanító jellegű üzenetet tett bele ebbe a rövid, de eseményekben gazdag regénybe. Komolyan csak azt sajnálom, hogy kicsit nem ment bele jobban. Ezzel csak izgalmasabbá és érdekesebbé tehette volna a regényét. Az egyik kedvenc részem például az volt, amikor Aretas nyomozó a tárgyak eredetét kezdte kutatni.
Olyan dolgok derültek ki, amikre olvasás közben az ember nem is számít. Sőt csak néz, hogy mi van?
Meg kell mondanom, sok titkot és izgalmat rejteget ez a regény. Bár tudom, hogy lesznek olyanok, akik azt fogják rá mondani, hogy nem hiteles. De nem is ez a lényeg, hanem maga a történet és a mondanivalója.
De az egészre a humor teszi fel a pontot. Mert ebből a történetből az sem hiányozhat.
Mark és Eliza sztorija nem egy hétköznapi szerelemi történet, amely hipp-hopp lángra kap, hanem egy lassan kibontakozó őszinte érzelem.
A másik két kedvenc szereplőm Alex és Lily. Persze voltak olyan karakterek is, akik nem lettek a szívem csücskei. Ilyen volt Judit és Hektor. Engem a viselkedésükkel irritáltak.

Viszont amit pluszpontként lehet az írónő számlájára írni, hogy a férfiak nem a macsót játszották. Kimutatták az érzéseiket, ahogyan azt kell. A nők pedig nem hisztiztek feleslegesen.
És van benne egy mondat, aminek nagy jelentősége van ugyan ebben a részben is, de a folytatásban fog szerintem csak igazán értelmet nyerni. Ez a mondat pedig: A jáde a szív és az álmok köve.
Aki szereti a romantikus fantasyt, annak nem érdemes kihagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése