2021. február 4., csütörtök

Marilyn Miller: A vezér ''Ebben volt minden, ami az izgalomhoz kell, akció, kaland, romantika, erotika, maffia, drog, család. Nem is tudom mindet felsorolni.''

Most egy olyan könyvet olvastam el, amire régebben azt mondtam volna, hogy ez nem az én világom. És nem a romantikus vagy az erotikus részek miatt, hanem azért, mert nem vonzott a maffia világ. De ez a történet annyira jól meg van írva, hogy olvasás után még napokig ezen kattogott az agyam, és más könyvre nem igen tudtam gondolni. Ez a könyv nem volt más, mint Marilyn Miller: A vezér c. műve. 

Marilyn Miller
A Vezér 




Tartalom:

Alexander Salvatore maga a megtestesült romlás, akit hajt a bosszúvágy és a hatalom iránti éhség. Mindenek felett áll, dönt élet és halál között, ő irányítja a félteke legnagyobb maffiahálózatát. Sötét és kegyetlen világba született, ahol nem engedheti meg magának a gyengeséget. Mert Ő nem más, mint a VEZÉR. Megismerkedik egy titokzatos vörös hajú nővel, és minden megváltozik…

A találkozás vajon véletlenszerű?
Serena Wayans súlyos terhet cipel, és csak egy célja van. A VEZÉR bizalmába férkőzni. Elcsábítani. Serena vajon tényleg az, akinek mondja magát? Mi történik, ha a feléled a vágy, és a titkokra fény derül? Létezhet-e szerelem abban a világban, ahol brutalitás és hazugság uralkodik?

„A részemmé vált. Pontosan úgy, ahogy a sötétség a világosság része. A kettő együtt nem létezik, ahogy én sem létezem nélküle." 


Értékelés: 
5/5


Azt a mindenit. Még pár nappal a könyv elolvasása után is a hatása alatt vagyok. De olyan szinten, hogy nem akartam egy-két napig más könyvbe belefogni, még a folytatásába sem. Ez a kötet akár önállóan is megállná a helyét. Serena és Alexander története egyátalán nem mindennapi történet. Ebben volt minden, ami az izgalomhoz kell, akció, kaland, romantika, erotika, maffia, drog, család. Nem is tudom mindet felsorolni. 

Alexanderben egy erős személyiséget ismerhettünk meg. Valahol sajnáltam őt, de mégis megértettem, hogy mit miért tett. Nem volt könnyű élete, mert hirtelen szakították ki egy erős, boldog családból, emellett a húgát is elvesztette. Évekig nem hallott felőle, bizonytalan volt a sorosa felől, nem tudva, hogy vajon él-e még vagy sem. 

Serena egy erős nő, aki bármit megtenne a családjáért. De itt jogosan tehetnénk fel azt a kérdést, hogy mégis mire lenne képes? Meddig tudna elmenni egy ember a szeretteiért? Hol van a határ? Ebben történetben az írónő ezt is feszegeti. 

Alexander és Serena élete kicsit sem könnyű, mert tele van küzdelmekkel, érzelmekkel, titkokkal. 

E történet megmutatja azt, hogy egy nő és egy férfi min megy minden nap keresztül, ha nem szokványos dolgokkal kell megküzdenie. 

Alexander az a férfi, akinek meg kell védenie a saját területét. Elfoglalni néhai édesapja helyét, abban a világban, amibe gyermekként belecsöppent, de mégsem értette igazán, hogy mi miért történik körülötte. Miért kellett elveszítenie a szüleit. A bűntudat és a fájdalom szinte egész életében végigkísérték, míg be nem sétál az életébe a NŐ. A Nő, aki felforgatja az egész életét. 

Serena az a bizonyos nagy betűs NŐ, akire Alexander már jó ideje várt. De itt még nem tudja, hogy milyen titkokat, meglepetéseket és bonyodalmakat hoz mindez az életébe. 

Figyelem! Olyan embereknek nem ajánlom ezt a könyvet, akik rosszul viselik az erőszakot, vagy nem szeretik az erotikát. Mert azok biztos nem azt kapják majd, amit szeretnének. 

Viszont, ha ez a keményebb témaválasztás nem zavar, akkor bátran olvasd el, mert megéri. Véleményem szerint, sokáig Te is a könyv és Alexander Salvatóre hatása alatt leszel, mint én voltam. 

Viszont azoknak, akik szívből szeretik az erotikát, maffiát, titkokat és izgalmakat, azok megtalálják ebben a könyvüket. 

Csakhogy hiába volt a könyvnek egy lezárása, mégis maradtak kérdéseim, amikre remélem hamarosan válaszokat is kapok. Párra egyébként megtaláltam a feleletet, olvasás közben. 

Íme a kérdéseim: 

Miért titkolja el Serena a történteket a családja előtt? Hogyan jutott Escobal Serena közelébe? Milyen nehézségeken kellett Alexandernek végig mennie? Mi történt vele gyermekkorában, a szülei halála után? Hová rejtette Escobal évekig a „lányát”? Kicsoda Escobal lánya valójában? Mire képes egy szerelmes nő? Meddig menne el egy olyan férfi a bántalmazással, mint Alexander Salvatóre? 

És még számtalan kérdés fogalmazódott meg bennem. 

Kedvenc idézeteim:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése