2020. szeptember 18., péntek

Interjú Suzanne Wolf írónővel ''Azért írok rendőrökről mert ez a világ vesz körül nap mint nap"

Most egy olyan kedves írónővel beszélgethetek, aki az egyik nagy kedvencem. Történetei nem mindennapi emberekről szólnak, akik mindennapi problémákat oldanak meg a maguk módján. Most fog ennek a hölgynek megjelenni a második könyve Bilincs mögött címmel. Ezért szeretnék neked itt is gratulálni, kedves Suzanne Wolf.


Moncsi:

Mi vett arra rá, hogy tollat ragadj, és kiírd magadból ezeket a nem mindennapi történeteket?

Suzanne Wolf: Igazság szerint egy véletlen. Egy romantikus csoportban olvasgattam részleteket. Hirtelen ötlettől vezérelve leírtam egy hosszabb szösszenetet (ami már pár napja a fejemben kavargott), amit megmutattam Lakatos Gabinak. A reakciója azonnali és zsigeri volt. Rám parancsolt, hogy folytassam.

Moncsi:

Miért pont a romantika, erotika és egy kicsit krimi szálon kezdtél el írni?

Suzanne Wolf: Mert ez a műfaj a kedvencem. Szeretem a romantikus történeteket és a krimit is. Miért ne ötvözhetnénk a kettőt akkor ?(Nevetés)

Moncsi:
A Jelvény mögött az első könyves gyermeked, amit már papír alapon is kezében foghat az olvasó. Milyen érzésekkel töltött el téged az a tudat, hogy végre így egészben is a kezedbe foghatod a munkád gyümölcsét?

Suzanne Wolf: Elmondhatatlanul jó érzés. Igazán nem is lehet szavakkal elmondani. Hihetetlen érzés olvasni és hallgatni az olvasóim reakcióit. Minden író rémálmokkal küzd egy könyv megjelenésénél. „Vajon szeretni fogják az olvasók? Kíváncsi lesz egyáltalán rá valaki?”




Moncsi:

Honnan jött az ötlet, hogy rendőrökről írj? És olyan dolgokról, mint a korrupció, titok és gyilkosság? Ezzel szeretnéd az olvasónak a figyelmét felhívni a rendőrök által végzett munkára esetleg?

Suzanne Wolf: Én ebben a világban élek már nagyon hosszú ideje. Sokan csak az egyenruhát látják. Nem veszik észre az embert a ruha mögött. Innen is jött a sorozat alcíme. „Mögött sorozat”

Moncsi:
A könyveidben pontos ismerettel írsz a rendőri munkáról. Ebben a világban van esetleg tapasztalatod? Vagy kutató munkát végeztél?

Suzanne Wolf: Mint már említettem, én ebben a világban élek. Katonák, rendőrök, tengerészgyalogosok között. Nem kellett tényleges kutatómunkát végeznem. Ha megakadtam egy-egy technikai részletnél csak felhívtam egy barátomat, vagy esetleg ráírtam az interneten. Igaz néha napokat kellett várni a válaszra, mert átkozottul messze van a nagy homokozó (sivatag). Egyes részeket szándékosan túlzok el. Ennek is meg van az oka.

Moncsi:

Tudnál kicsit mesélni a Jelvény mögött c. könyved megszületéséről?

Suzanne Wolf: Csak egy hirtelen leírt szösszenettel kezdődött az egész. Mikor megosztottam egy csoportban nagyon meglepődtem a visszajelzéseken. Mindenki még többet akart belőle. Hát így indultam neki. Én magam sem gondoltam volna, hogy mire a végére érek több, mint háromszáz oldalas lesz. Mike és Lizi karakterét nem volt nehéz megalkotni. Bennük és még sok más szereplőben magukra ismertek az emberek.



Moncsi:
Hogyan jött az a ötlet, hogy sorozatot írj és nem egy önálló könyvet?

Suzanne Wolf: Hát erről a csoportom tagjai és az olvasóim tehetnek. Ahogy jöttek folyamatosan a részletek úgy jöttek a kérdések és a kérések tőlük. Ha jól emlékszem, éppen te voltál az egyik hangadó. (Nevetés) Lucas történetét is ők erőszakolták ki. Nem mintha olyan nagyon kellett volna erőszakoskodniuk velem. Lucas után a legtöbben Brian és Noel történetére lennének kíváncsiak. Így szépen lassan mindenkire sor kerül.

Moncsi:

Amikor befejezel egy könyvet, könnyen elengeded a karaktereket? Vagy vannak, akiket nem szívesen engednél el, és a közel vagy távoli jövőben még szerepet fognak kapni pontosan emiatt?

Suzanne Wolf: Igen vannak olyan szereplőim. Elég nehéz elengedni őket. A karakterek olyanok mint a gyerekeink. DE nem titok, hogy többen is vissza fognak még térni. Sőt átfedések is lesznek más sorozatomból. De ez még a jövő zenéje.

Moncsi:

A Jelvény mögöttben megismerhettünk több olyan szereplőt akik kedvencé váltak. Ők a továbbiakban szerepelnek még, vagy nem mindenki kap teret? Itt gondolok Jimmy-re, Liza és Lucas nagybátyára és sok egyéb mellékszereplőre.

Suzanne Wolf: Egy sorozatot úgy próbál megírni az ember, hogy minden régi szereplő szerepet játszik benne. Nem felejtjük csak úgy el a srácokat, elvégre ezeknek az embereknek a sorsa szorosan egymáshoz kötődik. Tehát igen. Vissza fog térni mindenki a többi részben is.

Moncsi:

Mennyi részesre tervezed a Mögött sorozatot? Vagy ez a szám még változhat?

Suzanne Wolf: Aki követi az oldalamat, az már minden részből olvashatott részletet. Négy részesre terveztem a sorozatot. Mike és Lucas történetét még kettő követi. Brian és Linda jön a sorban, és Noel sztorijával lesz teljes a sorozat.

Moncsi:

Hamarosan megjelenik a következő regényed a Mögött sorozat második része, a Bilincs mögött. Amihez gratulálok. Ha jól tudom, akkor ez a történet Lucas és Gaby története lesz. Őket megismerhettük az első részből. Mesélnél erről a történetről kicsit? Milyen érzéssel tölt el, hogy hamarosan egy újabb gyermeked kerül ki a nyomdából?

Suzanne Wolf: Nagyon szépen köszönöm. Most úgynevezett kiadás előtti pánikban vagyok. De ez természetes dolog. Várom már, hogy a kezembe foghassam a nyomtatott példányokat. Nagyon jó érzés, hogy ennyien várják már. Sajnos a kiadással a vírus miatt csúsztunk egy kicsit a tervezethez képest.

Hogy miről szól? Két emberről, akik már nagyon régóta kerülgetik egymást. Természetesen most is lesz benne érzelem és erotika. Meg sok-sok vicces párbeszéd és riposzt is, mert azért Gabyt sem kell félteni. (Kuncogás) Ha nem haragszol, többet nem is árulnék el belőle. Akinek felkeltette a kíváncsiságát, annak csak az tudom ajánlani, olvassa el a könyvet.


Moncsi:

A csoportodban több megkezdett történeted is van. Ezekkel hogy haladsz? Lehet tudni, hogy ezek a történetek kikerülnek-e a nagy közönség elé?

Suzanne Wolf: Köszönöm szépen jól. (Nevetés) Igen. Több megkezdett és bemutatott történetem van. A terveim közt szerepel, hogy ezek is szépen lassan, teljes egészében napvilágra kerüljenek.

Moncsi:

Hogy fogadod az építő véleményeket/kritikákat a könyved/könyveiddel kapcsolatban? Milyen vissza jelzéseket kaptál eddig?

Suzanne Wolf: Az építő kritikát jól fogadom, mert látom benne hogy az illető segíteni szeretne. Ezeket általában meg is szoktam fogadni. Az bántó és sértő véleményeket már nehezebben viselem. Ezek nem konkrét hibát rónak fel, hanem csak odavetnek valamit, csak hogy bántsanak. Ezek nagyon el tudják venni az ember kedvét az írástól. De hála istennek többségében jó visszajelzéseket kapok. És nem csak barátoktól, mint azt sokan feltétélezik. Az első könyvem több mint 400 példányban kelt el, országos hálózatokon keresztül. Őszintén mondom, azt sem tudom, kik vették meg. De kapok üzeneteket az írói oldalamra, és ez nagyon jó érzéssel tölt el. Ilyenkor érzem, hogy érdemes folytatni a dolgot.

Moncsi:

Van olyan szokásod/tevékenységed, amit szívesen csinálsz az írás mellett/közben?

Suzanne Wolf: Írás közben nasizni szoktam (már ha eszembe jut, néha még enni is elfelejtek). Esetleg halkan szól a zene mellettem. De van olyan, hogy még a tévé is zavar. Szegény férjem a megmondhatója, hányszor kellett lábujjhegyen közlekednie a közelemben, mert még a tekintetemmel is ölni tudtam volna, ha megzavar. Ha ki akarom szellőztetni a fejem, akkor ellógok lovagolni. Vagy egy másik hóbortomnak hódolok, igaz ezt egyre ritkábban tudom megtenni, pedig a nyereg ebben is nagy szerepet játszik. Nem titok, hogy imádom a motorokat. Sajnos mostanában egyre kevesebbszer engedhetem meg magamnak, hogy egyedül pattanjak nyeregbe. Az sem titok, hogy szeretek rock koncertekre járni, sajnos ez az idén elmaradt. Így maradtak a könyvek, mert nem csak írni, de olvasni is szeretek. Mint sokan az ismerős írók közül, én is igazi könyvmoly vagyok.

Moncsi:
Mik a terveid a jövőre nézve? Milyen fantasztikus történetekkel szeretnéd elkápráztatni az olvasóidat?

Suzanne Wolf: A következő könyvemben egy igazi vagány motoros rabolja majd el a női szíveket. Majd jön a vízilabda csapat kapitánya és az ő kiscsibéje. De a gépemen sorakozik még a Mögött sorozat utolsó két része. A csoportomban már megemlítettem egy alakváltós sztorit is. De ezekről még nem szeretnék részletesen beszélni. Kell valami titok is az olvasóknak.

Moncsi:
Engedj nekem még meg egy utolsó kérdést. A te karaktereid érdekesek. Hogyan is értem ezt? Úgy hogy a férfi karaktereid nem azok a macsók, akikről a legtöbb könyvben lehet olvasni, hanem hétköznapi és érzékeny férfiak. Szándékosan alkottad őket ilyenre? És a női karaktereket? Hiszen ők sem azok a nők, akik ne tudnák megvédeni magukat.

Suzanne Wolf: Erre nagyon egyszerű a válaszom. Nem kellett nagyon alkotni őket, mert ők ilyenek. Mert egy száz kilós kommandós is eltud érzékenyülni. Ezeknek a férfiaknak nagyon is érző szívük van. A lányokat meg tényleg nem kell félteni, mert hogyan is működhetne egy házasság vagy egy kapcsolat, ha néha nem tennénk helyre ezeket a nagy melák pasasokat. Tudom, mert nekem is van otthon egy. (Vidám nevetés és kacsintás)


Moncsi: Köszönöm szépen Suzanne Wolf írónőnek az interjút. Örülök, hogy ilyen szívélyes válaszokat kaptam a kérdéseimre. Öröm volt ilyen nyílt és közvetlen személlyel beszélgetni.

Suzanne Wolf: Én köszönöm a megkeresést.

Ha szeretitek az izgalmas, akciódús rendőr történeteket, akkor a ti könyvetek a Jelvény mögött c. könyv Suzanne Wolf tollából. A további regényei is ilyen izgalmasak lesznek szerintem. Jó olvasást kívánok az interjúhoz :)


Suzanne Wolf hivatalos oldala

NewLine kiadó

Álomgyár könyvesbolt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése