2023. január 17., kedd

Juhász Bálint: A kapu - ("Boncorral és Zorgóval a világ végére is elmennék, miközben megtanítanak rá, hogyan vigyázzak a világunkra.")

Szeretném megköszönni Juhász Bálintnak, hogy elolvashattam A kapu című, különleges értekkel bíró fantasy meseregényét, amely szemléletváltásra ösztönzi a ma emberét, miközben egy csodás, idilli világban indulunk felfedezőútra. A Magyar Szerzők Könyvei Magazinnak hálás vagyok a lehetőségért, hogy elmondhatom a történetről véleményemet.

Juhász Bálint
A kapu


Fülszöveg

A párhuzamosan játszódó cselekmény egy varázsvilágba és a mai valóságba repíti az olvasót. A játékos meseszerű világ fiatal főhősei miután rájuk rónak egy nagyon fontos feladatot, sok vicces és tanulságos kalandon keresztül jutnak el a végkifejletig, ami a két világ összefonódását eredményezi.
A történet szemléletformáló hatású, hisz végig vezeti az olvasót egy spiritualitás fejlődési úton végül pedig személyes felelősségvállalásra és tenni akarásra sarkall.

Véleményem
5/5

Boncor és Zorgó a két legjobb útitárs, akit elképzelhetek magamnak egy ilyen utazáshoz. A két pixin – ahogy magukat nevezik – izgalmas és érdekes módon mutatja be nekünk a világukat, amit minden ízében átsző a varázslat és a harmónia.

Humoros szóváltások, részletes, de mégsem túlzott magyarázatok visznek minket közelebb saját, egyre rosszabb helyzetben lévő környezetünkhöz, és minden percben rádöbbenünk, hogy a mi döntéseink alakítják a világunk jövőjét. Tűnődünk magunkon, a tetteinken. Mindeközben megismerkedünk a többiekkel, a tanítókkal, a bölcsekkel, éneklünk és eszünk közben, nem szenvedünk hiányt semmiben. Nagyon vendéglátó népek ők.

Van szó a könyvben felelősségvállalásról, az ökotudatos életmódról, a barátság és a tanulás fontosságáról, miközben arra tanít bennünket, hogyan tehetünk valamit a világunkért, és miképp fordíthatjuk pozitív irányba a jövőnket.

A szerző fantáziája csodálatos, és nagyon örülnék neki, ha a könyvnek lenne folytatása, mert a stílusa megnyugtató és olvasmányos.

Bár a könyv iskolásoknak íródott, bátran ajánlom gyermeklelkű felnőtteknek, és mindenkinek, akinek egy cseppnyi mágia hiányzik az életéből, és szeretné megismerni a pixinek csodálatos világát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése