2020. szeptember 30., szerda

Suzanne Wolf: Bilincs mögött "Egy szívet melengető nem mindennapi akcióval, titokkal, szenvedélyel, humorral átszőtt, vérbeli romantikus könyv. Lucassal a főszerepben. "

Köszönöm szépen az írónőnek a lehetőséget, hogy olvashattam ezt az izgalmakkal, akcióval, humorral, szenvedéllyel teli csodát.

Lekötelezett engem a bizalmával. Köszönöm, Suzanne Wolf írónő.

Most egy olyan történetet olvashattam, amit már nagyon rég óta vártam. Lucas és Gaby már akkor a szívembe lopták magukat, amikor a Jelvény mögöttben olvastam róluk először.

Suzanne Wolf
Bilincs mögött
(Mögött 2.)


Tartalom:

Gabriella Cooper frissen végzett kriminálpszichológus, aki gyerekkora óta szerelmes legjobb barátnője bátyjába, Lucas Fosterba. Lucas viszont minden egyes alkalommal és minden lehetséges módon tudtára adja, hogy csak a húgának tekinti. Egy látszólag meggondolatlan lépés miatt Gaby életveszélyes fenyegetést kap egy veszélyes bűnözőtől, aki több bankot is felrobbantott és kirabolt a városban. Ebben a feszült helyzetben Lucas sem tudja tovább titkolni érzéseit a lány iránt. Vajon Gabynak sikerül kilépnie a ráragasztott szerepből, és bilincsbe tudja verni Lucas szívét, hogy magához láncolja? Meddig tudja tagadni egy férfi az érzéseit? Ebben a kötetben a mögött sorozat első kötetéből a „Jelvény mögött” című regényben már megismert Gaby és Lucas történetét követhetjük nyomon. Vidám párbeszédek, akció, intrika és feszültség egy kis romantikával fűszerezve az írónő legújabb regényében.

Véleményem:
5/5

Már izgatottan vártam ezt a történetet, amit most végre a kezembe foghatok. Mert bevallom, ezt a párost vártam talán a legjobban az egész sorozatból, noha még csak a sorozat második része jelent meg, mégis Lucas és Gaby története áll hozzám a legközelebb. Hogy miért, azt még jómagam sem tudom. Az első részben Lucas a bőröm alá férkőzött. Most pedig még jobban belelopta magát a szívembe. Megmondom őszintén, hogy párszor fel tudtam volna képelni ezt az ősembert, de hát ő ilyen. Egy érző lélek, aki a szíve helyett az ösztöneire, vagy az agyára hallgat, ami valljunk be, nem mindig jó tulajdonság. Mert ezzel saját magának okoz kellemetlen és nehéz perceket. Gaby éppen az ellentéte, ő a szívére hallgat, de mégis fél kimutatni az érzéseit. Mert úgy érzi, hogy akit szeret, az nem szereti őt. Pedig ez a nagy mamlasz nagyon is szereti, még ha igen érdekes módon mutatja is ki neki. Persze ha ő úgy szereti Gabyt, mint a húgát akkor én magam vagyok Paprika Jancsi. Na, kezdjük akkor a könyv értékelését. Egy izgalmas, akcióval és szenvedéllyel teli krimit kaptam humorral fűszerezve. Az olvasó nem tudhatja, hogy éppen mi miért történik, vagy mikor. Voltak a könyvben olyan részek, amikor meg kellett állnom, és el kellett gondolkoznom bizonyos részeken. Ha az olvasó nem figyelmesen olvassa a történetet, akkor lényeges dolgok felett siklik el a figyelme. Sok apró dolog ad ki egy egészet. Az első történetben Lizi életére törtek, ebben Gabyéra. Ez a rész egy bankrablás sorozat megfejtését mutatja be. Hogy némely emberek milyen trükkösek. E történet bemutatja azt is, hogy mi történik akkor, ha egy egész család áll mögötted. Kiderül az, hogy mennyire erős egy régi barátság. Az írónő szépen és fokozatosan építi fel a történéseket. Hiteles, az olvasó azt képzelheti, hogy maga is része a történetnek. Vagy éppen ebben él. A személyek valóságosnak tűnnek akár lehetnének a barátaink, családtagjaink vagy szomszédaink is. De mint minden jó könyv végén, itt is volt hiányérzetem. És olvasás közben rengeteg kérdés merült fel bennem. Amire vagy kaptam választ vagy nem. Amire nem, arra remélem, a következő részben választ kapok.

Íme pár kérdés:

Tényleg csak ennyit ér egy testvéri kötelék? Mennyire lehet erős egy olyan lány, akit az anyja „eldob” magától, s aki elveszti a támaszát, aki nem más, mint az édesapja? Mennyire jelenthet jót vagy rosszat az, ha olyan személy jelenik meg a múltunkból, akit soha többé nem akarunk látni? Monica mindig is ilyen kiszámíthatatlan természet volt, vagy csak a gyász hozta ki belőle? Hogy tudja Gaby feldolgozni az „ajándék” által kapott sokkot? Lucas hogy küzd meg az érzelmeivel? Mennyire áll közel Lucas és Gaby a szakításhoz? Mi történt Briannal a múltban? Miért nem szólt senkinek Brianon kívül a babáról Linda? Linda hogyan élte meg a veszteséget? Milyen nemű kisbabát vár Lizi és Mike? Megszületik a pici ebben a részben? Milyen kalamajkába kerül Gaby?

S ezenkívül rengeteg kérdés kavarog még a fejemben. Ezek közül van, amire választ kapsz, de van olyan is, amire még nem. De hogy ezek melyek, akkor tudod meg, amikor elolvasod a Bilincs mögött c. történetet Suzanne Wolf tollából.

Kedvenc idézetek: 




Newline kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése