2023. január 25., szerda

Leslie Potter: Az alagút csillagai " Egy családtörténet, amely megmutatja mennyire erős is az ember, a sok nehézség ellenére, és milyen akkor, amikor mindent felad"

Szeretném megköszönni Leslie Potter írónőnek és a Magyar Szerzők Könyvei Magazin vezetőségének, hogy lehetőségem volt elolvasni Leslie Potter: Az alagút csillagai című regényét. Meg kell mondanom, hogy olyan volt, mintha egy igaz történetet olvastam volna, sokszor a szívem is összeszorult.

Leslie Potter:
Az alagút csillagai

Tartalom:

Leslie Potter modern romantikája könnyfakasztó történet két fájdalmas szerelem útjáról.

Az egykor boldog házasságban élő Dina és Gareth kapcsolata – a nő családjának ármánykodása miatt – zátonyra fut. A válást követően Garethre ismét rátalál a szerelem Sylvie személyében. Noha a lánnyal ismerték már egymást, csak az újbóli találkozás révén kapnak esélyt a közös életre. A sors azonban kegyetlen akadályokat állít a két, boldogságra vágyó szerelmes elé. Megrendítő, ahogy Sylvie és Gareth együtt néznek szembe a nehézségekkel, sőt még a fenyegető halállal is…

Véleményem:
5/4,5

Ez a történet nagyon meg tudja viselni az embert a mondandója miatt. Egy olyan családot mutat be, akinek az élete tele van nehézségekkel. Bemutatja, hogy a titkok és a hazugságok vagy egyes betegségek mennyire tehetik tönkre a kapcsolatokat.
Az írónő karakterei nagyon élethűek. A könyv maga fordulatos, izgalmas. Gyorsan olvasható, érdekes. A társadalmi problémákat a valóságnak megfelelően mutatja be.

Gareth és Sylvie története minden olvasó szívét megérinti majd. Nekem többször is könnyeket csalt a szemembe.
De ami a legjobban tetszett nekem, hogy szépen fel volt építve. Látni, hogy egyes részeknél az írónő alapos kutatómunkát végzett, illetve segítséget kért.

Komolyan bajban vagyok, mert annyi mindent lehetne írni erről a történetről, de félek, túl spoileres lenne.
Ez volt az első könyvem az írónőtől, de semmiképpen sem az utolsó.
Nehéz besorolni számomra a sima romantikába ezt a kötetet, inkább a romantikus dráma illik rá a legjobban. Nem igazán szeretem ezt a műfajt, mert engem ezek nagyon maguk alá tudnak gyűrni, és napokig melankolikus hangulatban vagyok.
Ezért is van az, hogy sokáig olvastam és dolgoztam fel az olvasottakat. Azon kívül, hogy szórakoztató volt, elég nagy hangsúlyt fektetett a mondanivalóra. De ami nagyon érdekes ezzel kapcsolatban, hogy mindenki mást von le olvasás után a történetről, mertszámtalan üzenete van.
Bemutatja a harcokat, amivel egy átlagember nap mint nap szembenéz.
Megmutatja, mennyi erő is lakozik bennünk. Az is kiderül belőle, hogy miért éri meg küzdeni. Hol van az a pont, amikor már nincs remény. Megmutatja, mennyit bír ki egy ember.

Leslie Potter hivatalos oldala

Álomgyár Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése